Jarkko Rantala ei kieltäytynyt maajoukkuepestistä – ”Keskusteluja käytiin”

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Arkistokuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz
Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: EFT Skoda Cup – www.skodacup.cz

Pääkallo.fi kertoi useamman jutun voimin salibandyn miesten maajoukkuevalmentajien valintaprosessista. Asiasta putoili jopa hämmentävän paljon vinkkejä ja tietoja Pääkallo.fi:n toimitukseen. Vielä torstaisen valmennustiimin julkistuksen jälkeenkin asioihin saatiin lisää selvyyttä.

Pääkallo.fi uutisoi reilu viikko sitten, että Petteri Nykky on Salibandyliiton ykkösvaihtoehto päävalmentajaksi. Nykky kuitenkin sanoi ei ja teki jatkosopimuksen Sveitsin kanssa. Tieto Nykyn kieltäytymisestä pitää edelleen paikkansa, mutta Jarkko Rantalan osalta Pääkallo.fi oikaisee tietojaan.

Nykyn kieltäytymisen myötä Pääkallo.fi nosti Rantalan vahvimmaksi päävalmentajaehdokkaaksi. Pääkallo.fi uutisoi tämän viikon keskiviikkona, Salibandyliiton pressitilaisuuden aattona, että Rantalakin sanoi Suomelle ei ja päävalmentajaksi nousee Petri Kettunen.

Tieto Kettusesta pitikin paikkansa, mutta Rantala ei kieltäytynyt. Sen vahvisti itse Rantala.

– Joo, se ei pidä paikkaansa, Rantala kommentoi Pääkallo.fi:lle torstai-iltana ja myönsi, että keskusteluja Salibandyliiton kanssa kyllä käytiin päävalmentajan pestistä.

Rantala kertoo halunneensa harkinta-aikaa Salibandyliiton ensimmäisen yhteydenoton jälkeen. Hänen tultua siihen tulokseen, että keskusteluja kannattaa käydä, ne myös aloitettiin.

Syy sille, miksi Rantalasta ei tullut päävalmentajaa on yksinkertainen: häntä ei valittu tehtävään, vaan Kettunen nähtiin parempana ehdokkaana. Salibandyliitto päätti käyttää joensuulaisen kaksivuotisen option.

– Meikäläisen kohdalla esteenä nähtiin toukokuussa pelattavat poikien MM-kisat, jotka tietenkin haluan hoitaa loppuun. Lisäksi ensi kauden sopimus Classicin kanssa nostettiin esteeksi, Rantala taustoitti Salibandyliiton valintaperusteita.

Toisin sanoen päävalmentaja piti saada heti sorvin ääreen, eikä vasta kesällä. Jo nyt aikaa on hukattu, kun MM-kisoista on kulunut kaksi ja puoli kuukautta.

Rantala sai viime viikon perjantaina tiedon, ettei hänestä tule päävalmentajaa. Hän ei ole missään tapauksessa katkera, ettei tullut valituksi. Pestistä ex-NST-käskyttäjä oli kiinnnostunut, mutta hänen aikansa ei vain vielä ollut – sitä mieltä hän vaikutti olevan itsekin. Rantala kun valmentaa vasta ensimmäistä kauttaan huippujoukkuetta Salibandyliigassa.

– Hyvän päätöksen tekivät, kunnioitan sitä. Ei ole negatiivista sanottavaa. Minua tiedotettiin hyvin valintaprosessista. Liitto hoiti myös sen tyylikkäästi, että kysyivät ensin Passolta (Classicin manageri Pasi Peltola) lupaa neuvotteluihin. Ja Passo näytti vihreää valoa. Siitä jäi hyvä maku.

– Ihan hyvä, että Pete saa toisen mahdollisuuden maajoukkueessa. Ensimmäinen projekti oli vaikeista lähtökohdista, Rantala lisäsi.

4 comments

  1. Nämä kannusen kinnusen totuudet ovat kummallisia. Sivusto visssiin ihan asiallisesti oikoi tietojaan. Miksi ihmeessä luet näitä juttuja, jos kerran kaikki on niin huonosti?

    Ensin valitat, että Rantala ei ollut edes ehdokkaana. Ja sitten kun se vahvistetaan, niin valitat lisää.

    Vaikuttaa siltä, että valitat aina kaikesta.

  2. J.Kannunen on Kooveen miehiä. Aina kun asia koskee Classicia tai Nokiaa niin arvostelua löytyy. Kannunen vois vaikka laittaa meriittejä pöytään niin saadaan arvostella Kannusen tekoja salibandyn saralla. Oot varmaan B tai A-junioreiden valmennus ryhmässä mukana?

  3. J.Kannunen, veit sanat suustani.Varsinkin toi 7-päivää vertaus.