Josballe tärkeä voitto Kontiolahdella – ”Erityisesti Ketonen nousi esille”

Poikkeuksellisesti Joensuun naapurikunnassa Kontiolahdella pelatussa Salibandyliigan ottelussa Josba – Ilves oli suuret panokset kummankin joukkueen taistellessa liigapaikasta. Joensuulaiset onnistuivat siivoamaan oman päänsä paremmin ja ottivat lopulta selkeän 5-2-voiton suistaen tamperelaisseuran jo putoamisen partaalle. Paikalla oli Pääkallon avustaja Lauri Havukainen.

Säbäpäiväksi ristityssä, paikallisseura Leba96:n ja Josban yhteistapahtumassa pelattiin aiemmin päivällä myös kakkosdivisioonan ottelu Leba:n ja Kuopio Akatemian välillä, jonka kotijoukkue vei murskaavasti 15-3.

Mihin ottelu ratkesi?
– Josba siirtyi pelissä kuskin paikalle jo vajaan seitsemän minuutin kohdalla, eikä tämän jälkeen päästänyt Ilvestä edes tasatilanteeseen. Vierailijat nousivat kertaalleen maalin päähän vielä toisessa erässä ja saivat pari kertaa kunnon myllytyksen joensuulaispäätyyn viimeisessä, onnistuen kaventamaan tilanteeksi vielä 3-2 reilu kymmenen minuuttia ennen summeria. Josba kuitenkin otti vastustajaltaan luulot pois iskien kaksi maalia kolmannen erän 18 peliminuutin aikana, varmistaen turvallisen tuntuiset loppulukemat. Peli ei tarjonnut pallolisesti ihmeitä, mikä oletettavasti johtui ottelun valtavasta panoksesta. Tämä yhdessä sallivan tuomarilinjan kanssa teki pelistä melko fyysisen.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Selvästi plussalle jäänyt Josban ykkösviisikko oli pelin paras kentällinen. Erityisesti esille nousi ottelun parhaana palkittu 36-vuotias veteraanipelaaja Markus Ketonen kahdella maalisyötöllään. Kesken kauden paluun tehneellä Ketosella on nyt kasassa tehot 9+2 ja +5 kahdeksassa pelaamassaan pelissä. Myös kotijoukkueen maalivahti Lauri Hyytiäinen oli jälleen mies paikallaan Josban veräjänvartijana.

Mikä oli ottelun puheenaihe?
– Pelaamaan lähdettäessä tiedettiin kamppailun olevan viimeisiä mahdollisuuksia Ilvekselle nousta taistelemaan putoamista vastaan, ja he heräsivätkin toden teolla taistelemaan viimeistään kolmannen erän alussa. Tänään se ei kuitenkaan riittänyt ja Ilveksellä saattaakin olla ensi kaudella edessään uusi matka Kontiolahdelle, mikäli samassa tapahtumassa pelannut Leba96 onnistuu itsensä kevään karsinnoista Divariin kampeamaan. Huomattavasti Joensuun Areenaa pienemmässä Kontiolahden urheiluhallissa tunnelma oli paljon parempi, vaikka yleisöä ei ollut totuttua enempää.

Kommentit:
– Pelin tärkeys näkyi pallollisessa pelissä huolimattomuutena, mutta voitto tuli, tänään kun ei tyylipisteitä jaeltu. Tulos antoi hieman hengitystilaa viimeisiin peleihin. Joulun jälkeen ollaan saatu oman pään pelaaminen kuntoon ja sen seurauksena on ollut millä tahansa joukkueella vaikeuksia tehdä maaleja meitä vastaan. Viikolla pelatussa harjoituspelissä Lebaa vastaan tekeminen oli vielä rentoa, mutta tänään pallollinen peli tökki. Hemmetin tärkeät kaksi pistettä kuitenkin, myhäili Josban valmentaja Ilpo Tuononen.
– Vastustajan maalivahti pelasi meidän paikat hyvin, heidän onnistuessa maalinteossa paremmin. Jos oltaisiin saatu 3-3-tasoitus olisi peli voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta pomppu sinne ja pomppu tänne, ja vastustaja iski lopussa kahdesti. Ollaan saatu joulun jälkeen peliä jotenkin kuosiin, mutta silti kokemattomuus näihin ympyröihin on paistanut läpi koko kauden. Loput pelit lähdetään pelaamaan täysillä, koska teoreettiset mahdollisuudet säilymiseen ovat edelleen olemassa, Ilveksen valmentaja Jarkko Hyytiäinen päätyi toteamaan.

Tilastohuomiot:
– Ketosen lisäksi illan muut kahden tehopisteen miehet olivat Josban voiton sinetöineet 4-2 ja 5-2 maalit syöttänyt Tupla-pelaaja Tatu Könönen sekä Ilveksen molemmat maalit syöttänyt kapteeni Jaakko Jyrkkä. Pelin jokaiseen maaliin merkattiin eri tekijä.

Linkit:
Ottelun tilastot

Teksti: Lauri Havukainen, Kontiolahti