Miehet

JP Lehtosesta Salibandyliigan toimitusjohtaja

28.02.
2013
Miehet
Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Tänään Urheilumuseossa pidetyn tiedotustilaisuuden aluksi tiedotettiin mielenkiintoista Salibandyliiton asiaa. Vuoden alussa aloittanut Salibandyliiton uusi hallitus on käynnistänyt Salibandyliiton, Salibandyliigan ja maajoukkuetoiminnan uudelleenorganisoinnin. JP Lehtonen, 36, siirtyy Salibandyliigan toimitusjohtajaksi markkinointipäällikön paikalta.

Salibandyliiton ja Salibandyliigan palveluksessa olevien työsuhteet jatkuvat ennallaan. Toimihenkilöiden työnkuvat käydään läpi kevään aikana ja vastuualueita tarkennetaan. Uudistusten myötä toimintaan liittyy mukaan uusia henkilöresursseja.

– Lajiliiton työntekijöille pyritään uudelleenorganisoitumisella saamaan tehokkaammat vastuualueet, selkeämmät tavoitteet ja toimintamallit. Tarkoituksena on luoda Suomen paras urheilun palveluorganisaatio, Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala näkee.

SSBL Salibandy Oy toimii jatkossa salibandyn markkinointiin, myyntiin, kehittämiseen ja tuotteistamiseen keskittyvänä organisaationa. JP Lehtonen, 36, siirtyy Salibandyliigan toimitusjohtajaksi markkinointipäällikön paikalta.

Miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin kilpailutoiminta siirtyy Salibandyliiton järjestettäväksi. Salibandyliiton organisaatio koostuu jatkossa neljästä sektorista. Ne ovat kilpailutoiminta, seura- ja jäsenpalvelut, järjestöpalvelut ja viestintä. Näiden sektoreiden vastuuhenkilöt ja toiminnanjohtaja muodostavat Salibandyliiton viisihenkisen johtoryhmän. Salibandyliiton toiminnanjohtajana jatkaa Jari Kinnunen.

Organisaatiomuutoksiin liittyy myös kaksi uutta toimihenkilörekrytointia. Juhani Henriksson, 38, aloittaa 1.5.2013 alkaen Salibandyliiton viestintäpäällikkönä. Vankan urheilutoimittajan taustan omaava Henriksson siirtyy tehtävään tv-kanava Nelosen palveluksesta. Juha Jäntti, 44, aloittaa 1.3.2013 Salibandyliiton valmennus- ja koulutuskoordinaattorina. Hänen tehtäviin kuuluu lisäksi miesten maajoukkueen apuvalmentajan tehtävät ja pelaajatarkkailu.

Salibandyliitto tiedotti panostavansa jatkossa vahvemmin myös maajoukkueiden taustatoimintoihin. Hexi Arteva on valittu maajoukkueiden ”general manageriksi” tehtävänään vastata Salibandyliiton ylläpitämien neljän maajoukkueen (miehet, naiset, U19 pojat, U19 tytöt) taloudensuunnittelusta ja synergiaetujen kehittämisestä yhdessä joukkueenjohtajien kanssa.

Maajoukkueiden tiedottajana aloittaa toimittaja Oskari Saari. General manager ja tiedottaja toimivat luottamushenkilöinä oto-pohjalla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.