JP Lehtosesta Salibandyliigan toimitusjohtaja

JP Lehtosen mukaan mahdollisesta siirtymisestä yhden finaalin systeemiin päätetään kevään aikana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Tänään Urheilumuseossa pidetyn tiedotustilaisuuden aluksi tiedotettiin mielenkiintoista Salibandyliiton asiaa. Vuoden alussa aloittanut Salibandyliiton uusi hallitus on käynnistänyt Salibandyliiton, Salibandyliigan ja maajoukkuetoiminnan uudelleenorganisoinnin. JP Lehtonen, 36, siirtyy Salibandyliigan toimitusjohtajaksi markkinointipäällikön paikalta.

Salibandyliiton ja Salibandyliigan palveluksessa olevien työsuhteet jatkuvat ennallaan. Toimihenkilöiden työnkuvat käydään läpi kevään aikana ja vastuualueita tarkennetaan. Uudistusten myötä toimintaan liittyy mukaan uusia henkilöresursseja.

– Lajiliiton työntekijöille pyritään uudelleenorganisoitumisella saamaan tehokkaammat vastuualueet, selkeämmät tavoitteet ja toimintamallit. Tarkoituksena on luoda Suomen paras urheilun palveluorganisaatio, Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala näkee.

SSBL Salibandy Oy toimii jatkossa salibandyn markkinointiin, myyntiin, kehittämiseen ja tuotteistamiseen keskittyvänä organisaationa. JP Lehtonen, 36, siirtyy Salibandyliigan toimitusjohtajaksi markkinointipäällikön paikalta.

Miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin kilpailutoiminta siirtyy Salibandyliiton järjestettäväksi. Salibandyliiton organisaatio koostuu jatkossa neljästä sektorista. Ne ovat kilpailutoiminta, seura- ja jäsenpalvelut, järjestöpalvelut ja viestintä. Näiden sektoreiden vastuuhenkilöt ja toiminnanjohtaja muodostavat Salibandyliiton viisihenkisen johtoryhmän. Salibandyliiton toiminnanjohtajana jatkaa Jari Kinnunen.

Organisaatiomuutoksiin liittyy myös kaksi uutta toimihenkilörekrytointia. Juhani Henriksson, 38, aloittaa 1.5.2013 alkaen Salibandyliiton viestintäpäällikkönä. Vankan urheilutoimittajan taustan omaava Henriksson siirtyy tehtävään tv-kanava Nelosen palveluksesta. Juha Jäntti, 44, aloittaa 1.3.2013 Salibandyliiton valmennus- ja koulutuskoordinaattorina. Hänen tehtäviin kuuluu lisäksi miesten maajoukkueen apuvalmentajan tehtävät ja pelaajatarkkailu.

Salibandyliitto tiedotti panostavansa jatkossa vahvemmin myös maajoukkueiden taustatoimintoihin. Hexi Arteva on valittu maajoukkueiden ”general manageriksi” tehtävänään vastata Salibandyliiton ylläpitämien neljän maajoukkueen (miehet, naiset, U19 pojat, U19 tytöt) taloudensuunnittelusta ja synergiaetujen kehittämisestä yhdessä joukkueenjohtajien kanssa.

Maajoukkueiden tiedottajana aloittaa toimittaja Oskari Saari. General manager ja tiedottaja toimivat luottamushenkilöinä oto-pohjalla.

19 comments

  1. Siellähän on koko Espoon Oilers. Hyviä ukkoja on myös mukana. Salibandyliigan toimitusjohtaja on ainoa vitsi tässä listassa.

  2. Järjettömiä päätöksiä on tehty liitossa/liigassa vaikka kuinka paljon, mutta tässä niistä kaikkien aikojen POMMI! voi elämä 😀

  3. kertokaahan vähän tarkemmin miksi kyseiset valinnat ovat huonoja? Jos teillä on parempaa tietoa kyseisistä herroista, olisi kiva kuulla mikä niissä mättää.

  4. J-P Lehtonen varmasti hyvä valinta toimariksi. Kuka muuten jatkossa on markkinointipäällikkö vai tuleeko paikka myöhemmin hakuun?

  5. Miksi kaikki salibandyliiton ja salibandyliigan toimet täytetään ns. inside -porukalla? Kettuset yms., ensin valitaan saunan lauteilta Itä-Suomen aluevastaavaksi, sitten maajoukkue valmentajaksi. Ja tämä vain esimerkki.

  6. Make, Oskari Saarikin on sisäpiiriläinen. Jo viime vuosituhannella MM-finaalissa.

  7. Meke, juu ja miksiköhän sähköasentajan hommiin valitaan vain sähkömiehiä? Tai lääkärinhommiin lääkereitä? Ihan siitä sisäpiiristä, omasta ammattikunnasta? Ihan epistä. Vinkki pohdintaasi: voisikohan osaamisella, kokemuksella ja lajituntemuksella olla merkitystä? Voisikohan tuosta lajituntemuksesta ja ammattitaidosta ja kokemuksesta olla jopa hyötyä hommien hoidossa ja siinä onnistumiserssa. siinäpä pohdittavaa sinulle.

  8. Maisteri hei.
    Miten Hexi ja lajiosaaminen liittyy toisiinsa?
    Ei kuule mitenkään.
    Hexi ei tajua tästä lajista yhtikäs mitään.
    Hexi on salibandyasioista pihalla kuin lintulauta!
    Olen aika läheltä asiaa seurannut.

  9. Petteri on täysin oikeassa. Ne, jotka ovat Hexin kanssa hommia tehneet tietää, että täysi turisti koko kaveri. Uskomaton valinta, joka luo varjon kaikkien valintojen päälle. Jos Artevasta kuvitellaan jotain hyvää, niin miten huonoja noi muut valinnat on. Nyt olisi ollut mahdollisuus todellisiin uudistuksiin, mutta tilaisuutta ei taaskaan osattu käyttää hyödyksi. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii.

  10. Mielenkiintoista… Nimittämällä JP Lehtonen Oy:n puolelle toimariksi ja samanaikaisesti koko salibandylajia koskevan markkinointivastuun siirtäminen pois liitolta Oy:lle… Haiskahtaa liikkeeltä, jolla Kaltala pystyy edelleen saamaan markkinointia koskevaa liiketoimintaa salibandyn korkeimmalta tasolta ja ei täten ole ns. päättävässä asemassa mistä markkinointitoimenpiteitä tilataan. Pienet on piirit…

  11. Liiton uusi johto voisi osoittaa seuraystävällisyyttä ja uudistaa pudostuspelien rahanjaon. Nykyinen järjestelmä ei liene seuroja kannustava. Se rokottaa eniten niitä seuroja, jotka parhaiten lippuja onnistuvat myymään. Liitolle menevä osuus pudotuspelien tuloista pitäisi olla kiinteä maksu / pudotuspeli. Se antaisi seurolle lisää motivaatiota omien pelien markkinointiin. Liiton kannalta uudistus voisi olla neutraali, rahaa kerättäisiin saman verran kuin aikaisemminkin. Nyt hyvin työnsä tekevät seurat maksavat myös laiskempien osuuden.

    Toivon puheenjohtajan vastausta Pääkalloon. Kiitos avoimuudesta talousasioissa jo etukäteen.

  12. Miten muuten määräytyy liiton osuus Happeen pudotuspelihuivien myynnistä? Happeelta kyllä taas nokkela veto. Pysyykö Kaltala näitten veijareitten perässä?

  13. On kyllä kieltämättä nerokas ratkaisu Happeelta! Pisteet Jyväskylään ja ähäkutti liitto!

  14. J-P Lehtonen on todella käsittämätön valinta Oyn toimitusjohtajaksi. Tulee suoraan koulun penkiltä liittoon suojatyöpaikkaan ja näytöt markkinointipäällikkönä nolla. Ei tainnut olla Kaltalalla minkäännäköistä hakua tähän toimeen?? Pappa betalar Arteva on poliittinen marionetti joka puhuu paljon muttei tee mitään. Korostaa itseään ja ärsyttää kaikkia ja eritoten pelaajia. Finaalitappion jälkeen koko valmennus olisi pitänyt uusia.