Kova vääntö suorasta putoajasta jatkuu – Josballe taisteluvoitto TPS:stä

Josban voittomaalin teki kuudessa pelaamassaan pelissä nyt jo yhdeksän osumaa tehnyt Markus Ketonen. Kuva: Jari Turunen

Markus Ketonen on tenhyt kuudessa pelaamassaan pelissä yhdeksän osumaa. Kuva: Jari Turunen
Markus Ketonen on tenhyt kuudessa pelaamassaan pelissä yhdeksän osumaa. Kuva: Jari Turunen

Sarjajumbona ennen lauantain kohtaamistaan maijaillut Josba sai vieraakseen Turun Palloseuran pimenevässä Joensuun illassa. Lähes koko kauden maalinteon kanssa tuskaillut joensuulaisjoukkue onnistuikin ottamaan tiukan 4-3 (2-1,1-1,1-1) -voiton ja nousi 16 maalia paremman maalieron turvin Ilveksen ohi pois suoran putoajan paikalta.

Mihin ottelu ratkesi?
– Josba nousi matalatempoisessa ja varovaisessa ensimmäisessä erässä maalin takaa 2-1-johtoon, jonka jälkeen turkulaiset nousivat vielä tasoihin aivan toisen erän alussa. Maalia seuranneen hyvän TPS-jakson jälkeen Josba-veteraani Markus Ketonen vei joensuulaiset jälleen maalin etumatkalle, ja tämän jälkeen kotijoukkue ei johdostaan enää luopunut. Tästä joensuulaisyleisö sai kiittää erittäin mallikkaasti koko pelin ajan toiminutta puolustuspeliä. Kolmannessa erässä molemmat maalasivat vielä kerran, mutta lopullista kirivaihdetta turkulaiset eivät saaneet käyntiin jäähyilyn ja muutenkin sekavan viimeisen kymmenminuuttisen vuoksi.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Kuten edellä mainittiin, Josba puolusti hyvin viisikkona ja onnistui pelaamaan TPS:n pois parhailta maalintekoalueilta, vaikka molemmilla oli myös lisämaalipaikkoja. Erityismaininta joensuulaisten pienikokoiselle puolustajalle Juuso Ojaselle, joka näytti, että ei paljon kumartele isompienkaan hyökkäjien edessä. Molemmat maalivahdit onnistuivat myös hyvin ja näin lukemat pysyivät salibandypeliksi poikkeuksellisen pieninä.

Mikä oli ottelun puheenaihe?
– Ottelu oli tärkeä molemmille turkulaisten taistellessa edelleen pudotuspelien kotiedusta ja Josban rämpiessä koko liigan viimeisenä. Pisteet tulivat Josballe tarpeeseen, koska joukkue pelaa elintärkeistä pisteistä suoraa putoamista vastaan. Perinteikäs seura ei ole pelannut alemmilla sarjatasoilla yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Miko Kailiala nosti TPS:n alussa 1-0-johtoon rangaistuslaukauksesta. Kuva: Jari Turunen
Miko Kailiala nosti TPS:n alussa 1-0-johtoon rangaistuslaukauksesta. Kuva: Jari Turunen

Kommentit:
– Tiedettiin mitä saadaan, kun Joensuuhun tullaan pelaamaan: vastustajalla oli viiden miehen bussi maalin edessä. Myös Josban maalivahti (Lauri Hyytiäinen) pelasi hyvän pelin. Paikkojakin oli, mutta niitä ei käytetty tarpeeksi hyvin. Kaikenkaikkiaan parempi voitti tänäänkin, totesi TPS:n päävalmentaja Teemu Varis heti kamppailun loputtua.
– Peli oli meiltä kurinalaista ja hyvin kontrolloitua. Ei me muuten täällä pärjätäkään. Oltiin katsottu miten vastustaja pelasi ja onnistuimme pelaamaan heidän vahvuutensa pois, sanoi kotijoukkue Josban päävalmentaja Antti Ruokonen tyytyväisenä.

Tilastohuomiot:
– Voitosta huolimatta pelin lopputulos ei juurikaan parantanut maalinteko-ongelmien kanssa kamppailleen Josban maalikeskiarvoa. Tehtyjen maalien keskiarvo on tällä kaudella noin 4,2 maalia per peli. Tänään se kuitenkin riitti täyteen pistepottiin. TPS:n kapteeni ja maalipyssy Miko Kailiala onnistui tänään vain kerran, senkin rangaistuslaukauksesta. Josban penkkihuudoista päätellen Kailiala oli ilmeisen hyvin merkattu kentällä ollessaan.

Päivän muut liigatulokset:
Oilers-SPV 4-4, Ilves-SSV 4-8 ja OLS-Koovee 3-7

Linkit:
Ottelun tilastot, Josban otteluraportti, TPS:n otteluraportti ja Jari Turusen ottelukuvat

Teksti: Lauri Havukainen, Joensuu

2 comments

  1. Tiukkaa on jokaisella pudotuspeliviivalla.

    Hyvä, että jännitystä riittää loppuun asti.

  2. Onko Koovee jo ulkona play off taistelusta? Tepsikin on ulkona, jos hävivää loput pelit.