Liigatähdelle tyly tuomio: ”Hyvä jalka 80-vuotiaalle sotaveteraanille”

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

SPV:n tähtihyökkääjä Mikko Kohosen terveystilanne on herättänyt kysymyksiä. Jo miesten MM-kisoissa aavistuksen jalkavaivaisena esiintynyt Kohonen on nähty viime peleissä SPV:n penkin takana kainalosauvojen kanssa. Nyt Kohonen selventää tilannettaan Pääkallo.fi:n Ne Kohoset -blogissa.

– Pääkallon pojat pyysivät minua kertomaan, mikä on jalkani kunto. Minulta on niin monet kyselleet tilanteestani, että päätin, etten enää pidä ”ässää” hihassani, Kohonen alustaa tekstiään.

Kovin häävi ei Mika Kohosen pikkuveljen jalan tilanne ole. Polvi otti osumaa ennen MM-kisoja ja kisojen jälkeen. Kokeneella pelurilla on kuitenkin kova hinku takaisin kaukaloon.

– Valmistautuessani EFT-turnaukseen maajoukkueen treeneissä polvestani vaurioitui kierukka. Magneettikuvauksessa ilmeni polveni todellinen tilanne kierukkavaurion lisäksi. Kuvia pallotteli muutama lääkäri ja kaikki pahoittelivat tilannettani. Yksi lääkäri sanoi jalkani olevan hyvä, mutta ainoastaan, jos se kuuluisi 80-vuotiaalle sotaveteraanille, Kohonen veistelee.

Lue Mikko Kohosen Pääkallo-bloggaus kokonaisuudessaan:
Tuntuu pahalta, mutta näyttää hyvältä

8 comments

  1. Vaadin Mikko Kohosen alkuperäistä syntymätodistusta esitettäväksi julkisuudessa.

  2. Nuorin Lapin sotaan kutsuttu ikäluokka oli -26 syntyneitä, eli viime vuonna täyttivät 86 vuotta. Koska tuon tyyppisissä ilmaisuissa käytetään usein tasakymmeniä, ei mielestäni ole hirveän väärin puhua ”80-vuotiaasta” sotaveteraanista.

  3. Veteraanit ja niiden iätkö nyt oli Kohosen kirjoituksen pointti? Antakaa nyt jo sen asian olla… Mikolle tsemppiä kuntoutumiseen!

  4. Vietnamin veteraani? Niitä on erään sivuston mukaan Suomessa toistakymmentä, joten veikkaan, että johonkin heistä verrattiin.