Loviisa sunnuntaihöntsällä Seinäjoella – ”Ei mitään jakoa”

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet oli tyly isäntä Loviisan Torille miesten Salibandyliigassa. Etelä-Pohjanmaan salibandyn lippulaiva heilutti tahtipuikkoa alusta loppuun ja 60 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat lukemat 10-2 (2-1, 4-1, 4-0).

Lopputulos merkitsi Loviisan pudotuspelihaaveiden lopullista kariutumista, kun taas SPV nousi pisteen päähän sarjakärki Happeesta, jolla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Mihin ottelu ratkesi?
– Varsinaista kulminaatiopistettä on hankala sanoa, sillä SPV otti kuskin paikan ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja piti sen loppuun saakka rautaisella otteella. Ensimmäisen erän aikana Tommy Grönberg Torin maalilla piti lukemat vielä siedettävinä, mutta toisessa erässä alkoi räpsyä loviisalaisten verkko siihen malliin, että peli oli puolen tunnin jälkeen taputeltu.

Ottelun hahmo?
– Tasaisesti esiintyneestä kotijoukkueesta on turha edes yrittää nostaa erikseen ketään framille. Juha Kivilehto Torin puolustuksessa sen sijaan erottui yksilötasolla, sillä maajoukkuepuolustaja ei ottelussa pahemmin kaksinkamppailuja hävinnyt, eikä harhasyöttöjä jaellut.

Ottelun puheenaihe?
– Suurta ihmetystä herätti Loviisan Torin yleinen peli-ilme. Kahdella kentällisellä peliään pyörittänyt vierasjoukkue ei missään vaiheessa näyttänyt mitään merkkejä siitä, että he taistelisivat kynsin hampain pudotuspelipaikasta, vaan pisteet jäivät tällä kertaa Seinäjoelle lähes ilmaiseksi. Erinäisten loukkaantumisten ja sairastelujen kanssa kamppailleen muutenkin kapean loviisalaisrosterin olisi olettanut vaikeista lähtökohdista huolimatta antavan paljon intensiivisemmän kuvan itsestään. Sen sijaan peli näytti melkoiselta sunnuntaisählyltä.

Kommentit:
– Numerot kertovat aika hyvin, että tänään ei ollut kyllä mitään jakoja. Ekassa erässä vielä oltiin jokseenkin mukana, mutta toisessa meidät murhattiin. Raskaita aikoja on viime viikkoina eletty, kun onnistumisia ei tule sitten millään. Bensa alkaa olla porukalla loppu, eikä tällaista tilannetta toivo kyllä kenellekään, Loviisan valmentaja Ray Backman huokasi pelin jälkeen.
– Oltiin kärsivällisiä ja nautittiin pelaamisesta. Otettiin ote pelistä, eikä annettu tänään vastustajalle saumaa tulla peliin mukaan. Pelaajien päättäväisyys ja joukkueen taisteluilme alkavat olla korkealla tasolla, kun mennään kohti pudotuspelejä, SPV-luotsi Tommy Koponen jutteli.

Tilastohuomiot:
– Janne Hulmi tehtaili hattutempun ja Matti Taurama teki tehot 2+1. Kahden maalin miehiä punapaidoilta olivat myös Ville Kuusela ja Erik Härkönen. Loviisan kapteeni Peik Salminen oli mukana kummassakin vieraiden osumassa.

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Ilves-Erä 8-4, SSV-OLS 6-3, Josba-Koovee 2-10

Linkit:
Ottelun tilastot, SPV:n otteluraportti, Östra Nylandin juttu, Juha Käenmäen ottelukuvat

29 comments

  1. Ottelun puheenaihe?
    – Suurta ihmetystä herätti Loviisan Torin yleinen peli-ilme. Kahdella kentällisellä peliään pyörittänyt vierasjoukkue ei missään vaiheessa näyttänyt mitään merkkejä siitä, että he taistelisivat kynsin hampain pudotuspelipaikasta, vaan pisteet jäivät tällä kertaa Seinäjoelle lähes ilmaiseksi.

    Ray. Tee johtopäätöksesi viimeistään nyt.

  2. Mites Backman? Kenkää, ja tuoretta osaamista tilalle!! Ja heti!

  3. Ai Backmanin syytä heikko kausi? Eipä tuolla materiaalilla parempaan voi pystyä. Jos Torilta otettaisiin top 3 pelurit pois niin kyse olisi divarijengistä.

  4. Mites NST pärjää huonommalla materiaalilla? Kyllä valmennus saa katsoa peiliin Loviisan suunnalla

  5. ” Ai Backmanin syytä heikko kausi? Eipä tuolla materiaalilla parempaan voi pystyä. Jos Torilta otettaisiin top 3 pelurit pois niin kyse olisi divarijengistä.”

    Viime kaudella ei ollut maailmanmestaria, ja silti joukkue eteni kahdeksan joukkoon. Heikommalla joukkueella.

  6. Niin siitä materiaalistakin voi olla montaa mieltä Nst,nkin kohdalla, mutta näyttäisi sillä materiaalilla olevan asenne puoli ainakin kohdallaan.

  7. Tuomari Heikkilä teki muuten ottelussa yhden kauden hienoimmista liikkuvista maskeista, taisi olla spv:n 8 tai 9 maaliin. Aivan top highlights kamaa:)

  8. Viime kauden Torin ja tämän kauden Torin vertaaminen turhaa. Nyt esimerkiksi TPS ja NST ovat kehittyneet roimasti ja menneet edelle.

  9. Mahtaa olla egot törmäyskurssilla ? Kivilehto tekee mitä haluaa ja johtaa peliä sen mitä omalta pelaamiseltaan ehtii. Eilisessä pelissä huomattavissa myös turhautumista, kun Kivilehto kuumeni Salmiselle heidän oman ylivoimansa aikana. Ykköskenttä maailman luokkaa, muuten täysi lammaslauma, ainakin eilen.

  10. Loppukautta kohden on Kivilehto ottanut koko ajan enemmän ja enemmän roolia joukkueen ohjaamisessa. Näyttäisi siltä, että Herra Päävalmentaja on ajoittain täysi statisti ja vailla luottamusta. Kivilehto käyttää ääntä ja ohjaa kanssapelaajia todella rajusti! Ihemetellä täytyy jos joku ei hieman ota itseensä vaikka kova peluri onkin kyseessä, joka ohjeita jakaa.

  11. Eihän Reiskalle oltu saatu edes joukkuetta kasaan ennenkuin sarja alkoi! Ei kai menestys tuurilla tule, edes Tuurille, Tor.
    Turha syyttää Backmania tällä kertaa.

  12. Mihin sitten suoritusta verrataan, jos ei edelliseen kauteen? Kyllä mm. valmennus saa katsoa peiliin, siksi tahdotonta on välillä ollut Loviisan peli. Toki vain kaksi olen nähnyt paikan päällä, mutta videoiden perusteella voi puolustusasenteesta vetää johtopäätöksen, jos toisenkin.

  13. Höpö höpö. Tor on operoinut pienellä ryhmällä jo vuosia. Uudet pelaajat Kivilehdon johdolla kyllä jonkin verran vahvistivat joukkuetta. Kausi on floppi ja piste.

  14. Ei se riitä, että 100 suomenruotsalaista huutaa katsomossa ja yksi kaljupää katsomossa törkeyksiä suomeksi tuomareille ja vastustajajoukkueelle, jos Torin kentällä on vain pari pelimiestä.

    Tor = tuuri = säkä.

    Ei kannettu vesi kaivossa pysy.

  15. Kun kattoo kokonaisuutena Torin tulijat vs lähtijät, niin miinukselle jäätiin pelaajamateriaalin osalta, Junnusta huolimatta. Bckckman teki varmasti parhaansa käytettävissä olevien materiaalin kanssa.

  16. Puhuu pehmeitä. Pakisto vahvistui merkittävästi, hyökkääjistöön lisää materiaalia ja MV-osasto ei nyt ainakaan heikentynyt. Miinukselle jäätiin..? Jokainen tekee varmaan parhaansa, mutta mihin se riittää/riitti?

  17. Kyllä täällä Loviisan fanikatsomossa huutavat suomemsuomalaisetkin, saba on meille koko kaupungin laji etnisiin taustoihin katsomatta!

    Loviisan tämän kauden joukkue on parempi ja huonompi kuin edellisen kauden jengi. Kun vertaillaan yksittäisten pelaajien liikkumista, menee aika tasan, taistelupari kerrallaan draftaamalla ei ole mitenkään itsestäänselvää että kumman ottaisi jos saisi valita (molemmat!). Poislukien viimeinen rivi jossa Tor jää ”vähän” plussalle:
    Ray Backman – Iiro Parviainen
    Niko Nordström – Teemu Kortelainen
    Tatu Ruohonen – Jukka Lindgren
    Teemu Jaakkola – Ingus Laivins
    Jere Liljenbäck – Dan Forsström
    Julius Jousi – Pekka Lindgren
    Tommi Kivilehto – Samir Mountassir (molemmat pois koko kauden)
    Ville Lehkonen – Mikko Piippo
    Juha Kivilehto – Tuomas Savukoski

    Eli Loviisa on parempi nimenomaan Kivilehto/Savukosken verran, Juhis on minkä tahansa joukkueen ykköskentän puolustaja ja tietysti huippuvahvistus Loviisan kaltaiselle pikkuseuralle, mutta silti vain yksi mies paketissa eikä näissä peleissä yleensä kannata lähteä Isomäen legendaariseen ”tiivistetään yhden pakin peluutukseen”.

    Ihmettelin muuten yo kommenttia Kivilehdosta ja Backmanista, totta kai johtava pakki ohjaa peliä kentällä, etulinjassa. Jos tuoreempi joukkuekaveri on sijoittunut päin mäntyä niin hyvä että joku sanoo sille. Valmentaja hoitaa strategisen puolen eikä noi ole ristiriidassa keskenään.

    Huonompi Tor on sitten sillä ratkaisevalla osa-alueella, joukkueen leveydessä. Viimekauden rosteri oli kapeuden suhteen kipurajalla, siitä muutama ukko pois täksi kaudeksi ja ei hyvä heilu.

    En laittanut pelaajavertailuun Jyri Lainetta joka lähti nostelemaan kauden alla viimeisen harkkapelin jälkeen, ja kävi siellä viime vuonna Meriläinen ja Heiniökin jotain pelejä pelaamassa. Tohon päälle tämän kauden Belasovsin, T. Kivilehdon ja Jaakkolan pitkäaikaispoissaolot + Aalto jota on näkynyt aika harvakseltaan rivissä. Toisaalta Niklas Andersson on ollut nyt koko kauden mukana. Summana noin ketjun verran vähemmän pelaajia jotka uskaltaa päästää kentälle.

    Rosterin kapeuteen liittyen, kuumimman kärjen takansa on ollut tällä kaudella ihan liian hiljaista. Viimekaudella Hietala 9+17, Hällfors 14+4, Laine 13+3, P.Lindgren 10+3, Venäläinen 8+5, eli 50+ maalia 2. tai 3. kentän ukoilta, kun se vastaavien paikkojen pelaajilta on tällä kaudella ehkä 25.

    Ainoa asia josta itse lähtisin kiistelemään Backmanin kanssa on kakkosylivoiman peluutus, tällä kaudella sitä ei ole nähty, ~kertaakaan! Vastuu tuo onnistumisia ja ruokkii itseluottamusta ja menestystä, ja toisaalta kilpailua 2 minuuttia painaneen väsyneen ykkös-yv:n tekemiseen.

    Oliko Loviisan tämän kauden suoritus sitten floppi? Aika vahva sana mutta pettymys nyt ainakin, paha pettymys. Minimitavoite minun mielestä oli playoff paikka ja unelmatavoite runkosarjan 4. sija ja sitä kautta hyvä lähtökohta tappeluun paikasta mitalipeleistä. Joukkueen tason nostaminen divarin kärkipään jengistä liigan vakituiseksi playoff-joukkueeksi on pitkä prosessi ja nyt tuli takaisku siihen savottaan.

    Toisaalta ja vertailun vuoksi, Loviisa sai viimekaudella 26 ottelussa 23 pistettä maalierolla 149-147, ja varmisti pleikkaripaikan runkosarjan viimeisellä kierroksella ollen 8.
    Kyseinen suoritus oli seurahistorian ensimmäinen ja täten saavutuksena Loviisalle kuin pikku-maailmanmestaruus!
    Tällä kaudella 25 pelistä on 21 paunaa ja 1 peli OLS:ia vastaan jäljellä. Tämän hetkinen maaliero näkyy olevan 126-154 ja sarjasijoitus tulee olemaan joko 10. tai 9. Kaikenkaikkiaan sarja on tänä vuonna parempi, tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin viime vuonna.

    Tätä tilastoa vasten aika samanlaisen kauden Loviisa pelasi niin tällä kuin viime kaudellakin, paremmalla ja huonommalla joukkueellaan.

  18. Ylläolevalle analyysille ISO KÄSI ,hyvin mietitty..Itse henkilökohtaisesti olen pettynyt,mutta myös tyytyväinen,sillä Loviisassa pelataan ensikaudellakin salibandyliigaa..näin pienessä kylässä,liigan parhaan kotikatsomon edessä.niin juolahti vaan mieleen tuossa että,kannattaisikohan Torin siirtää kotiottelunsa Akricolahalliin jotta tulisi aina tuota vieraspeli viilistä..sillä nuo vieraspelit viimeisiä lukuunottamatta ovat sujuneet erittäin mallikkaasti….kun kotihallissa ei ole oikein sujunut….viimeaikoina ???

  19. Jokainen joka osaa lukea, eikä ole juonut torilla muistiaan, muistaa, että Torin (Torin?!) kokoonpano oli täysin rakennusvaiheessa juuri ennen sarjan alkua. Jengissä oli kentällisen verran kavereita.

  20. Karim !! ei pidä paikkaansa..mietippähän milloin tuo joukkuekuvakin Torin kausijulkaisun kannessa on otettu!!!(On muuten sellainen julkaisu jota miltään muulta liigajoukkueelta ei löydy)

  21. Maaliero on aikalailla päässyt romahtamaan viime kaudesta lukemiin n.-30. Suurimpana ongelmana myös muutaman pelaajan täydellinen hyytyminen pisteiden valossa viime kaudesta.Jollain tapaa joukkue pelaa pelokkaasti, virheitä peläten.

  22. Kaarim. Karim. Karim muistaa. Juttu oli pääkallo.fi

    Kokoonpano oli aivan auki juuri ennen sarjan alkua. Pelaajia hankittiin mistä saatiin.

    Joukkuekuva on aivan eri asia.

    Ja kausijulkaisu löytyy. mm. Classic. Joten tuurilla ei elämässä pärjää, ei Loviisassakaan.

    Ei Tor huono ole, muut on vain parempia, tälä kaudella.

  23. Karim voi luulla muistavansa, muttei tiedä. Pääkallon juttu Loviisan harvalukuisesta sopimustilanteesta julkaistiin toukokuun alussa (jolloin soppareita oli 9), mutta jo kesäkuussa oli uusi uutinen, jonka myötä pelaajia oli yli 15. Faktoiksi on typerää julistaa asioita, joista ei ole varma.

  24. Loviisan kausi ei ole ollut suuri pettymys, muttei positiivinen yllätyskään. Pitää kuitenkin ottaa huomioon pienen kaupungin pienen salibandyseuran realiteetit, kun alkaa arvioimaan joukkueen menestystä. Seurassa on vain n. 150 lisenssipelaajaa ja oma juniorituotanto liigatason pelaajiksi on ollut melko vähäistä. Kivilehdon värväys oli kovanluokan jytky ja enempään paukut eivät riittäneet.

    Jo se, että Tor pelaa liigassa, eikä ole nousunsa jälkeen joutunut karsimaan paikastaan, on hyvä saavutus taustat huomioiden.

  25. Mahtui sitä Loviisan kauteen paljon hyvääkin, joitain poimintoja:

    – Salibandy MM hopeaa 2012: Ray Backman ja Juha Kivilehto
    – Ensimmäinen maaottelukomennus: Niklas Niiranen
    – Ensimmäiset liigapelit ja ensimmäinen piste: Stefan Brusas, ikää oli 16v?
    – Puolustajien pistepörssin voitto: #1 Niklas Niiranen 19+14. Juha Kivilehto samassa pörssissä #6 tehoin 9+19.
    – Alivoima: Toiseksi vähiten jäähyjä koko liigassa, 131 minuuttia. Sarjan kolmanneksi sitkein AV (päästettyjä maaleja per minuutti) laskennalla, 5 min 24 sek. Yhteisvaikutuksena vähiten päästettjä AV-maaleja koko liigassa, 16.
    – Ylivoima, toiseksi eniten tehtyjä YV-maaleja, 31.
    – Ylivoima pistepörssissä vahva edustus: #2 Peik Salminen 6+10, #4 Valtteri Etholen 10+5, #7 Juha Kivilehto 5+9.
    – Maalipörssi TM, #1 Niklas Andersson, 3.

  26. Jep, Loviisan liigakaudessa oli paljon hyvää ja pikkuisen paremmalla loppukaudella olisitte raavittua kasaan tarvittavat pisteet playoffeihin. Propsit Tor’ille, vaikkei pojot ihan riittäneet playoffeihin.

    JOS ÅIF nousisi ensi kaudeksi liigan niin saataisiin taas lähes legendaarisia Itä-Uudenmaan paikallisderbyjä.

    Nyt kun salibandykausi jo loppui Loviisassa, niin tulkaapahan loviisalaiset joukolla kannustamaan ÅIF liigakarsinnoissa voittoon Josbasta 😉