Maajoukkueen päävalmentajapeli uusiksi – Jo toinen kieltäytyminen

Salibandyn miesten maajoukkueen uuden päävalmentajan valinta on mennyt harvinaisen kimurantiksi. Viimeisen kahden viikon aikana valintaprosessissa on tullut useita käänteitä.

Salibandyliitto järjestää torstaina klo 14.00 alkaen tiedotustilaisuuden, jossa se on luvannut julkistaa uuden päävalmentajan nimen.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Salibandyliiton ykkösvaihtoehto oli Petteri Nykky. Kahden MM-kullan luotsi sanoi kuitenkin ei Suomelle ja teki pitkän jatkosopimuksen Sveitsin kanssa.

Salibandyliiton kakkosvaihtoehto oli Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala. Pääkallo.fi:n tuoreiden tietojen mukaan myös Rantala on yllättäen kieltäytynyt päävalmentajan kunniasta.

Kuka sitten on Suomen huomenna julkaistava uusi päävalmentaja? Kuka luotsaa seuraavat vuodet Suomen salibandyn lippulaivaa?

Pääkallo.fi:lle tihkuneiden tietojen mukaan huomenna esiteltävä mies on nimeltään Petri Kettunen. Siis sama mies, jonka johdolla Suomi otti Ruotsilta pahasti käkättimeen joulukuun MM-finaalissa.

Kettusen piti olla ulkona päävalmentajakaavailuissa, mutta kieltätymiset nostivat hänen nimensä takaisin esiin.

Kettusen tiimissä on ainakin nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi ryhtyvä Heikki Luukkonen. Huhujen mukaan myös Juha Jäntti vaikuttaa jatkossa maajoukkueen taustoilla.

19 comments

  1. Enpä ihmettele, jos Classic maksaa paremmin, kuin liitto. Päällekkäinhän noita hommia ei voi tehdä.

  2. Mistähän mahtaa johtua kieltäytymiset tuon kaltaisesta kunniasta? MIETTIKÄÄ Suomen maajoukkue!! Se on selvää, että niin kauan kun liitossa pyörii pelkkiä puuhastelijoita, ei kukaan itseään kunnioittava ja tosissaan töitä salibandyn eteen tekevä valmentaja lähde liiton ”piiri pieni pyörii” leikkeihin mukaan PISTE.

  3. U-19 Poikien päävalmentaja on nimetty. Heikki Luukkonen aloittaa tehtävässa. Tieto unihockey.ch-sivuilta.

    Pysyi tieto piilossa melkein loppuun asti..

  4. Kettunen on jo maineensa menettänyt, joten ratkaisu olisi looginen. Mitä järkeä olisi uhrata muiden mainetta tilanteessa, jossa ei ole kuin hävittävää. Jos Kettunen jatkaa, pitää nostaa herralle hattua ja todeta, että on kaverilla kova kantti. Ottaa iskut vastaan muiden puolesta.

  5. Miksei kukaan ole tuonut esiin Seppo Pulkkista? Voisi hyvän tiimin kanssa (ehkä Jäntti ja Kaipio) saada koviakin tuloksia aikaan. Ainakin Happeessa on homma toiminut, kuten myös aikanaan naisten maajoukkueessa.

  6. Onpas outoa. Kunniatehtävä, josta kieltäydytään.

    Ilman muuta Seppo Pulkkinen pitäisi valita tehtävään, eikä muilta edes kysyä. Seppo rules ok!

  7. Kaipio? Mitäköhän Matti Kaipio on oikeasti saanut aikaan kuin muutaman joukkueen lähes konkurssin partaalle ja lisäksi naisten maajoukkeessa touhuhan oli hänen osaltaan alimmasta helvetistä.

  8. Kaipio taisi kuitenkin olla aika tärkeä osa tuota naisten maajengiä. Lisäksi muistaakseni aikanaan valmensi melko heikkolahjaisen lännen (85/86/87) aluejoukkueen kovaan menestykseen.

  9. Kaipio luulee itseään maailmanluokan valmentajaksi, tästä varmasti montaa eri mieltä. Tai ainakin yhtä..!

  10. Tiimi tulee ilmeisesti olemaan: Ahtiainen pääkoutsina ja Jäntti-Koponen apureina.

  11. Ahtiainen, Jäntti-Koponen olisi kyllä ihan hyvä ratkaisu. Oikeastaan tosi hyvä ratkaisu.

  12. Petteri Bergman ykköskoutsina, kakkosina tuttu pari Joonas Naava sekä loistava valmentaja Jussi Jäntti. Siinä olisi nuori ja kokenut tiimi,

  13. Bergman – Naava? Ei kiitos. Kun ei ne saa liigassakaan peliä toimimaan niin miten kv-peleissä?

  14. Bergman-Naava ei saa peliä toimimaan? Taitaa kuitenkin saavutuksia olla ainakin 2 SM-hopeaa, 2 pronssia, pari Cupin mestaruutta ja eurocupin kakkossija. Vertaa esim. ylempänä mainittu Pulkkinen. Pariin kauteenhan eivät kyseiset herrat ole liigaa valmentaneet, kun Erä on vähän polkenut suossa. Bergman taitaa tällä hetkellä valmentaa Erän a-junnuja, jotka muuten johtavat sarjaa.

    Mutta eipä näillä väliä. Kettuseen taas päädyttiin, kun kukaan muu ei suostunut.