Mielenkiintoinen liigaviikonloppu huipentuu Jyväskylän kärkimittelöön

Happee ja Classic kohtasivat myös Suomen Cupin finaalissa, jossa Peter Kotilainen oli vaikea pideltävä. Kuva: Topi Naskali

Happee ja Classic kohtasivat myös Suomen Cupin finaalissa, jossa Peter Kotilainen oli vaikea pideltävä. Kuva: Topi Naskali
Happee ja Classic kohtasivat myös Suomen Cupin finaalissa, jossa Peter Kotilainen oli vaikea pideltävä. Kuva: Topi Naskali

Salibandyliigan viikonlopun ottelukattauksen päänäyttämönä toimii Jyväskylän Monnari, kun Tampereen Classic matkaa sunnuntaina sarjakärki Happeen vieraaksi. Tällä kertaa ei sirkustemppuilla tai cup-huumailla, vaan taistellaan runkosarjan voitosta. Viikonloppuna pelataan myös monta muuta mielenkiintoista ottelua.

Molemmat joukkueet pelasivat kenraalinsa aiemmin tällä viikolla. Happee leikitteli Kooveen nurin, mutta Classic oli kompastua kotonaan Espoon Oilersiin. Toisen erän ryhtiliikkeen ja osin myös Oilersin kokemattomuuden turvin joukkue onnistui nousemaan 1-5 tappioasemasta pistejakoon. Tasapeli tarkoitti kuitenkin sitä, että Happee sai pisteen etumatkan sarjakärjessä, kun neljä ottelua runkosarjaa on vielä pelaamatta.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamiset ovat olleet todella tasaisia. Classic voitti kotiottelunsa marraskuussa, mutta Happee kuittasi tammikuussa Suomen Cupin finaalissa voitot tasoihin. Jos Happee onnistuu voittamaan sunnuntaina, niin se todennäköisesti karkaa myös runkosarjan voittoon.

Classic-puolustaja Mika Savolainen huilasi torstain ottelun kuumeen vuoksi, mutta lienee kokoonpanossa jo sunnuntaina.

Seuraa heitä:

Peter Kotilainen, Happee
Nuorisokaartin Peter Kotilainen on ollut tämän kauden sensaatio. Itsevarma nuorukainen on tahkonnut 22 ottelussa 46 tehopistettä, joka oikeuttaa pistepörssissä sijalle viisi. Nyt edessä ovat liigakevään tosipelit, joissa Kotilaisen, niin kuin koko Happeenkin taso laitetaan todelliseen testiin.

Classicin ykkönen Vänttinen-Mäkipää-Matikainen, Savolainen-Jääskeläinen
Classicilla on ongelma. Suuri osa joukkueen tehoista syntyy ykköskentän toimesta, mutta liian usein kolisee myös omissa. Tehotilasto kertoo, että viime otteluiden plus/miinus-sarake on pakkasen puolella. Jos Classic mielii Happeen päänahkaa, niin ykkösen täytyy onnistua myös puolustuspelaamisessaan.

Viikonlopun muut ottelut:
Salibandyliigan viikonvaihde on erittäin mielenkiintoinen, sillä kaikissa otteluissa on reilusti panosta. Tulessa ovat pudotuspelipaikoista taistelevat Loviisan Tor, Tapanilan Erä ja TPS. Häntäpäässä pelataan lauantaina kuolemankamppailu OLS–Ilves. Kärkikaksikon takana vaaniva SPV pelaa myös kaksi ottelua.

Viikonlopun Salibandyliigan ottelut:

Lauantai 16.2.

Loviisa – Josba klo 17.00

OLS – Ilves klo 18.00

SPV – TPS klo 18.30

SSV – Erä klo 18.30

Sunnuntai 17.2.

Erä – SPV klo 17.00

Happee – Classic klo 18.30

6 comments