Nokia antoi potkut päävalmentajalle – Sveitsissä potkut saanut Luukkonen heti penkin päähän

Jani Blad ei johda Nokian KrP:n peliä perjantain kuolemanottelussa Ilvestä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jani Blad ei johda Nokian KrP:n peliä perjantain kuolemanottelussa Ilvestä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen
Jani Blad ei johda Nokian KrP:n peliä perjantain kuolemanottelussa Ilvestä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP on antanut potkut päävalmentajalleen Jani Bladille ennen perjantain elintärkeää runkosarjan päätöskierrosta. Perjantaina Nokian penkin takana on Sveitsin Wiler-Ersigenistä kesken pudotuspelien vapautettu Heikki Luukkonen, kirjoittaa sveitsiläislehti Unihockey.ch, jonka mukaan Luukkosesta tulee myös Suomen poikamaajoukkueen päävalmentaja.

Suorasta säilymisestä taisteleva Nokian KrP pelaa perjantaina tärkeän ottelun Ilvestä vastaan. Joukkueen kausi on sujunut odotettua heikommin, sillä kasassa on vain 13 pistettä.

– KrP on vapauttanut Jani Bladin ja Jouni Kulmalan sopimuksestaan myöhään tiistai-iltana tehdyllä päätöksellä. Illalla tiedoitetta tarkemmin, Nokian KrP kirjoitti hetki sitten Twitter-tilillään.

Hetkeä aiemmin sveitsiläislehti Unihockey.ch uutisoi, että Heikki Luukkonen on saanut potkut Sveitsin mestari Wiler-Ersigenistä kesken pudotuspelien. Pestin ottaa vastaan Thomas von Känel. Todennäköisesti loukkaantunut suomalaistähti Esa Jussila tulee myös ottamaan huomattavasti vastuuta joukkueen valmentamisesta.

Pääkallo.fi kertoi eilen Sveitsin mestarijoukkue Wiler-Ersigenin heikosti alkaneista pudotuspeleistä. Wiler on hävinnyt kahdesti suomalaisten kannattelemalle Rychenbergille, mutta johtaa edelleen sarjaa voitoin 3-2. Välieriin vaaditaan neljä voittoa.

Sveitsin maajoukkueen valmennukseen kuulunut Luukkonen johtaa Nokian KrP:n peliä jo perjantaina. Luukkosesta tulee sveitsiläislehden mukaan Nokian KrP:n lisäksi Suomen poikamaajoukkueen päävalmentaja. Tässä kohtaa jokainen voi laskea 1+1 nykyisen poikien maajoukkueen päävalmentajan Jarkko Rantalan seuraavasta askeleesta.

Suomen miesten maajoukkueen valmennuksesta pidetään lehdistötilaisuus torstaina kello 14.

Unihockey.ch:n uutiseen

31 comments

  1. Sai Luukkonen potkut vähän khl -tyyliin. Kiitos vuosien työstä ja mestaruuksista? Toisaalta ymmärtäähän tuon jos oli jo tiedossa että soppari krp:hen…

    Kerrankin onnistunut valmentajahankinta nokialta!

  2. Oukei. Kun pelaajia ei voi vaihtaa, niin vaihdetaan valkku. Nokiaa vaivaa sama kuin Loviisaa. Kun top 3(4) peluria jätetään laskuista niin kyse on divarijengistä.

  3. Luukkonen ollut jo vuosia Suomen aliarvostetuimpia valmentajia. Silti uskon, että liian suuren haasteen edessä on KRP:ssä. Ei saa joukkuetta menestymään.

  4. En kanssa jaksa uskoa Nokian menestykseen tuolla materiaalilla, oli penkin takana kuka tahansa. Kuitenkin todella mielenkiintoista päästä taas seuraamaan Luukkosta Suomessa ja ei voi kuin toivoa menestystä miehelle.

  5. On aika jäätävää ”analyysia”: ”Nokiaa vaivaa sama kuin Loviisaa, kun top 3-4 peluria jätetään laskuista niin kyse on divarijengistä”
    Ottaa lähes mistä vaan jengistä 4 parasta pelaajaa pois niin lähes aina kyse olisi divarijengistä. Ihme kitinää, jokainen pelaa sellasella jengillä millä haluaa/ saa kasaan.
    Hyvä siirto Nokialta! Toivotaan onnea!!

  6. Krp:n tällä pelaaja materiaalilla olisi pitänyt olla ehdottomasti pelaamassa top 8:ssa,valmennus ei vaan saanut hommaa toimimaan -Salmelan olisi pitänyt jo aiemmin reakoida valmennus kuvioihin? Onnea perjantain Ilves peliin.

  7. Hmm…. Saa nähdä millaisen pelin perjantaille saa uus koutsi, toivottavasti ei liikaa sekota, että saa tarvittavat pinnat.

    Hyvä veto ens kaudelle, tuliskohan sieltä jotain mukana ens kaudelle ?

    Mietin vain ?

  8. IPA VOITTOON! ILVES SAA TÄÄLTÄ AINAKIN TÄYDET TSEMPIT PERJANTAIN PELIIN!

  9. Siis oikeasti ilveksellä ei ole mitän annettavaa liigalle. Seuran organisaation vahvuudesta kertoo mm se että kotisivuille ei ole laitettu yhdenkään sarjaottelun tuloksia! Seuralla ei ole kaveria jolla olisi pelin jälkeen 3min aikaa syöttää tulokset nettiin? Tai 15min aikaa ja kirjoittaa pieni raportti pelistä. Moni 5-div jengi hoitaa tälläiset asiat paljon paremmin!
    Divariin vaan ja siellä rakentamaan taustat kuntoon.

  10. Ilveksen sivuilla on ennakko ja raportti jokaisesta ottelusta. Löytyy etusivulta.

    Aika ihmeellistä ajattelua, että tiimin liigakelpoisuus ratkaistaan toimistossa. Eikös sen toiminnan kentällä pitäisi ratkaista? Jos ilves onnistuu kentällä paikkansa säilyttämään, niin kyllä se on sen ansainnut.

  11. Sitten on se pointti, että mihin KrP:a tarvitaan?
    Seuran peleissä käy vain 163 hiirenhiljaista kököttäjää, eikä omia junnuja ole ringissä yhtään.
    Seuran tiedotus ja ottelutapahtumat ovat untenmailla.
    Pelipaikka Rahola on täysi vitsi.
    Seuran imago ummehtunut.

  12. Nokian KrP on selvästi rakentamassa uutta imagoa ja varmasti muutama vuosi vielä menee rakentaessa niin junioritoimintaa, kuin seurankin toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Hyvänä esimerkkinä Luukkosen palkkaus seuratyöntekijäksi ja lisäksi siihen Luukkosen pestit Maajoukkueissa saa lisää uskottavuutta Nokialle. Eiköhän Pirkanmaalaiset juniorit harkitse myös vakavasti KrP:tä kun ensikauden joukkueita valitsee, mikäli huhu Luukkosen U19 päävalmentajuudesta pitää paikkansa. Krp:llä on kaksi joukkuetta junioreiden SM-tasolla ja kummallakaan ei menestys päätä huimaa, mutta tämä onkin ensimmäinen vuosi kun juniori joukkueita on KrP:ssä SM tasolle päässyt eli kehitystä on ollut ja varmasti pelaajia kiinnostaa myös KrP:n juniori joukkueet ensikaudella.

  13. Luukkonen sisään ja pääsee heti valmentamaan divari jengiä. Kyllä Ilveksen urheilullisuudesta voi olla montaa mieltä. Taitavia yksilöitä,mutta tupakka viina ja villitnaiset kiinnostaa enemmän?

  14. Nokia on kyllä liigan surkein organisaatio. Miksihän Salmela jaksaa tota hommaa tehdä kun koko seuralla ei ole yhtään fania eikä ketään kiinnosta? Toivottavasti Ilves ja OLS voittaa.

  15. HöpöHöpö! Samat naamat käy täällä joka vuosi haukkumassa Nokian toimintaa, vaikkei todellisuudessa ole mitään hajua montako fania seuralla on tai minkälainen organisaatio on.

  16. Organisaatio on Nokialla peliasuista päätellen ainakin varainhankinnassa paremmalla tasolla, kuin monella muulla kilpailevalla joukkueella. Uskoakseni tämä on kuitenkin kohtuullisen tärkeä asia nykyajan urheilusssa pääsarjatasolla.

    Jos viimeisellä kierroksella Ilves ja OLS voittavat, niin silloin Ilves lähtee divariin. Tätäkö Make toivoit?:)

  17. Kun sarjan top 6-8 joukkueelta ottaa parhaat kolmikot pois niin ne olisivat silti liigajoukkueita. Krp ei. Valkusta toi ei ole kiinni vaan materiaalista. Ei se ole kritiikki vaan pohdinnan lopputulema.

  18. MR > Eikös KRP ole pelanut niillä samoilla valkoisilla räteillä koko liigahistorian ajan?
    Kai ne kausien välillä edes pesty on?

  19. make toivoo suoranputoajan olevan se, joka on ollut kauden aikana sarjan huonoin. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että se on Ilves. Josban toivon säilyvän karsintojen kautta ja OLS:n suoraan. Josba ja OLS ovat molemmat perinteikkäotä seuroja, joilla laadukasta junioritoimintaa. Nokialla ei ole kumpaakaan em. asioista ja seurajohtaminen ei valmentajien ja pelaajahankintojen historiaa tarkastelemalla ole kovin kummoista ollut. Lisäksi Nokialla ei ole faneja, Josballa ja OLS:lla päinvastoin on. Ja viimeaikaisia pelejä/tuloksia seuraamalla voi päätellä, ettei edes Nokian pelaajia enää kiinnosta.

  20. Alkoi kyyneleet valumaan, kun luki maken koskettavaa kirjoitusta. Tuska on käsinkosketeltavaa. Pelkään silti, että kausi päättyy tuskaan. KrP:ltä tulee tänään kentälle rajusti herätelty ryhmä. Illalla ollaan viisaampia. Pelaamalla ratkeaa.

  21. Niin puolet Ilveksestä on entisiä KrP:siä, joista Haapasalo joutui ulos jopa KrP:stä, koska oli niin asennevammainen itkijä. 🙂 Ei ego kestänyt, kun ei päässyt ykköskenttään ohi Johanssonin eikä edes kakkoskentään ohi Salmisen. No nyt saa vetää 1-kentässä asennejengissä. 🙂

  22. Aivan sama näkyykö siellä ilveksen sivuilla otteluraportteja! Kentällähän ne pelit pelataan eikä verkossa. Ja jos niin paljon raportit kiinnostaa NIIN TULE PAIKAN PÄÄLLE ja tee itse omat raporttisi. Ilveksen äijjistä löytyy asennetta niinkuin myös taitoa joten varmasti tulee hyvä peli tänään. On sentään halli täynnä ilveksen kannattajia.. krplläkun niitä ei ole ollenkaan. TSEMPPIÄ ILVEKSELLE!