Nokian KrP kyntää syvällä suossa – jo kahdeksas perättäinen tappio

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP koki keskiviikkona kahdeksannen perättäisen tappionsa Salibandyliigassa kun TPS vei pisteet mukanaan Turkuun tuloksella 6-12 (1-5, 2-1, 3-6).

Illan ottelu Tampereen Raholassa oli kolmijakoinen kun TPS karkasi viiden maalin johtoon, jonka kotijoukkue kuroi kahteen maaliin ennen TPS:n uutta repäisyä.

Nokian Henri Johansson laukoi kolmannen erän puolivälin alla kotijoukkueelle 4-6-kavennuksen, mutta jännite katosi nopeasti uudelleen.

Runsas minuutti myöhemmin Teemu Aaltonen laukoi turkulaisten neljännen maalin ja vain 15 sekuntia myöhemmin Toni Läntinen kahdeksannen.

TPS:n Joonas Koskinen merkkautti tehot 2+2 ja palkittiin illan parhaana, Janne Nurmisen saldo tänään oli 1+3.

Kun Nokian KrP:llä on pelaamatta kaksi ottelua, joukkueella on pisteen etumatka liigakarsintaviivaan. TPS käytännössä varmisti illan voitollaan paikan kevään pudotuspeleissä.

Salibandyliiga jatkuu perjantaina otteluilla Classic – SSV, Oilers – NST ja Happee – SPV.

Linkit:
Ottelun tilastot

Twiittejä ottelusta:

25 comments

  1. Pikkupikku vikoja, mutta näyttää tviittien ajat UTC -aikavyöhykkeellä. Hyvä idis värittämään ottelurapsoja!

  2. Loistava idea linkittää otteluraporttiin twiittejä.

    Kiitos pääkallo.fi

  3. Salmela saa kyllä syyttää ihan itseään. Pelaajamateriaalia kyllä on, mutta koutsivalinnat on joka kausi lähinnä vitsejä. Ahlstedt, Myllyniemi, Blad…Tärkeintä tuntuu olevan se, että on nimi, joka on joskus nähty liigassa. Seuraava voi siis hyvinkin olla tuo edellä mainittu Läntinen tai kuka tahansa muu joskus liigassa vieraillut floppi. Siellä on varmaan JP Anttilat ja Tilanderitkin soiteltu…ei kannata ihmetellä, jos ens kaudellakin vedetään liigan vanhimmalla pelikirjalla vihkoon…

  4. Ei ole Läntinen KrP:n valmentaja ensikaudella tekee vissiin muistiinpanoja poikansa pelaamisesta ja käyvät sitten läpi, kun niin ammattilaisia on ha ha haa. Nokian poikia valmentaa ensikaudella kovaluu ja isoilla mennään. Ps. Nykky ei ole Suomen maajoukkueen valmentaja ensi kaudella, mutta olisiko se sitten Jarkko ja kuka valmentaa poikien MJ:tä no kaikki selviää ku ootellaan. Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa.

  5. Hyvä idea nuo twitter-viestien tuominen mukaan raportteihin, ns. nykyaikaa.

    MUTTA kunhan ei mene viikosta toiseen samojen tyyppien twitter-viestien julkaisemiseksi (salibandytwiittaajia on loppuen lopuksi melko vähän) eikä pienten piirien sisäpiirihassuttelun/metatason viestien julkaisemiseksi (suuri osa salibandytwiiteistä on pienen piirin keskenäistä viestittelyä).

  6. KRP leirissähän hiljaa oleminen hallitaan.

    Pari peliä sitten huudeltiin vielä pudotuspelipaikasta omassa otteluennakossa vaikka viivaan oli matkaa 9 pistettä ja neljä peliä jäljellä. Vai onko tämä sitä tapahtumamarkkinointia….

    Alkaa oleen pökäleet pahasti housussa, jos nyt sitten hiljaa oleminen on se omin strategia.

    Salmela miettii tällä hetkellä kahta asiaa. 1) Haluaako pyörittää floppaavaa sakkia enää ensi vuonna. Jos päätyy, että haluaa niin 2) miettii, että kertooko Bladille jo huomenna, että palveluksia ei enää tarvita tällä kaudella vai katsooko vielä Oilers pelin. Ja jos Oilers-pelissäkän tulee kuokkaan, kertoo saman tien Bladille, että Blad on vapautettu tehtävistään.

    Bladilla voi siis olla vielä yksi oljenkorsi jäljellä, joten kannattaa alkaa miettimään miten käyttää sen, jos saa käyttää.

  7. Huuhaa, milläköhän mittarilla palajaamateriaali riittää. Johanssonit ja Nymanin tyyppiset pelaajat osaavat pelata vain yhteen suuntaan ja heille tärkeintä on omat pisteet, ei joukkueen menestyminen. Toki on niitä muitakin ja tästä syystä liigan eniten päästettyjä maaleja mutta viidenneksi eniten tehtyjä, enemmän kuin SSV:llä, joka sijalla 4. Eli suurin syy menestymättömyyteen löytyy joukkueen rakenteesta, jossa Salmela on epäonnistunut. Toki ei valmennuskaan varmasti ole työssään onnistunut mutta turha kaikkea heidän syyksikään on laittaa. Sitten vielä tuodaan Sveitsiä ja Tsekkejä myöten rivipelaajia Suomeen, morjens.

  8. Karskin kanssa aivan samaa mieltä. Jos joku rajala pelailee ykköskentän sentterinä niin voi hyvää päivää….. tai ylipäätään on kentällä.

  9. Se on alusta alkaen selvää, että sentteriosasto eri riitä, mutta sitä paremmalla syyllä olisi pitänyt pystyä ottamaan Reusserista edes jotain irti sentteriosastolla. Myllyniemi vei joukkueen kaksi kertaa pudotuspeleihin materiaalilla, joka oli tämän vuotista heikompi eikä ollut varmaan valmentajana niin paljon keskivertoukkoa edellä. Nyt ollaan hyvin kaukana pudotuspeleistä, mutta hyvin lähellä karsintoja, joten kyllähän tämä on kausi on vedetty täysin vihkoon materiaalista riippumatta. Toiset vetelee rivipelaajilla pudotuspeleihin, toiset karsintoihin. En tiedä minkälaisia tekimiehiä Jelinek ja Reusser ovat kotimaassaan ollut, mutta tällä kaudella heidän lisäksi on onnistuttu tekemään myös 62 maalin miehestä rivimies. Ei tämä onnistumiselta näytä.

  10. Krp:lla ei ole kunnollista pelisysteemiä eikä sellaisia pelaajia, joiden varaan puolustuspeliä voisi rakentaa. Kunnon senttereitä puuttuu, kuten myös laadukkaita pakkeja. Eli joukkuetta ei ole rakennettu siten, että siitä saisi tasapainoisen. Nyt hyökkäys hallitsee viisikkopuolustuksen kustannuksella. Ja jos vetäisi liinat kiinni ja sumpun päälle, tyrehtyisi myös se hyökkäysase. Taiteilijoita, puolikuntoisia entisiä lapsitähtiä jne. on tullut ja mennyt jatkuvana virtana. On joukossa toki ollut jokunen pelimieskin matkan varrella. Mutta kun kokonaisuus on sekava, valmentajat vähän niin ja näin ja seuraan sitoutuneiden, laadukkaiden junioreiden kasvatus lähes olematonta, niin tällaista se touhu sitten on. Karsinta olisi tässä tilassa olevalle porukalle varmaan kova paikka.

  11. Onkohan Johanssonilla 7-vuoden sopimuksessa pykälä siitä, että hänen ei tarvitse pelata divarissa eli sopimus purkautuu, jos Nokia putoaa liigasta?

  12. No eihän KrP tolla jengillä sentään mihinkään putoa.

    Nokian ongelma on plösöys. Kaikki on sellasta laiskan pulleeta tallustelua, ollaan vaan, urheilullisuudesta ei tietookaan.

    Pelipaidatkin on olleet samat laimeet jo vuosikaudet. Pestäänkö niitä edes?

    Ryhtiä ja räminää ny!

  13. Viisikkopuolustuksen voi organisoida myös ilman sentteripeliä. Sitä kutsutaan tuttavallisemmin mökiksi. Myllyniemi handlasi sentään sen. Blad kysyis, että mikä se on, kun on kuin monet täällä…noppafemma ja karvaus hatusta on koko pelisysteemi.

  14. Johanssonilla sopparissa ainakin ulkomaanpykälä, ainakin muutamassa haastattelussa puhunut ulkomaille lähtemisestä tämän tai seuraavan kauden jälkeen.

  15. Kauden kaikki kotipelit katsoneena ja muutaman vieraspelinkin, voin sanoa että jos joukkueesta putoaa kauden alla ja muutaman pelin jälkeen kolme avan pakkia puoleksi kaudeksi, niin eipä oikein ole kellään joukkueella helppoa, Salonen, Jelinek, Tilhe, Hetken Fager ja koko kauden Rissanen.

    Hyökkäyksessä ei ollut samanlaista lentoa kuin viimekaudella, mutta hei, ketjut muuttuu joka pelissä ja lopulta yritetään pistää munat yhteen koriin, vaikka se pelaaminen ei olekkaan ollut samassa kentässä toimivaa ( Johansson- Nyman), classic ajoista kauan aikaa.

    Että jos nyt ens kaudella olis pojat liigassa, niin nopeus harjoittelua, kuvioita, ja yv takaisin viime kauden malliin, niin eiköhän voida ttaas käydä pleijareissakin katsomassa, onko isot kaadettavissa.

    Ps. Kauden viihdyttävin ja paras peli, NkrP – Classic, suomi ruotsi asetelma, hurrit vei.

  16. Kyllä se Krp:n materiaali on huomattavasti heikentynyt niistä pleijariajoista. Hankinnat ei ole ollut mitään huippuja (varsinkaan tällä kaudella, esim. Tilhe, Fager, Repo ym ym ym.) ja vastaavasti pelimiehiä on lähtenyt ja laitettu ulos aika monta pleijarijoukkueesta.

  17. pleijareiden jälkeen joukkueeseen on hankittu mm. pari MM-tason maajoukkuepelaajaa ja Salonen sekä Makkonen maalissa vaihdettu Tuomirantaan. Lähtöpuolella taas lähes kymmenkunta näistä ex-KrP:stä pelaa nyt Ilveksessä, joka kyntää vieläkin syvemmällä. Pari lopetti sen takia, kun peliasu ei mahtunut enää päälle. KrP:llä on tällä tetkellä selkeästi kovin pelaajamateriaali mitä sillä liigassa ollessaan on ollut.

  18. Mistä lähtien 50 pinnaa ja 30 maalia kaudessa latova hyökkääjä on ollut rivimies? Johansson on ehdottomasti liigan eliittiä edelleen, joukkue vain on huonompi ja samalla tasaisempi kuin koskaan. Toivottavasti älyää nopeasti lähteä muualle jos Krp:n kyntäminen jatkuu.

  19. Siitä lähtien, kun valmennus on peluutuksellaan sen osoittanut. Johansson voi olla eliittiä, mutta oma valmennus ei sitä ole kyennyt maksimoimaan. Nymanin roolia ja vapauksia sitä vastoin on edellisestä kaudesta nostettu. Sarjataulukosta voi käydä katsomossa kuinka onnistuttiin. Viime kaudella huudeltiin Johanssonin isosta roolista. Ehkä sillä oli iso rooli sen takia, että joukkueen tulos riippui siitä. Tänään varmistui edes se, että ei joukkue sentään suoran putoajan paikelle romahda vaikka ei sekään enää kaukana ollut.

  20. Ei taida löytyä Suomesta joukkuetta, missä nykysäbässä Johanssonin kaltainen yksinyrittäjä pärjää… peli on muuttunut ja valmentaja vaatii valmennettavalta joukkueen eteen pelaamista. Sama maajoukkueen kanssa: ei onnistumisia.

    Ainoa lienee just yksinyrittäjä Salmelan joukkue.

    Ei silti. Ilmiömäinen pelaaja.