Oilers ja SPV pistejakoon trillerissä – ”Huikein ottelu tällä kaudella”

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Espoon Oilersin ja Seinäjoen Peliveljien välinen ottelu lauantai-iltana tarjosi Tapiolaan saapuneelle yleisölle vastinetta koko rahan edestä. Pisteet tasattiin lopulta lukemin 4-4 (2-0, 0-1, 2-3, 0-0), jota voidaan pitää varsin oikeutettuna lopputuloksena kenttätapahtumiin nähden.

Mihin ottelu ratkesi?
– Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan lukuisia maalintekotilanteita pitkin ottelua, mutta kurinalainen puolustuspeli ja loistavasti urakasta suoriutuneet maalivahdit pitivät huolta siitä, että lukemat pysyivät pieninä. Vahvan ensimmäisen erän jälkeen Oilers hieman passivoitui ja SPV pääsi samalla paremmin peliin mukaan. Lopulta suurimman vastuun maalinteosta nousivat ottamaan joukkueiden ykkösketjut. Kolmannen erän lopussa ottelu oli jo kääntymässä vierailija SPV:lle, mutta Casper Pfitznerin ylivoimamaalilla Oilers onnistui nousemaan viime hetkillä tasoihin. Jatkoajalla SPV:lle tarjoutui mahdollisuus voittoon ylivoimalla, mutta kotijoukkue kesti kovan pyörityksen.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Kolmen tehopisteen iltaa viettäneiden Pfitznerin, Sami Kosken ja Tommi Aholan lisäksi maalivahdit Tomi Ikonen ja Jarno Ihme torjuivat maaleillaan loistavasti, ja mukaan mahtui useita huippupelastuksia. Muun muassa Oilersin Lauri Huuskolla oli kolmannen erän puolivälissä mahdollisuus viedä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle, kun hyökkäyksen päätteeksi edessä oli jo puoliksi tyhjä maali. Ihme venytti kätensä kuitenkin viime hetkillä pallo eteen tehden yhden kauden komeimmista torjunnoista.

Mikä oli ottelun puheenaihe?
– Kovat kaksinkamppailut ja intensiteetti välittyivät kentältä aina korkeimmalle penkkiriville asti, ja ottelussa oli havaittavissa hyvin paljon pudotuspelitunnelmaa. Molemmista joukkueista paistoi läpi voitonhalu, ja lopussa selvimmätkin rikkeet nostattivat tunteita kaukalossa. Maalien vähäinen määrä ei laskenut viihdearvoa tällä kertaa millään lailla.

Kommentit:
– Voisi sanoa, että huikein ottelu tällä kaudella, ja puhuimme myös jätkien kanssa pukukopissa, että olisi voinut olla vaikka playoff-ottelu, hattutemppua juhlinut Casper Pfitzner tunnelmoi.
– Syksyn tappio oli hyvä herätys meille, emmekä olleet tänään niin huonoja, vaikka olimmekin häviöllä melkein koko ottelun ajan. Pari-kolme vuotta sitten emme olisi ehkä pystyneet nousemaan pisteille, niin kuin tänään teimme, Sami Koski tuumi muistellen samalla kauden ensimmäistä Oilers-kohtaamista.

Tilastohuomiot:
– Kolmen tehopisteen iltaa juhlivat Tapiolassa Casper Pfitzner (3+0), Sami Koski (2+1) ja Tommi Ahola (1+2). Tomi Ikoselle kertyi ottelussa 25 torjuntaa, kun taas virkaveli Jarno Ihme venyi pallon tielle 22 kertaa.

Päivän muut liigatulokset:
Josba – TPS 4-3, Ilves SSV 4-8 ja OLS Koovee 3-7

Linkit:
Ottelun tilastot, Oilersin otteluraportti, SPV:n otteluraportti, Markku Tauraman kuvat

Teksti: Anssi Karjalainen, Espoo

12 comments

  1. Oilers-YV on onnistunut tällä kaudella erityisen hyvin SPV:tä vastaan. Joka toinen maali ylivoimalla.

  2. Todellakin kauden parasta salibandyä espoossa, lauantai-illan huumaa ja hukeita yksilösuorituksia molemmilta joukkueilta. Toivottavsti kohtaavat toisensa myös pudotuspeleissä.
    Mediassa ei taas mainittu sanallakkaan, hyvä että pääkallo kuitenkin nosti esille vaikka ”asiantuntevat” toimittajat loistivat poissa olollaan.

  3. Pääkallo voisi linkittää Ilkan artikkeliin? Ilkan salibandyjutut ovat aina asiantuntevia, vaikka eivät toki pyri loistamaan puolueettomuudellaan. Ja ehkä Espoossakin ilmestyy jokin salibandystä kirjoittava sanomalehti?

    Maakuntalehdissä on varmaan aika usein pelaajien ja valmentajien kommentteja matsista. Pääkallossa voisi olla oma ”palsta” näitä maakuntalehtien linkkejä varten? Vai estääkö Pääkallon toimittajien omat sopimukset tämän palvelun?

  4. Asiallinen kommentti linkit?-nimimerkiltä.

    Ehdottomasti linkitämme seurojen sivuille ja muihin medioihin. Mitkään sopimukset tai muut vastaavat eivät linkitystä estä. Mielellään tarjoamme lukijoille mahdollisimman paljon tietoa ja linkkejä.

    Aivan kaikkia raportteja ja lehtijuttuja ei vain ehdi millään huomata. Usein juttuihin tulee laitettua linkit raportteihin, joista seurat itse aktiivisesti infoavat meitä osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi. Jopa jotkut lehdet vinkkaavat meitä jutuistaan.

    Ilkan verkkosivuilla oli juttu Oilers-SPV-matsista, mutta juttu ei oikein tarjoa mitään lisää Pääkallo.fi:n omaan juttuun, joten linkityksen voi jättää tekemättäkin.

    http://www.ilkka.fi/urheilu/spv-tasapeliin-espoossa-1.1335320

    Ja kuten hahaa-nimimerkki kertoi, niin tässä tapauksessa ei Espoon paikallislehti Länsiväylästäkään ole iloa.

  5. Pakko kommentoida tosta länsiväylästä, lehtihän 90% sama kuin vantaan sanomat, nimi vaihdetaan mutta sisältö ei ole ollenkaan paikallista.

    Enemmän ärsyttää ettei edes Hesari oikein noteeraa vaikka yleisömäärissä sentään laji on kai aika tasoissa koriksen kanssa, harrastajamääristä puhumattakaan.

  6. Millä perusteella media ei kirjoittanut? On niitä muitakin medioita kuin hesari tai iltapäivälehdet.

  7. vanhaan hyvään aikaan urheiluruudussa tuli sentään säbän tuloksia ja jopa pätkiä peleistä mut nykyään ei pätkän pätkää.kenelle kuuluu tulosten kyseinen asia.pistäkää ihmeessä takasi ne vanhan hyvän ajan toimijat.

  8. Erikoista että pitäisi hävitä tahallaan, eikö olisi yksinkertaisempaa pelata vaan täysillä ja sitten lopuksi voi ilmoittaa ettei ota tarjottua paikkaa vastaan, jolloin paikkaa tarjotaan seuraavaksi sijoittuneelle.

  9. Samaa mieltä Pääkallon kanssa siitä, että tuo digilehden lyhyt juttu ei anna mitään lisää jo Pääkallossa julkaistuun.

    Ilkan printtilehdessä on erilaiset jutut kuin kaikille avoimessa digilehdessä. Sama tilanne voi olla muissakin maakuntalehdissä? Ilkan painetussa versiossa on Oilers-ottelusta juttu otsikolla ”Voitto karkasi Peliveljiltä”. Tommi Aholaa on juttua varten haastateltu. Se juttu olisi ehkä joitakin Pääkallon lukijoita kiinnostanut.

    En nyt sitten tiedä miten näitä laajempia printtilehtien juttuja saisi Pääkallon lukijoille näkyviin?

  10. Tää peli tarjosi loistavaa viihdettä. Pääkaupunkiseudun tunnelmaltaan parhaat pelimestat on 1. Tapanila, 2. Tapiola, … 7. Pasila.