Pääkallo.fi:lle lisää voimia – Eri kävijöitä viikkotasolla 30 000

Pääkallo.fi:llä on Twitterissä reilut tuhat seuraajaa.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Pääkallo.fi:n remmiin hyppää lähiaikoina kaksi uutta bloggaajaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi:n avustajajoukko kasvoi muutama viikko sitten oleellisesti. Sivustolla pyörineen toimittajahaun kautta löytyi vino pino uusia, päteviä tekijöitä.

– Haun tulos pääsi yllättämään. Tottakai meidän mielestä – ja toivottavasti monen muunkin mielestä Pääkallo.fi on kova juttu, mutta hakemuksia on tullut odotettua enemmän. Ja mikä parasta: hakemusten joukossa on ollut helmiä, Pääkallo.fi:n päätoimittaja Jussi Ojala sanoo.

Pääkallo.fi:n toimittajarinkiin hyppäsi reilut puoli tusinaa uutta toimittajaa. Uudet toimittajat tuovat sivustoon valtakunnallisuutta. Pääkallo.fi vaikuttaa nykyään myös muun muassa Pohjanmaalla, Lappeerannassa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Joensuussa. Jo ennestään edustusta oli pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella ja Turussa.

Haku on edelleen käynnissä. Uusia innokkaita kirjoittajia ja sählyääliöitä mahtuu edelleen mukaan, Ojala muistuttaa.

Uusien tekijöiden myötä Pääkallo.fi lanseerasi myös uuden ottelujuttumallin, joka on saanut positiivista palautetta kommenttiosastolla, Twitterissä ja Facebookissa. Saadun palautteen perusteella juttuformaattia on muutaman viikon ajan kehitelty mahdollisimman selkeäksi lukijoille.

Pääkallo.fi:llä on Twitterissä reilut tuhat seuraajaa.
Pääkallo.fi:llä on Twitterissä reilut tuhat seuraajaa.

Uutisia ja raportteja eri otteluista paikan päältä on julkaistu viime aikoina Pääkallo.fi:ssä runsaasti aina liigasta kakkosdivariin asti.

Sivuston kävijämäärät ovat uusien voimien myötä kasvussa. Eri kävijöitä sivustolla on vieraillut viikkotasolla viime aikoina noin 30000. Parhaimmillaan eri kävijöitä on jopa 45000. Sivulatauksia viikkotasolla kertyy noin 200000–300000. Erilaisia artikkeleita sivuston 17 kuukauden olemassaolon aikana on julkaistu kohta 2200 ja lukijoiden kommentteja yli 14000.

– Tämä on selkeästi askel eteenpäin. Pääkallo.fi on taas vähän isompi, vahvempi ja vaikuttavampi. Mutta pitää muistaa, että alla mainitun Pääkallo.fi:n päivitetyn toimittajalistan lisäksi joukkoon kuuluu myös iso määrä muita avustajia. Esimerkiksi kuvaajat ja bloggaajat ovat meille erittäin tärkeitä. Jani Hakkaraisen kaltaiset kirjoittajat tuovat täysin erilaista syvyyttä juttuihin ja aiheisiin, Pääkallo.fi:n toimittaja Timo Mäkynen sanoo.

– Tärkeitä ovat myös satunnaiset juttuvinkkaajat, palautteenantajat ja keskustelijat. Ne ovat sivuston pyörittämiselle korvaamaton apu. Otteluraportti-, video-, juttu- tai ihan mitä tahansa muita vinkkejä kannattaa jatkossakin lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi, Ojala lisää.

Pääkallo.fi:n uudistunut toimitus:

Päätoimittaja:
Jussi Ojala
@mummonkammari

Toimittaja:
Timo Mäkynen
@Tirsamaa

Asiantuntija:
Jani Hakkarainen
@hakkarainenjani

Kuvaaja:
Mikko Hyvärinen
@hyvarinenmikko

Avustavat toimittajat:
Sofia Rancken, Helsinki @SRancken
Mia Alen, Helsinki @kikikiffus
Joel Siltanen, Tampere @Joelsiltanen
Henri Pitkänen, Jyväskylä @HenriPitkänen
Ilkka Kittilä, Vaasa @IlkkaKittila
Mika Virtanen, Lammi/Hämeenlinna @MikaJV
Anssi Karjalainen, Espoo @A_Karjalainen
Lasse Kurronen, Lappeenranta @Pouttumovich
Lauri Havukainen, Joensuu
Tomi Heini, Turku
Tuomo Reponen, Turku @jatkuvaasyottoa

Muut avustajat:
Antti O. Arponen, Mika Kohonen, Mikko Kohonen, Cecilia Kohonen, Anssi Koskinen, Juha Käenmäki, Markku Taurama, Juhani Järvenpää, Olli Laukkanen, Jari Turunen, Iiro Karesniemi

Pääkallo.fi:n toimittajahaku

Pääkallo.fi:n ilmoitusmyynti

Pääkallo.fi Twitterissä

Pääkallo.fi Facebookissa

5 comments

  1. Oli vahvat epäilykset ja ennakkoluulot, että miten Pääkallon käy. Olin lähes varma, että joitain kuukausia ja lappu taas luukulla. Tässä kohtaa on hienoa sanoa olleen väärässä.

    Melkein jokapäivähän täällä tulee käytyä. Tuskin olen ainoa.

  2. Pääkallo kuuluu sivustoihin joita selailen päivittäin!

    Erityisen kiitoksen saa kootut videokatsaukset suomesta ja ruotsista.

    Näiden lisävoimien myötä haluan uskoa, että salibandy kansallisella tasolla jatkaa yhtenäistymistä ja tiedot eripuolilta maakuntaa tuovat lisäarvoa lajin tapahtumista myös niille jotka eivät sitä automaattisesti itse etsi. Jos oikein laitan mopon keulimaan niin uskoisin, että divarinäkyvyydestä on hyötyä myös scouttausmielessä ja mielenkiinto alempia sarjojakin kohtaan kasvaa, muuallakin kuin periferiassa.

    Kaikesta menneestä ja tulevasta Pääkallo.fi-sivustoa kiittäen!

  3. Vietän enemmän aikaa pääkallossa kuin facebookissa. Kertokoon että ”kohtuu” hyvä sivu kyseessä 🙂