Pajukoski, Pöllänen ja Lesch kuukauden pelaajat

Alisa Pöllänen (vas.) teki Suomen cupin finaalissa hattutempun. Kuva: Topi Naskali

Alisa Pöllänen (vas.) teki Suomen cupin finaalissa hattutempun. Kuva: Topi Naskali
Alisa Pöllänen (vas.) teki Suomen cupin finaalissa hattutempun. Kuva: Topi Naskali

Salibandyn tammikuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Espoon Oilersin hyökkääjä Perttu Pajukoski, naisten Salibandyliigassa Tampereen Classicin hyökkääjä Alisa Pöllänen ja miesten Divarissa Kuopion Welhojen maalivahti Petri Lesch.

Perttu Pajukoski laukoi yhteensä 14 maalia ja syötti seitsemän kun Oilers voitti tammikuun seitsemästä ottelustaan neljä. Hurjin jakso osui otteluihin Nokian KrP:tä, Tapanilan Erää ja Josbaa vastaan Pajukosken merkkauttaessa kolmeen peliin tehot 13+3. Hän on joukkueensa tämän kauden pisteykkönen koottuaan talven 20 kierroksella saldon 28+21=49.

Liigauransa 2007 Seinäjoen Peliveljissä aloittanut Perttu Pajukoski, 23, siirtyi kahden kauden jälkeen Oilersiin, jossa on menossa neljäs talvi. Kaikkiaan hän on pelannut 125 liigaottelua tehoilla 87+63=150. Viime viikonloppuna hän edusti Suomea maaottelussa Ruotsia vastaan.

Alisa Pöllänen teki joka pelissä vähintään kaksi pistettä kun naisten Salibandyliigaa puhtaalla pelillä johtava Classic nappasi tammikuussa neljä voittoa. Kaikkiaan hänen tammikuun tehonsa olivat 4+7, ja päälle syntyi hattutemppu voitokkaassa Suomen Cupin finaalissa NST:tä vastaan.

Viime viikonloppuna Suomea U19-tyttöjen maaottelussa Ruotsia vastaan edustanut Alisa Pöllänen, 19, pelaa Classicissa kolmatta liigakauttaan ehdittyään voittaa jo kaksi Suomen mestaruutta. Kaikkiaan hän on pelannut 33 pääsarjaottelua tehoilla 24+19=43. Kaapissa on myös tyttöjen MM-kultaa viime keväältä.

Petri Lesch torjui puolustuksen viimeisenä lukkona kun SB Welhot voitti Divarissa kaikki tammikuun viisi otteluaan nousten taistelemaan jopa liigakarsintapaikasta. Myös Salibandyliigan SSV:tä ja AC HaKia edustanut Lesch komeilee Divarin maalivahtitilaston kolmosena torjuttuaan kauden kuluessa 81,35 prosenttia vastustajien laukauksista.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

One comment

  1. Leschin peliä on kyllä upea seurata. Mies edustaa sellaista pelaajakulttuuria, jota toivoisi divarissa näkevän enemmänkin. Rehtiä, peliin keskittyvää ja pelistä nauttivaa meininkiä.