Petri Kettunen jatkaa Suomen maajoukkueen päävalmentajana

Petri Kettunen (oik.) pyrkii löytämään parhaan mahdolisen maalivahtikaksikon MM-kisoihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliitto on valinnut Petri Kettusen, 42, jatkokaudelle miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajan tehtävään. Tänään julkistettu jatkosopimus on kaksivuotinen, joten Kettunen johdattaa Suomen salibandymiehet joulukuussa 2014 Göteborgissa pelattavaan MM-turnaukseen.

– Innolla lähden uutta kohti. Seuraava MM-projekti tulee olemaan toisenlainen kuin edellinen, kun uutta pelaajasukupolvea ryhdytään kasvattamaan vastuuseen kansainvälisillä kentillä. Tämä on iso, mutta positiivinen haaste minulle ja valmennustiimille, Kettunen toteaa asetelmasta jatkaessaan miesten maajoukkueen päävalmentajana.

MM2012-kisoissa Suomen tavoitteena oli pelata maailman nopeinta salibandya. Kettunen näkee sen olevan edelleen tärkeässä asemassa, mutta lupaa pelitapaan monipuolisuutta. Suomi hävisi viimeisimmän MM-finaalin Ruotsille selkein 5-11-luvuin.

– Ruotsi on asettanut riman todella korkealle. Monipuolisuutta pitää meiltä löytyä jatkossa enemmän. Toki näitä asioita käydään tarkemmin läpi valmennustiimin kanssa. Kasassa on erittäin ammattitaitoinen tiimi, jonka kanssa on hienoa lähteä viemään asioita eteenpäin, Kettunen toteaa luottavaisena.

Myös muut maajoukkueen valmentajat on valittu. Aiemmasta tiimistä Mika Ahonen jatkaa tehtävässään. Muut valmentajat ovat Akseli Ahtiainen ja Juha Jäntti. Ahtiainen on valmentanut kaksi viimeisintä kautta Sveitsin liigassa pelaavaa Alligator Malansia, joka on edennyt välieriin kuluvan kauden Sveitsin liigassa. Suomessa Ahtiainen luotsasi Espoon Oilersin liigamiehet Suomen mestaruuteen kaudella 2005-06 ja pronssille keväällä 2011. Jäntillä on menestyksekäs ura miesten maajoukkueessa Petteri Nykyn päävalmentaja-kaudella, jolloin Suomi saavutti miesten kaksi MM-kultaa (2008 ja 2010) ja MM-hopeaa 2006.

– Kartoitimme laajasti ja perusteellisesti eri vaihtoehdot pää- ja apuvalmentajien paikalle. Voin ylpeänä sanoa, että meillä on maailman paras salibandyn valmennustiimi Petri Kettusen johdolla. Valmentaminen on nykypäivänä pitkälti tiimityötä, ja tässä kokoonpanossa on vahvaa kokemusta ja erityisosaamista eri osa-alueilta, toteaa Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala.

Miesten maajoukkueen joukkueenjohtajan pestin ottaa vastaan Mika Heikkilä, joka saavutti pelaajana MM-hopeaa vuonna 1996 ja MM-pronssia kaksi vuotta myöhemmin. Maaotteluja hänelle kertyi 24. Salibandyliigassa Heikkilä voitti SM-kultaa kaudella 2000-01 ja runkosarjaotteluita kertyi kaikkiaan 193.

22 comments

  1. Tilanne on nyt tämä. Kotinäppäimistö-soturit jo ennen kuin aloitatte, niin annetaan kaverille hetki rauhaa. Sir Alex Fergusonkin oli yhden maalin päässä saada potkut Manu:sta 20 vuotta sitten. MM-joukkue on prosessi keskellä nuorennusleikkausta joten välitön menestys ruotsista ei ole välttämättä aina sen valmentajan ja hänen parin vuoden takaisten ASM pistepörssiä dominoineiden (toisin sanoen hyvin nuorien) pelaajien valinnat. Se että ottaako Kailialan vai Peter Kotilaisen ei jo itsessään tuo sitä uutta maailmanmestaruutta.

    Odotukset on toki kovat niinkuin pitääkin. Mutta ihan yleisen maajoukkueen terveyden takia tuskin tarvitsemme uutta kritiikkimylläkkää.

  2. Niinpä niin kertaaleen MJn raiskannu kaveri valitaan uudestaan…. Kuka tahansa muu ehdokaslistalta jotka eivät olleet kieltäytyneitä kunniasta olisi ollut parempi vaihtoehto…..

  3. Isoin ongelma ei oo tää fanien huutelu vaan se että pelaajilla, jotka tuolla majussa pyörii, ei löydy luottoa kyseiseen herraan. Mutta notta kahtellaan.

  4. Maajoukkueen kannalta taisi olla oikea ratkaisu. Nytten kun Kettuselle annetaan vielä työrauha niin eiköhän se siitä. Nyt kun vielä aletaan jättään ne ”dinosaurukset”, jotka eivät vielä ole tajunneet lopettaa, pois. Yksi asia on se ettei vielä alettaisi ”pilaamaan” junnuja. Eipä ne pistepörssin kärjet viime kisoissakaan finaalissa paljoa auttaneet. Tehdään A- ja B-maajoukkueet leiritetään ja peluutetaan keskenään ja katsellaan kenen kasetti kestää.

  5. Tosiasia on, että yksi ikäluokka lahjakkuuksia puuttuu.
    Tämän kauden pelien perusteella yhä noi ”vanhat herrat” on liigakentillä ne pelien ratkaisijat ja avainpelaajat.

    Kettuselta puuttuu karisma.

  6. ( Juliukselle 🙂 Hyvin heitetty ! )

    No joo, oikeasti alkoi harmittaan kun luin kyseisen artikkelin otsikon. Eihän tässä nyt enää itkukaan auta, mutta kai sitä nyt vähän saa vuodattaa.
    Minun ( joka aina on oikeassa ) mielestä olisi hälytyskellojen pitänyt soida jo viimeisen Ruotsin turnauksen jälkeen ennen MM-kisoja. Ei potkuja siinä vaiheessa tietenkään, mutta paskat oli jo housussa. Mutta, valitaan sitten uudelleen ! Ei tajua ? Hyvin on asiat liiton suuntaan Kettusella hoidossa. Muuta johtopäätöstä ei voi tehdä. Luottoa löytyy.
    Harmittaa: taas hukataan yksi mahdollisuus ottaa MM kulta tuossa mahtavassa lajissa. Voi olla vähän asenteellista maajoukkueen pelien seuraaminen itsellä. Pessimismi valtaa mielialaa: huono homma. …KELE !

  7. Olisi pitäny valita rohkeasti joku/jotkut, jotka ovat hyviä näyttöjä antaneet erityisesti modernin salibandyn kehittämisessä. Semmosta tuoretta näkemystä hyvällä draivilla ja joka antais jotain uutta mj-pelaajillekin.

  8. No ei taas puutu ylisanoja. Edelleen maailman nopeinta, mutta vielä mpnipuolistettuna ja maailman paras valmennustiimi. Nuo määritelmät osuu maajoukkueessa ihan ytimeen, tosin silloin on puhe Ruottin jengistä. Tästä tulee kaikille hyvin kiusa… eikun hienoa. Niinhän se on päätety!

  9. onhan näitä tänne heitelty finaalitappiosta lähtien. Ahtiaista (ehkä ens kerralla), Happeen porukkaa ja miksei TPS:stäkin (loppukausi tosin ollu pettymys alkukauteen nähden siellä suunnalla.. Tämä kuitenkin henkilöistä enempää tietämättä 😉

  10. Kukapa nyt tota pestiä edes haluaisi. Kettusen kohdalla sopii UKK:n sanonta ”paska duuni, mutta jonkun tämäkin homma on hoidettava” oikein hyvin!

  11. Jos joskus kyseltiin mitä Kettunen on voittanu kun valittiin päävalmentajaksi. Niin mitä happeen porukka on voittanu saati sitten TPS:n?????

  12. Onko se ny sit aina pelkistä voitoista kii. Entä jos saa altavastaajaporukan haastavaan kovempia? Sehän on tilanne Suomellakin. Happee voitti cupin ja runkosarjan, no ei ne vielä oo sama kuin sm-kulta mutta katsotaan…

  13. Nyt tuntuu siltä että en tiedä haluisko edes pelata tuossa maajoukueessa? Luotta valmennukseen ei ole kovin hyvä? Valitettavasti!