”Pöllö” Salmisen ura päättyy – lauantaina viimeinen kotiottelu

Kuva: Topi Naskali

Lasse Salminen
”Pöllö” juhli viime keväänä pronssimitalia ja hattutemppua kotiyleisön edessä. Kuva: Topi Naskali

Kooveen miesten Salibandyliiga-joukkueen kokenein ja kaikkien aikojen tehokkain pelaaja, Lasse ”Pöllö” Salminen 32, pelaa lauantaina liigauransa viimeisen kotiottelun runkosarjassa. Salmisen ura liigatasolla päättyy tähän kauteen. Lauantaina Kooveen vieraaksi saapuu Loviisan Tor.

Salminen on edustanut kohta 13-kautisella urallaan Gunnersia, Classicia, Nokian Krp:ta, FBT Poria ja Kooveeta.

Salmisen ura on ollut pitkä ja tehokas. Hän on pelannut kaikkiaan 314 runkosarjan ottelua, joissa on syntynyt 280 maalia ja 165 syöttöä, eli 445 tehopistettä. Näillä tehoilla Salminen on koko liigan kaikkien aikojen pistepörssin 12, ainoastaan kolme pistettä jo lopettanutta Mikko Helasta jäljessä.

– Maalintekijä. Se on pitkälti luonnonlahjakkuutta. Nuoremmasta ”Pöllöstä” voisi nostaa esille myös nopeuden. Oli erittäin nopea muutamalla ensimmäisellä askeleella, kuvailee Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki jo kauan tuntemaansa Salmista.

Koovee juhli viime keväänä pronssia ja Salmisen panos sekä kokemus olivat varsinkin pronssiottelussa erityisen tärkeitä. ”Pöllö” upotti ottelussa hattutempun Happeen rysään. Salminen on onnistunut 67 pudostuspeliottelussa 48 kertaa maalinteossa, sekä syöttänyt 21 maalia. Viime vuoden pronssin lisäksi Salminen on juhlinut kahta hopeaa ja yhtä pronssia Classicin mukana.

– Uran parhaita hetkiä ovat olleet Classicin ajan mitalit sekä viime kevään pronssi. Erityisen hienoksi kokemukseksi nostaisin myös aikanaan saavutetun Euroopan cupin pronssin, Salminen listaa.

Salmisen maajoukkueura ei ollut kovinkaan mittava, mutta varsin tehokas. Viidessä ottelussa syntyi tehot 4+1.

– Se oli mukavaa aikaa. Olisi niitä pelejä pelannut mielellään enemmänkin. Vaikka se ura ei ottanut tuulta siipien alle, niin oli kuitenkin kiva kokeilla sitäkin tietä.

Kovia pistelukemia takonut Salminen on tietysti pelannut hyvässä seurassa vuosien varrella. Keitä Salminen sitten itse pitää kaikkein kovimpina pelikavereina?

– Viime kaudella Miro Lehtisen ja Lassi Ylisiurusen kanssa kulki hienosti. Lassi Vänttisen ja Vesa-Matti Virtasen kanssa muodostimme kovan ketjun. Kuitenkin Sami Mattilan ja Sami Nymanin kanssa pelatessa meillä oli kasassa yksi valtakunnan pelätyimmistä viisikoista, Salminen tarinoi.

Salminen on vielä siinä iässä, että pystyisi sen suomissa rajoissa jatkamaan liigauraansa. Tällä kaudella Salminen on tehnyt 11 maalia ja syöttänyt viisi. Lopettamispäätöksen syy löytyykin kentän ulkopuolelta.

– Olen jo viitisen vuotta kulkenut Sastamalasta Tampereella pelaamassa. Kolmas lapsi syntyy pian, joten aika ei enää riitä. Aion kuitenkin jatkaa vielä peliuraani. Siirryn ensi kaudeksi kavereideni joukkueeseen Sastamalan Voimaan vitosdivariin.

Kooveella ja Salmisella on tällä kaudella jäljellä vielä kolme ottelua: lauantain Tor-ottelu Kaukajärvellä sekä vieraspelit Josbaa ja Erää vastaan. Kooveen mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin ovat enää teoreettiset.

18 comments

  1. Pääkallo on hyvä ja matkaa raholaan, itse ajattelin seurata ottelun paikanpäällä kaukajärvellä.

  2. Yksi salibandyliigan legendoista jää eläkkeelle. Suuri RISPECT!

  3. Höntsäilisikö vielä esimerkiksi miesten kakkosessa? Hieno pelaaja tosiaan. Veto jotakin niin hienoa. Ja lähti nuoruusiällä ilmaveivikin hienosti. Toki suoristi lapansa ja sekin oli hyvä ratkaisu.

  4. Miesten 5. divisioonaa ensi kaudella. Koulukiireiden takia en montaa peliä ole tällä kaudella katsomassa ole ollut, mutta huomenna aivan varmasti olen. Huikea pelaaja.

    Respect.

  5. Kiitos Lasse näistä vuosista ja etenkin pelaamistasi kooveen paidassa.

    Suomalainen salibandyväki ei tule unohtamaan sinua koskaan!

  6. Huikea pelimies! Veikkaisin että tekee kovaa jälkeä vitosessa ens kaudella.

  7. Mies, pelimies, legenda. Huomenna kaikki Kaukajärvelle katsomaan kun yksi salibandyliigan kovimmista pelimiehistä hyvästelee kotiyleisön!

  8. Kooveen peli jo helmikuussa paketissa.
    Kukapa olisi uskonut? Viime kaudella pronssia. Ensi vuonna divariin.

  9. MUISTA yllämainitut kommentit jatkaessasi elämää etenpäin.
    Toivoo Äiti-Pöllö