Puolustava mestari kovilla Sveitsissä – Kaksi välieräjoukkuetta selvillä

Mikko Hautaniemi oli lauantaina mukana joukkueensa kaikissa maaleissa ja on pudotuspelien pistepörssin kuudentena. Kuva: Unihockey.ch

Mikko Hautaniemi oli lauantaina mukana joukkueensa kaikissa maaleissa ja on pudotuspelien pistepörssin kuudentena. Kuva: Unihockey.ch
Mikko Hautaniemi oli lauantaina mukana joukkueensa kaikissa maaleissa ja on pudotuspelien pistepörssin kuudentena. Arkistokuva: Unihockey.ch

Sveitsin liigan pudotuspeleissä selvisi viikonloppuna kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta. Puolustava mestari Wiler-Ersigen sen sijaan on joutunut puolivälieräsarjassaan suomalaisten kannattelemaa Rychenbergiä vastaan yllättävän tiukoille. Naisten runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina.

Akseli Ahtiaisen valmentama runkosarjavoittaja Alligator Malans selvitti tiensä välieriin puhtaasti voitoin 4-0. Voitot kirjattiin Malansille 10-2, 7-5, 8-4 ja 9-5. Suomalaisista sarjan neljännessä ottelussa Malansin Lauri Kapanen hurjasteli tehot 1+3. Avauserässä yhden Kapasen syötöistä laittoi maaliin Petri Widgren.

Chur Unihockeyn kausi päättyi pahaan pettymykseen, kun se hävisi Grasshoppersille suoraan neljässä ottelussa lukemin 7-9, 1-6, 2-8 ja 1-9. Suomalaisista tämän parin tehokkain oli Kari Koskelainen, joka keräsi sarjan avauspelissä tehot 2+1. Muut ottelut Chur hävisi selvästi.

Könizin ja Tigers Langnaun välisessä parissa ei pelaa suomalaisia. Köniz johtaa sarjaa voitoin 3-2 otteluiden päätyttyä Köniz ensin mainittuna 6-4, 7-4, 4-9, 4-2 ja 6-8. Runkosarjan pistepörssin 69 tehopisteellä voittanut Könizin Emanuel Antener ei ole pystynyt tehoihin runkosarjan tapaan ja on kokonaistehoin 2+5 vasta pudotuspelipörssin kuudentenatoista.

Ilman loukkaantunutta Esa Jussilaa pelaava puolustava mestari Wiler-Ersigen on joutunut koville suomalaispelaajien johdolla haastavan Rychenbergin kanssa. Rychenberg otti viikonloppuna jo toisen voittonsa sarjassa jota Wiler johtaa nyt voitoin 3-2. Wiler voitti avauspelin selvästi 11-2, minkä jälkeen pelit ovat päättyneet Wiler ensin mainittuna 4-6, 6-3, 5-4 jatkoajalla sekä 5-6.

Pudotuspelien tehokkain suomalainen on ollut Rychenbergin lauantain 4-5-jatkoaikatappiossa joukkueensa kaikissa maaleissa (1+3) mukana ollut Mikko Hautaniemi. Sunnuntain 6-5-voitossa Rychenbergin suomalaisia oli mukana yhtä maalia lukuun ottamatta kaikissa joukkueensa maaleissa, kun Hautaniemi ja Mikael Lax keräsivät tehot 1+1 ja Jukka Kinnunen 1+2.

Pudotuspelien pistepörssiä johtaa Grasshoppersin Michael Zürcher tehoin 9+3. Suomalaisista kymmenen parhaan joukossa ovat pörssikutonen Hautaniemi tehoin 4+5 ja kymmenentenä Kapanen tehoin 5+3.

Kesken olevien sarjojen kuudennet ottelut pelataan tulevana lauantaina ja mahdolliset seitsemännet ottelut sunnuntaina.

Naisten liigassa pelataan sunnuntaina runkosarjan viimeinen kierros. Jo nyt on varmaa, että runkosarjan voittaa Piranha Chur. Pistepörssin kymmenen parhaan joukossa ovat suomalaisista sarjavitonen FB Ridersin Jenni Timonen tehoin 19+13 viidentenä ja Katri Luomaniemi tehoin 15+13 seitsemäntenä.

One comment