Seinäjoella oudot maalikarkelot – ”Sekä parasta että huonointa SPV:tä”

SPV:n numero 14, Matti Taurama, siirtyy Sveitsiin. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet sai sunnuntai-illan ratoksi vieraita Nokialta. Vaiherikkaan ottelun loppulukemiksi kirjattiin lopulta 13-9 (8-2, 2-4, 3-3) kotijoukkue SPV:n hyväksi. Seinäjokelaiset jatkavat näin liigassa kolmantena ja Nokian KrP:n turvaväli liigakarsintapaikkaan on edelleen vain kolme pistettä.

Mihin ottelu ratkesi?
– Nokialaiset olivat helisemässä ottelun ensimmäisessä erässä, kun oma peli oli kaikin puolin surkeaa ja isännät sen sijaan onnistuivat lähes kaikessa. Hallitsevalle mestarille kun antaa ensimmäisessä erässä kuuden maalin johtoaseman, on melko hankalaa punnertaa enää ottelun voittajaksi.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Ville Kuusela oli tänään tehokas ja teki tärkeää työtä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Ensimmäisen erän jälkeen osa seinäjokelaisista näytti melkeinpä vain surffailevan kentällä. Kapteeninnauhaa kantava Kuusela ei ollut yksi näistä laiskottelijoista, vaan piti tasonsa Peliveljistä parhaiten.

Mikä oli ottelun puheenaihe?
– Puheenaiheeksi nousee selvästi ottelun avauskolmannes. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kentällä oli tasan yksi joukkue. SPV karvasti tiiviisti ja aktiivisesti, eikä KrP meinannut päästä edes omalta kenttäpuoliskoltaan pois. Isännät puhkoivat KrP-puolustusta sekä pitkillä, kontrolloiduilla hyökkäyksillään, että terävillä vastaiskuillaan.

Kommentit:
– Pöytäkirjasta varmasti näkee hyvin, miten jaoteltu ottelu oli. Ensimmäisen erän pelillämme emme olisi pärjänneet varmaan edes Divarissa. Erätauolla päätimme kuitenkin, että ruvetaan nyt pelaamaan sillä tasolla, millä pystytään. Toinen erä olikin sitten jo parempi ja viimeistä jopa hienokseltaan hallittiin, vierasjoukkueen kapteeni Matti Koskela pohti ottelun jälkeen.
– Tänään nähtiin sekä parasta että huonointa SPV:tä. Tuollaisen ensimmäisen erän jälkeen on haastavaa saada sama meininki jatkumaan kahdessa seuraavassa. Passivoiduttiin kaikessa tekemisessä ja päästettiin tehokas KrP peliin mukaan. Kahteen pisteeseen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, SPV-luotsi Tommy Koponen jutteli.

Tilastohuomiot:
– Sami Nyman oli illan tehokkain tehtyään kaksi ja syötettyään kolme KrP:n osumista. SPV:n pelaajistosta hattutempun nakuttivat parhaana palkittu Kuusela ja Teppo Mäkelä. Mäkelän hattutemppu sinetöityi jo ajassa 11.35 ja Kuusela merkkautti kolmen osumansa kaveriksi vielä yhden syötön. Tuukka Kivirannan iltapuhde oli myös varsin onnistunut tehoin 1+3.

Muut liigatulokset:
Erä – Josba 8-5, Loviisa – Classic 6-8, NST – OLS 9-5

Linkit:
Ottelun tilastot, SPV:n otteluraportti

Teksti: Ilkka Kittilä, Seinäjoki

6 comments

  1. Mikä tossa joukkueessa on vikana? Koska viimeksi ehjä 60 minuuttinen? Ei ihan mestarin elkein olla kautta vedetty, vaikka pisteitä ovat saaneetkin ihan ok.

  2. En tietääkseni ole itkenyt vaan olen tehnyt tällaisen huomion. Myönsinhän, että pisteitä on tullut hyvin. Mielestäni tapa millä pisteet ovat tulleet ei ole hyvä.

  3. Mikä on hyvä tapa? Kaikki ottelut 10-0 voittoja? Muistaisin että SSV:kään ei ole pahemmin runkosarjassa loistanut ja kuitenkin mestaruuksia löytyy..

  4. 10-0 olisi jo loistava tapa, mutta riittää myös jo aiemmin mainitsemani ”ehjä 60 minuuttinen”. Olen varmaan ainoa joka on tätä mieltä, joten eiköhän tämä ollut tässä. Kiitos ja anteeksi.