Sekasortoinen valmennustilanne, kasa keltanokkia ja ”Mikael Granlund”

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Lauantaina on taas tosi kyseessä. Miesten, naisten, poikien ja tyttöjen perinteiset Ruotsi–Suomi-maaottelut pelataan Boråsissa. Salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen avaa tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan Suomen miesten maajoukkueen tilannetta.

– Ottelu on uusinta joulukuun MM-finaalista, jossa sinikeltaiset murskasivat sinivalkoiset järkyttävällä tavalla. Suomella olisi siis tilaisuus maksaa potut pottuina mestarien maaperällä vajaat kaksi kuukautta kylvetyksen jälkeen. Takaisinmaksun aika on kuitenkaan tuskin vielä. Suomi lähtee otteluun nimittäin hyvin erikoisesta tilanteesta, Hakkarainen alustaa.

Hakkarainen pohtii muun muassa Suomen vahvasti uudistunutta pelaajistoa, valmennuksen sekavaa tilannetta ja Ruotsin huippuvaarallista hyökkäyspeliä.

Tapetille nousee myös Happeen sensaatiomainen Peter Kotilainen, joka samana maaottelupäivänä poikkeuksellisesti sekä poikien että miesten ryhmässä.

– Toivottavaa olisi, että Kotilainen pääsisi heti näyttämään kyntensä. Hänen kohdallaan puhutaan niin suuresta lahjakkuudesta, että parhaita vastaan on päästävä otattamaan mahdollisimman aikaisin. Ei jääkiekossakaan Mikael Granlundia säästelty miesten peleistä, Hakkarainen kirjoittaa ja kertoo, että hänen tietojensa mukaan Kotilainen on miesten pelissä mukana vain penkillä.

Lue Hakkaraisen Pääkallo-bloggaus kokonaisuudessaan:
Miehet mielettömässä tilanteessa Ruotsia vastaan