SPV vei Tepsiä pelimiesten kympillä – Hulmi vietti viiden pisteen iltaa

Seinäjoen Peliveljet isännöi TPS:ää miesten Salibandyliigan lauantai-illan kamppailussa Seinäjoen Urheilutalolla. Tasaisen mittelön parempi osapuoli selvisi vasta lopussa, kun SPV teki kuuteen minuuttiin kolme maalia ja piti pisteet kotisalissaan lukemin 7-4 (2-2, 2-1, 3-1).

Voitolla SPV nousi pisteen päähän hätyyttelemään sarjakakkosena majailevaa Classicia. TPS:lle pisteet olisivat olleet play-off -taiston kannalta tärkeät, joskin ero yhdeksäntenä olevaan Loviisaan on edelleen neljä pistettä.

Mihin ottelu ratkesi?
– Ratkaisu nähtiin viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Siihen asti tasaisissa merkeissä tahkottu ottelu muuttui äkkiä Peliveljien voitoksi, kun aikavälillä 51.01– 57.02 Janne Hulmi, Tommi Ahola ja Ville Kuusela tehtailivat maalin mieheen. Sekunti ennen loppua TPS pääsi vielä kaunistelemaan lukemia Lauri Stenforsin toimesta.

Ottelun hahmo?
– Janne Hulmi oli erinomaisella pelipäällä iskettyään 4+1–tehot. TPS-maalilla Tommi Kekkonen venyi muutamaan uskomattomaan torjuntaan. Ottelun näkyvin hahmo oli kuitenkin katsomon puolella, sillä peli oli katsojan silmään ajoittain jopa tylsää seurattavaa. TPS-leirin ykkösfani piti enemmän mekkalaa kuin koko muu yleisö yhteensä soittaen rumpua, pukeutuen eri asuihin, vilkutellen isoille pahveille painettuja Palloseuran pelaajien naamakuvia ja niin edelleen.

Ottelun puheenaihe?
– Väriläiskiä olivat Kekkosen muutamat show-tyyliset pelastukset. Molari pelasti muutaman varman maalin sellaisilla venytyksillä, että oksat pois. Myös kaksikon Lauri Stenfors–Tuukka Kiviranta 1 vs. 1 -väännöt nousivat ottelussa moneen otteeseen pinnalle.

Kommentit:
– SPV oli tänään kääntöpelissään todella hyvä ja viimeisteli meitä paremmin. Myös 1 vs 1 -tilaneissa kaveri oli tänään parempi. Huippuvastustajaa vastaan ei sopisi olla noin huolimaton keskialueella. Loppujen lopuksi ei oikein uskallettu pelata omaa peliämme, ainakaan 60 minuuttia, TPS:n ykkössentteri Teemu Aaltonen virkkoi.
– Odotetunlainen matsi oli, tiedettiin ennakkoon aika hyvin, miten Tepsiä vastaan pitää pelata. Lataus ei ollut ehkä tänään ihan paras mahdollinen, mutta onnistumisten kautta saatiin vähän tunnetta peliin. Tasainen ja miellyttävä peli, joka ratkesi vasta lopussa, 1+1–tehot merkkauttanut SPV:n Tommi Ahola jutteli.

Tilastohuomiot:
– Hulmin viiden pisteen (4+1) illan lisäksi kolmeen pisteeseen ylsivät SPV:n Sami Koski 0+3 ka TPS:n Miko Kailiala 1+2.

Lauantain liigakierroksetn muut tulokset:
Loviisa–Josba 4-5 ja., OLS–Ilves 7-5, SSV–Erä 6-5

Linkit:
Ottelun tilastot