Suomi ei saanut revanssia Ruotsista – Moilasen hattutemppu laiha lohtu

Kuva: Per Wiklund
Kuva: Per Wiklund

Suomi hävisi myös miehissä lauantain Ruotsi-otteluissa Boråsissa. Hallitsevat maailmanmestarit olivat etevämpiä lukemin 7–4.

Miesten voiton myötä Ruotsi vei nimiinsä kaikki lauantain neljä maaottelua. Finnkampenin yhteispisteet kirjattiin länsinaapurille 11–1.

Salibandya, Borås, Ruotsi, Suomen ja Ruotsin maaottelupäivä
Miehet: Ruotsi – Suomi 7-4 (1-2, 2-0, 4-2)

1. erä: 4.08 Mika Moilanen (Jani Kukkola) 0-1, 10.10 Henrik Stenberg 1-1 rl, 17.08 Moilanen (Kukkola) 1-2.
2. erä: 30.09 Kim Hadelund (David Gillek) 2-2, 32.47 Hadelund (Karl-Johan Nilsson) 3-2.
3. erä: 41.21 Rasmus Sundstedt (Joel Kanebjörk) 4-2, 50.17 Kanebjörk (Sundstedt) 5-2, 50.49 Casper Pfitzner (Asser Jääskeläinen) 5-3, 56.32 Rasmus Enström (Stenberg) 6-3, 57.16 Martin Hovlund (Alexander Rudd) 7-3, 59.57 Moilanen 7-4.

Rangaistuslaukaukset: Patrik Malmström R (+) Miko Kailiala S (-) Linus Nordgren R (-) Oscar Hänninen S (-) Rasmus Enström R (-) Juha Kivilehto S (-)

Torjunnat: Patrik Åman Ruotsi 3+5+6=14, Eero Kosonen Suomi 9+5+11=25.
Erotuomarit: Petr Cerny ja Jirí Janousek, Tshekki.
Yleisöä: 2 452.
Maaottelupisteet Ruotsille 3-0.

34 comments

  1. No niin, taisi olla Kettusen viimeinen peli, näin passiivisella peltavalla ei voi saada parempaa tulosta. Pelaajia ei nyt kannata syytellä vaikka parempaakin moni olisi voinut pystyä.
    Päävalmentaja kantaa vastuun palitavasta ja valitsee palaajat.
    Kyllä Nykky tälläkin rosterilla saisi paljon enemmän tulosta.

  2. Pelinrakentajalle ja muille Pihan hehkuttajille. Koittakaa nyt tajuta ihan aikuisten oikeasti, että ei silloin, kun on oikeasti parhaat vastassa, oo varaa antaa liikkeessä niin paljon tasoitusta, kuin Piha antaa. Itsekin arvostan enemmän pelisilmää ja käsiä kuin juoksunopeutta, mutta ihan realisteja jos ollaan, niin Pihan juoksunopeus ei ole mj-tasoa, vaikka ratkaisut pallon kanssa sitä olisivatkin. Uskallan väittää, että se ei tule olemaan sitä koskaan. Joillakin on nopeampia lihassoluja kuin toisilla. Treenaamallakaan ei saa kaikkea anteeksi. Useamman pelaajan kohdalla tilanne on juuri toisinpäin, että fysiikkaa ja nopeutta löytyy, mutta kun et osaa pelata (lue: pelisilmän puute, väärät ajoitukset/ratkaisut yms).

    Tänään nähtiin, että mm-finaalissa pelasivat oikeat kaverit. Piste.

  3. No niin, Kettusen pelokas taktiikka ja olemus ovat ristiriidassa maailman nopeimman salibandyn puheiden kanssa. Kai sinne penkin taa nyt jokin ÄIJÄ löytyy.

  4. Poro varmaan tarkoittaa ruotsalaisia pelaajia finaalissa. Kyllä tänään nähtiin taas, että finaalissakin oli tukku vääriä (liian hitaasti pelaavia) pelaajia. Savolaisen, Järven, Tiitun, Mika Kohosen, Toivosen jne jne tyypisten pelaajien aika on todellakin ohi Mj-tasolla. Silloin kun pelattiin nopeasti ja suoraviivaisesti ylös (Ruotsin tyyliin) oli Suomella edes jotain mahdollisuutta olla pelissä mukana. Sitä iloa saatiin ainoastaan yksi erä. Kaksi muuta meni taas munien nuoleskeluksi.

  5. hieman mietitytti, miksi nopeaan peliin pystyvät sarjakärki Happeen miehet eivät saanet enempää vastuuta. Sen sijaan Oilers-ketjua yritettiin jopa väkisin onnistumaan.

    Kaikenkaikkiaan Suomen peli liian hidasta kaveriin nähden. Ainoastaan maalivahtipelissä ja muutamien pelaajien suorituksissa (Moilanen, Jääskeläinen, Hynynen) oltiin tasoissa.

  6. Mut Kailiala oli kova. Harmi et ei valittu kisoihin,
    ois Suomi pärjännyt paremmin.

    Muutenkin nyt ”nuoret” näytti miten skulataan..
    Ruotsi peruspelillä helppoon voittoon.

  7. Profeetalle:
    Tarkoitin, että ne jotka saivat jotain eilisessä pelissä aikaan, olivat edellisestä mm-joukkueesta. Vaikka menneessä mm-finaalissa otettiinkin paljon omiin, kaikki kentälliset saivat rakennettua toistuvasti hyviä tilanteita Ruotsin päähän, toisin kuin eilen.

    Mielestäni Hynynen ei pelannut erityisen hyvin. Ei myöskään Kailiala. Aaltonen teki hyökkäyspäässä liian hitaita ratkaisuja (pelinopeus ei riittänyt) ja omassa päässä aivan kuutamolla.

    Oilers-kentällisen vastuuta minäkin ihmettelin, mutta selitin sen itselleni sillä, että Oscar Hänninen oli joukkueen parhaimmistoa. Sentteriosasto näyttää kahden vuoden päästä taas olevan joukkueen parasta, kun on Kukkola, Hänninen ja toivottavasti Forsten.

    Jami Manninen pelasi ihan pirteästi.

  8. Aaltonen ihan väärässä seurassa. Ei mj-tasoa. Ensimmäisessä vaihdossa heti kaksi pallonmenetystä! Väärässä paikassa muutenkin monta kertaa. Ehkä vielä oppii?

  9. Kukkola oli kentän hahmo, Moilanen pelasi myös hyvin. Oilers kenttä ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan. Vaikka Hännistä arvostankin pelaajana, tuntui ettei eilen pallo liikkunut tarpeeksi nopeasti omille hyökkääjille, Fiznerin ja Pajukosken potentiaali jäi lähes kokonaan näkemättä.

  10. onneksi ei MM-finaalassa suomi-poika ollut yhtään pesukoneessa vaan oli oikeat pelaajat kehis vai kuinka poro???

  11. Ykköskentän peli oli parasta, Moilanen-Kukkola akseli toimi hienosti. Oilersketju vähän ruosteessa, varsinkin Hänninen syötteli taaksepäin eikä nähnyt ketjukavereitaan vaikka olivat vapaana..Pfitznerin hieno maali oli osoitus osaamisesta ja myös Asser Jääskeläisen rohkean nousun ansiota.
    Kolmoskentällä taisi mennä eniten omiin, eikä saatu yhtään maalia aikaiseksi, jäi selvästi parannettavaa.
    Olisi hyvä saada nähtäväksi pelaajakohtainen +\- tilasto niin voitaisiin arvioda koko totuus.

  12. Poro on oikessa siinä, että eiliset suurimmat onnistujat (yliampuva termi, mutta olkoon), olivat myös MM-finaalin ainoat siedettävästi pelanneet. Se on totta. Muuten MM-finaalijoukkue oli täynnä epäonnistujia ja hitaita puukäsiä. Keitä silloin olisi pitänyt valita tilalle? Eilisiäkö? Ehkä. Silloin ei olisi huonommin voinut mennä ja eilen olisi saattanut mennä paremmin, kun olisi ollut hitunen enemmän kokemusta alla.

  13. muistakaa nyt paljonko on eroa leirityksis etelänleirejä myöte eilisen ja MM-porukan välillä,et eiköhän se eilinen peli ollu aika hyvä siihen nähäre.oli ainakin paljo mukavampi seurata ku tasaisuus kesti vähä pidempään.

  14. Se on nähty lajissa kuin lajissa, että nykyhuippu-urheilussa ei taidolla pärjää, jos liike ja fysiikka ei ole aivan huipputasolla. Katsokaa miesten tennistä, jalkapalloa, jääkiekkoa jne. Taidolla pääsee vain tietylle tasolle. Etenkin yksilölajeissa heikkoudet raadellaan armottomasti. Ns. fyysinen laji, eli ei golf ja vastaavat, jossa voi olla todela korkealla tasolla ilman rautaista fysiikkaa, ei voi lukea itseään äärimmäisen kehittyneeksi ja kilpailluksia huippulajiksi. ON HIENOA, ETTÄ SALIBANDY ALKAA AIVAN KÄRJESSÄ OLLA SILLÄ TASOLLA, ETTÄ PIHAKENTTIEN JA HITAAN TEMMON MATSIEN KURKOT EIVÄT SAA ANTEEKSI PUUTTEITAAN ESIM. FYSIIKASSA.

  15. Kolmoskenttä päästi eniten maaleja, mutta ne tulivat kaukolaukauksista, joita hyökkääjät eivät peittäneet. Pakkipari Lax/Töllikkö selvisi puhtain paperein. Olisivat toki voineet laukoa enemmän.

  16. Onko suomalaiseen salibandyyn jäänyt musta aukko?
    Missä ovat 20-22 -vuotiaat lahjakkuudet?

    Nyt on korkea aika menetystä haluavien opetella lajin uudet tuulet: pelinopeus ja nopea pelin avaus. Huipulla (= Ruotsia vastaan) aikaa ei ole.

  17. Hänniseltä ei oikein meinaa syöttäjä omat saada, tykkää pitää palloa ja usein menettääkin… en ole koskaan pitänyt hänen pelityylistään. Pajukoski ihan yössä ja Kettunen jossain haastattelussa sanoi että pelasi hyvin. Mielestäni nuorten kultajoukkueesta olisi voinut olla joukkueessa muutama muukin mukana Kailialan lisäksi. Tuloksen kyllä tiesi etukäteen jos pelejä on seurannut täällä kotimaassa. Pajukosken maalikarkelotkin taitaa olla häntäpään joukkueita vastaan, liikaa hehkutusta ja poikahan on mennyt itsekin ihan sekaisin.

  18. nyt mcgyver kentälle,löytyy konstit vaivaan kun vaivaan,vaikuttaa salibandyalan huippuosaajalta.

  19. Tällä taktiikalla olisi mm-finaali päättynyt vain 2 maalin voittoon ja kettusen nimi jo jatkopaperissa. Hyvä että saadaan reality check tässä kohtaa.

  20. ihan vaan oman mielipiteeni sanoin, anteeksi jos se ei tunnu omaltasi, hänninen 0+0 pajukoski 0+0 kailiala 0+0 kotilainen 0+0 …….. lajia seuraavat taitavat olla melko pikkusieluisia. kitän ja kumarran paras pysyä kiekon puolella.

  21. En nähnyt peliä. Sen verran voi kuitenkin kommentoida, että jos viisikkopeli ei toimi, niin vaikea sieltä on yksittäisen pelaajan esiin nousta. Vähintään tutkapari siihen useimmiten tarvitaan.

    Mitä hyvää pelissä oli? Pärjäsikö (lähinnä debytanteista) joku kaksinkamppailuissa erinomaisesti? Tuliko oivalluksia, hyviä haastoja? Pelasiko joku järkevästi, kypsästi, riittikö pelinopeus? Ainakin virheitä näkyy sattuneen..

  22. Itse en nähnyt ainakaan isosti järkeä kolmoskentän rakentamisessa. Käytännössä neljä ensikertalaista samaan kenttään ja Kailiala väärälle pelipaikalle. Ei kamala meedio tarvitse olla jos tiesi etukäteen että tuskin maailmanmestareita vastaan homma toimii.

    Jotenkin väsyneesti rakennettu joukkue. Vasempia laitoja puuttui ja mukaan otettiin vähän sillä ajatuksella että otetaan nyt tuokin. Jos righteja puuttui niin eikö Hynysen sijaan olisi kannattanut kutsua Heikkinen joka vissiin Happeen ykkösessä pelaa vasenta laitaa leftinä? Joukkueesta löytyi hyvää yritystä ja esimerkiksi Junkkarinen oli oma yritteliäs itsensä vaikka tietty virheitä tuli jonkun verran. Ei kuitenkaan mennyt pelkäämään niin kuin ei mielestäni kukaan ensikertalainen. Nyt vaan Ahtiainen tai Nykky tai Jäntti puikkoihin ja nuorennusleikkauksen jatkoa. Kettusen eväät syöty.

  23. Odottiko joku, että lähes kokonaan uusiutunut joukkue hitsautuu yhden (vai oliko vielä jotkut aamujäät?)harjoituskerran perusteella saumattomasti toimivaksi ryhmäksi ja pieksee Ruotsin? Vertaa Ruotsi, joukkue lähes sama kuin MM:ssä. Montako yhteistä tapahtumaa takana? Varmaan ”jokunen”. Meillä äijät, jotka olivat olleet geimeissä mukana aiemminkin, oli pitkälti koottu ykköseen, ja se tomi, yllätys, yllätys, parhaiten. Näkisin mielelelläni tässä tapahtumassa hieman asioiden taaksekin. Nyt, kun on hyvin aikaa, testattiin aivan uusia pelaajia todella paineisissa oloissa, rinnalla toisia keltanokkia, eikä paikalla ollut liikaa vanhoja mj-jyriä, joiden selän taa olisi voinut vastuuta paeta ja piiloutua. Oli vaan alettava pelaamaan maailman ehdotonta huippujengiä vastaan. Siihen nähden en huomannut pahemmin pelokkuutta ja kyyristelyä. Olihan siellä kolmosellakin pari avointa maalipaikkaa, viimeistely vaan ontui. Varmaan antoi jatkoa ajatellen arvokasta tietoa uusista vastuunkantajista, ja niistä, jotka eivät ehkä vielä ole siihen valmiita.Tai oliko sitten niin, että Amu ja Kettunen eivät ole jatkamassa, ja päättivät kautensa lopuksi vähän näpäyttää puukottajia heittämällä keltanokkia tosi testiin :). No, tuskinpa kuitenkaan.

    Lopuksi uskaltaisin väittää, että aiempaan verrattuna kentällä näkyi positiivisia juttuja, mutta vielä paljon nopeampaa ja rohkeampaa pelin kääntöä ja lähtöä omista kaivataan, jotta voidaan puhua maailman nopeimmasta sb:stä. Nyt pelin rakentelu meni edelleenkin liikaa pallon hieromiseksi alhaalla ja siinä samalla seisovilla jaloilla olevat hyökkääjät odottelivat palloa jossain turhan kaukana. Oman alueen merkkauspeliin tulisi myös saada selkeyttä ja aktiivisuutta, nyt siellä parkeerasi aivan liikaa naapurin kolosseja, joita pidettiin vain näennäisesti. Pelirohkeudessa naapuri on myös meitä paljon edellä. Siellä on tilaa luovuudelle, kun meidän homma on vähän kaavamaista.

  24. Olisi yksi pyyntö. Voitaisiinko jo lopettaa jauhaminen maailman nopeimmasta salibandysta? Se oli, ja toistaiseksi on, epärealistinen haave. Jos nyt vaan tässä hetkessä tavoiteltaisiin kurinalaista ryhmää pelaajia, jotka kykenevät pelaamaan omalla parhaimmalla tasollaan maajoukkuetta edustaessaan. Tavoiteltaisiin valmentajaa ja pelityyliä, jossa olisi edes jonkunlaista johdonmukaisuutta, eikä viimeaikoina esiintynyttä levotonta tempoilua miehitysten ja ketjumuutosten kanssa. Perusasiat kuntoon ja sitten ehkä, toivottavasti ei, jauhamaan sitä väsynyttä maailman nopeinta salibandyä. Kettunen ja Ahonen kaksikko ei yksinkertaisesti edes näiden perusasioden saavuttamiseen kykene.

  25. Aaltosten ja muiden uusien pelaajien mollaajille, lienee ihan luonnollista että jos kaverit pelaavat ekaa maaottelua niin Suomi-paita ja kansainvälinen vauhti voi vaatia vähän totuttelua. Että ehkä ne ihan kaikki näytöt ei oo vielä annettu. Moilanen (joka oli hyvä) ja Kukkola (joka oli myös hyvä) ovat kuitenkin totulleet tähän menoon vuosikausia niin tiesivät mitä on tulossa, ja lienee pahin mailan puristelukin jo ehtinyt heillä helpottaa. Tsemppiä Suomi!

  26. mcgyver on varmaan monta kertaa edustanut Suomea pelikentällä, vai vallan puulaakissa…pelillisistä ansioista joukkueeseen kai kuitenkin valitaan…ja tehdyt maalit liigassa ovat aina maaleja, oli vastassa mikä joukkue tahansa. yhden pelaajan haukkuminen on hyvin helppo laji, onnistuu keneltä tahansa, joka luulee, vaan ei tiedä.

  27. Yksi kommentti Pajukoskesta, on taitava, älyllinen ja loistavan pelisilmän omaava pelaaja….olisipa pelikaverina toinen samanmoinen…poika on kehittynyt huimasti viimeisen vuoden aikana, vaikka en ole jokaista peliä nähnytkään.Pään sekoamisesta en tiedä, liekö sen sekaisempi, kuin mcgyverillakaan…