Suomi jäi nuolemaan näppejään – mestarivalmentaja sopimukseen Sveitsin kanssa

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Petteri Nykky toimii jatkossakin Sveitsin miesten maajoukkueen päävalmentajana. Sveitsin Salibandyliiton sivujen mukaan Nykky on solminut vuoteen 2017 asti kestävän jatkosopimuksen.

Nykky valmensi Sveitsin MM-pronssille joulukuussa Sveitsissä pelatuissa MM-kisoissa. Ennen Sveitsi-pestiä Nykky luotsasi Suomen kaksi kertaa peräkkäin MM-kultaan.

Sveitsin Salibandyliiton sivujen mukaan neuvottelut Nykyn kanssa kestivät kaksi kuukautta. Nykyn 2+2-vuotisen sopimuksen ensimmäinen osa olisi päättynyt helmikuun lopussa. Nyt Nykky teki nelivuotisen jatkopaperin.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Nykky neuvotteli tiiviisti myös Suomen päävalmentajan pestistä ja oli Suomen Salibandyliiton ykkösvaihtoehto tehtävään. Nykky kuitenkin sanoi Suomelle ei kiitos.

Juha Jäntti ei toimi enää Nykyn aisaparina Sveitsin maajoukkueessa. Nykyn tiimiin kuuluu varmuudella Samu Kuitunen. Muut valmennuksen jäsenet ovat auki.

4 comments

  1. Jäntin jääminen kuviosta pois tulee olemaan se juttu joka lopulta kertoo mikä mies Nykky on valmentajana. Ellei tähän tiimiin löydy kovaa lajiosaajaa tyyliin Amu tai Luukkonen, luulen että Sveitsin väitetty nousutrendi ei jatku. Pelkkä Lokki Joonatan ei ei ihmeitä tee.

  2. Luukkonen ei jatka saanee töitä ihan muualta ja isolla panostuksella. Jäntistä ei takuita, mutta tuskin Sveitsiin? Herhiläisiin? ja Amu jatkaa turvallista matkaa!

  3. Ollut Suomen kanssa edes lähellä, herätys. Sai markkina-arvonsa pilviin ja Sveitsi oli valmis maksamaan. Pelimies!