Sveitsin pudotuspelit käyntiin: ”Välieräpaikka riippuu Koskelaisesta”

Hyökkääjä Kari Koskelainen on palaamassa Sveitsistä koti-Suomeen. Kuva: IFF

Joulukuun MM-hopeamitalisti Kari Koskelainen on tärkeässä roolissa Churin jatkohaaveiden kannalta. Kuva: IFF
Joulukuun MM-hopeamitalisti Kari Koskelainen on tärkeässä roolissa Churin jatkohaaveiden kannalta. Kuva: IFF

Sveitsin liigan pudotuspelit alkoivat viikonloppuna. Viime kauden jälkeen mestarijoukkue Wiler-Ersigenistä kaksi sarjatasoa alemmas Floorball Thurgauhun pelaamaan siirtynyt Olli Oilinki käy Sveitsistä Pääkallo.fi:lle läpi pudotuspelien avausviikonlopun ottelut.

Floorball Köniz – Tigers Langnau 6-4, voitot 1-0

– Tasainen avausmatsi. Veikkaan kuitenkin, että Tigers hoitaa tämän sarjan. Köniz ei ole voittanut playoff-sarjaa 5-6 vuoteen. Tässä parissa pelaa kaksi ruotsalaista, mutta ei suomalaisia.

Alligator Malans – Grünenmatt 10-2, voitot 1-0

– Odotettu kotivoitto runkosarjan voittajalta. Luulin, että Grünenmatt olisi pystynyt ensimmäisessä pelissä taistelemaan paremmin voitosta. Malans iski laajalla rintamalla, kukaan ei tehnyt kahta tehopistettä enempää. Malansin Lauri Kapanen teki kaksi maalia ja Petri Widrgen syötti yhden. Grünenmattin suomalaiset olivat kaikki kiikareilla (0+0).

Chur – Grasshoppers 7-9, voitot 0-1

– Grasshoppers nipisti hieman yllättäen kotiedun itelleen. Churin välieriin meno on Koskelaisen Kartsan leveillä hartioilla ja hänen esityksistään riippuu tässä sarjassa paljon. Nyt hän teki Churille tehot 2+1.

Wiler-Ersigen – Rychenberg 11-2, voitot 1-0

– Tämäkin oli aika odotettu kotivoitto, mutta tulos 11-2 on erittäin kova. Wilerin Esa Jussila on loukkaantuneena, Rychenbergin Mikko Hautaniemi teki tehot 1+1 ja Jukka Kinnunen 0+1. Ensi viikonloppuna menen skouttaamaan juuri tämän sarjan toista tai kolmatta peliä Winterthuriin.

Sveitsin puolivälierät jatkuvat tulevana lauantaina ja sunnuntaina sarjojen toisilla ja kolmansilla otteluilla. Välieriin selviää neljällä voitolla.

Sveitsin jatkopeleistä kiinnostuneet löytävät Sveitsin liigaa Churissa, Tigers Langnaussa ja Wiler-Ersigenissä pelanneen Olli Oilingin seurantaan Twitteristä tililtä @Olba42. Sveitsissä pelaavista suomalaisista Twitterissä aktiivinen on myös Esa Jussila tilillään @ejussila.

Edit: Kari Koskelaisen tehoiksi korjattu 2+1.