Tässä on ykkös- ja kakkosvaihtoehto maajoukkueen päävalmentajaksi – näin kommentoi Salibandyliitto

Petteri Nykky Pääkallo.fi:n uteluihin Suomen maajoukkueen päävalmentajatilanteesta. Kuva: IFF
Petteri Nykky vastasi Pääkallo.fi:n uteluihin Suomen maajoukkueen päävalmentajatilanteesta. Kuva: IFF

Kuka on Suomen miesten salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja? Siinä on lajin kuumin peruna tällä hetkellä. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan ratkaisuja asiaan piti saada jo viime viikonloppuna.

Tietoja päävalmentajan valintaprosessista on tihkunut Pääkallo.fi:lle luotettavista lähteistä. Salibandyliiton ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi on Sveitsin päävalmentajana viime kisoissa toiminut ja Suomen kahteen MM-kultaan valmentanut Petteri Nykky. Kakkosvaihtoehto on Classicin Salibandyliiga-joukkueen päävalmentaja Jarkko Rantala.

Joten ei muuta kuin luuri käteen ja soitto Salibandyliiton tuoreelle puheenjohtajalle Mika Kaltalalle. Otetaan asiasta selvää.

Mika Kaltala, Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Petteri Nykky on ykkösvaihtoehto maajoukkueen päävalmentajaksi. Nykyn piti antaa vastaus Salibandyliiton ehdotukseen viikonloppuna. Mikä oli Nykyn vastaus?
– Kuten sanoin aikaisemmin, niin meillä on valmentajan hakuprosessi käynnissä. Asia ratkeaa 27. helmikuuta hallituksen kokouksessa, jolloin mahdollinen päätös tehdään. Nykky on yksi ehdokkaista.

Nykky on tiettävästi neuvotellut myös Sveitsin kanssa. Onko tällä merkitystä neuvotteluihin Suomen kannalta?
– Me keskitymme omaan tekemiseen. Jokainen saa katsoa omat korttinsa, kuten parhaimmaksi näkee.

Jos Nykky sanoo ei, niin onko kakkosvaihtoehto olemassa?
– Meillä on monta eri vaihtoehtoa tällä hetkellä.

Onko kakkosvaihtoehto Jarkko Rantala?
– Yritämme saada työrauhan uudelle hallitukselle ja liiton ja maajoukkuevalmennuksen uudelleen organisoinnille. Yritämme hoitaa hommat parhaalla mahdollisilla tavalla. Toivotaan, että hallituksen kokouksessa (27.2.) saadaan päätös maajoukkuevalmennuksesta ja monesta muustakin asiasta.

Onko Petri Kettusen nimi vielä mukana maajoukkuekaavailuissa?
– Hän on ollut yksi vaihtoehto päävalmentajaksi.

Kaltala oli kommenteissaan kuin saippua, kiersi tyylikkäästi jokaisen kysymyksen. Ammattimiehen vastauksia siis. Enempää hän ei voi, eikä saa kertoa.

Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Soitto Petteri Nykylle.

Petteri Nykky, Pääkallo.fi:n tietojen mukaan olet ykkösvaihtoehto Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi. Sinun piti antaa vastauksesi Salibandyliiton ehdotukseen viikonloppuna. Mitä vastasit?
– En tiedä tuollaisista asioista mitään. Enkä voi kommentoida mitään. Nämä ovat liiton asioita kommentoida.

Neuvottelet myös Sveitsin kanssa. Pitääkö se paikkansa?
– En juuri tällä hetkellä. Minulla oli Sveitsin kanssa 2+2-vuotinen sopimus ja nyt katsotaan jatkuuko se (käytetäänkö optio). Tämän kuun loppuun asti on sopimus voimassa. Eiköhän ensi kuun alussa tule jotain tietoja. Nyt en pysty ottamaan mihinkään kantaa. Äärimmäisen vaikea sanoa mitään.

Nykky kertoi ihan yhtä paljon kuin Kaltala. Joka tapauksessa Pääkallo.fi:n tiedot ovat luotettavia. Kokonaan toinen asia on sitten se, miten neuvottelut etenevät ja mihin ratkaisuun päädytään. Ratkaisuja on ainakin kulisseissa luvassa pian.

Julkiseksi ja viralliseksi asiat tulevat Salibandyliiton hallituksen kokouksen jälkeen. Kaltala lupasi Pääkallo.fi:lle, että asiasta tiedotetaan heti, kun päätöksiä on tehty.

26 comments

  1. Tua noin niin. Rantala? Nyt en ole ihan asian ytimessä, joten sivistäkää joku paremmin tietävä. Miksi Rantala? Millä meriiteillä, oikeasti?

  2. Tässä ei kerrota mitään, mutta silti tämä huikea sivusto uutisoi kahdesta pääehdokkaasta. Erinomaisen huonoa ” uurisointia ”. Miten saa hullun uteliaaksi? – En kerro…

  3. J.Kannusen kanssa samoilla linjoilla. Jos otsikossa sanotaan että ”Tässä ovat ykkös- ja kakkosvaihtoehto valmentajiksi” niin ne myös sillon uutisessa ovat. Amatöörimäistä, ellei tämä oo taktikoidusti harkittu tavoitteena saada kävijöitä ja lukijoita.

    Ei muuta kuin: Lol

  4. Tuossahan sanotaan kaikki oleellinen. Heillä on luotettavaa anonyymiä tietoa, jota yritetään vahvistaa..

  5. Väsynyttä…

    Kalastelua huuhaa uutisella. Luullaanko todella, että pääkallolle kerrottaisiin jotain. Ennen kuin muille medioille..?

    Nyt ei ole amatöörit (Kaltala/Nykky) langan päässä..

  6. Potentiaaliset valmentajat:
    1. Nykky, näytöt riittää minkä joukkueen peräsimeen tahansa, parhaimmillaan ”projektivalmentajana” = MJ tehtävissä, selkeä 1.

    Rantala, hyvää työtä nuorien kanssa, NST:n peräsimessä heikolla materiaalilla joukkueesta irti se mitä oli otettavissa, Classicin ryhmä ei ole sarjan paras mutta mikäli pystyy viemään finaaliin asti on varmasti lisänäyttö mikä pitää Rantalan yhtenä ehdokkaana. Voisiko olla yksi tiimin jäsen?

    Ahonen, SSV:n mestaruudet riittänevät näytöiksi, hyvä materiaali jolla on ennakkosuosikin asemassa pystynyt joka vuosi pitämään joukkueen henkisen kantin läjässä ja mitalisade on jatkunut. Kokemusta MJ-tiimistä joka tukee mahdollista valintaa vähintään valmennusryhmään.

    Akselin Ahtiainen, ns. yllätysveto mutta onko mj-valmentaja, hyvä leirittäjä / erittäin vaativa valmentaja, onko omimmillaan turnauksissa?

    Pulkkinen, valmentaja joka on tuonut Happeen maan kärkikaartiin, hyvä juniorityö taustalla ja Seppo on pystynyt luomaan sopivan kemia nuorien ja kokeneempien pelureiden välillä = sama tilanne MJ:ssa nyt, lajitietämys varmasti tänä päivänä riittävä. Vähintään tiimin jäsen.

    Kettunen, onko nöyryyttä toimia tiimin jäsenenä, ei välttämättä oikea valinta päävalmentajaksi. Jäänee pois jos ei tule valituksi.

    Koponen, näkisin hänet mielelläni valmennustiimin jäsenenä.

    Paras kemia voisi syntyä porukasta: Pulkkinen, Koponen, Rantala, päävalmentajana Nykky

  7. 1. Nykky 2. Rantala 3. Joku muu. Nykky olisi jo varma ellei liitto olisi mennyt tekemään ”sopimuksia” etukäteen ”muun” tiimin kanssa mm. Jäntti jne. Jos Nykky jää käkikellomaahan on Rantala vahvasti ehdolla ja muistakaa paljon muutakin tapahtuu aina kun valmennus maajoukkueessa vaihtuu kun päävalmentaja haluaa omat luotto miehensä ja naisensa MJ kuvioihin mukaan niin nuorten valmentajakin vaihtuu ja silloin mukaan astuu uusi ryhmä valmentajia ja Suomi saa taas osaamista omiin MJ kuvioihin näiden esillä olleiden lisäksi!

  8. Tuskin tulee Nykky! Rantala voi ehkä olla mutta tiedä sitten??? Martinlaakson mies voisi olla hyvä valinta. Niinkuin joku jo täällä Amu Ahosesta kirjoitteli.

  9. Pulkkisella ei lajitietoa ole valitettavasti vieläkään, mutta muuten vois psyykkaajan rooliin ehdottomasti ottaa.

  10. Matti Kaipio on ilmeisesti aika lähellä tuota valmentajapestiä. On joka tapauksessa mukana tiimissä. Yksi maamme aliarvostetuimpia valmentajia.

  11. Rantala, Pulkkinen, Ahonen, Ahtiainen, tuskin enää Kettunen.
    Nuorten esiinmarssin näkökulmasta Rantala/Pulkkinen erinomaisia vaihtoehtoja.
    JOS Rantala tulee valituksi, uskoisin että Laurikainen on yksi joka pyörii tiimissä, Pulkkisen osalta voisi hyvä tuki olla Ahonen.
    Ahtiainen ”musta hevonen”.

  12. Laji kehittyy ja uusia valmentajia myös. En ymmärrä miksi aina pitäisi olla samat nimet mj-valmennuksessa(nykky,Ahonen,Jäntti). Toki he ovat päteviä, mutta kyllä valmennuksessakin tarvitaan uusia tuulia

  13. Ketä he voisivat olla?
    En usko että liitto valitsee (uskaltaa valita) tehtävään ketään divarista tms. jolla ei ole vahvoja näyttöjä tai uskottavuutta tehtävään. MJ-valmentajan pesti ei ole harjoittelupaikka tai näyttöpaikka kellekään kokemattomalle valmentajalle jolla ei ole kokemusta ko. karkeloista.

  14. Asiantuntemuksen ja näkemyksen puute paljastuu aina näissä keskusteluissa, kun vedetään esiin tuo kokemus-kortti. Jos maajoukkueeseen ei voida valita valmentajaa ilman maajoukkuekokemusta eikä liigaan ilman liigakokemusta, niin piirit käy hyvin äkkiä aika pieniksi. Ei se kuitenkaan läheskään aina mene niin, että ensin tullaan kakkoseksi tai kolmoseksi ja sen jälkeen noustaan ykköseksi. Pääkoutsin paikkoja hakevat ovat usein niin vahvoja ja päämäärätietoisia persoonia, etteivät lähde herkästi soittelemaan toista viulua. Toisaalta nuo ominaisuudet on juuri niitä, joita hyvältä päävalmentajalta vaaditaan.

  15. Kokemus tuo varmuutta, ja tässä oma näkemys on se että kokemusta liigaympyröistä, ja tarkemmin sanottuna vielä valmentajana kypsä. En usko edelleenkään vaikka näkemykseni ja asiantuntemukseni olisi miten surkeaa että liitto pestaa tuohon ketään Kaipiota tai Kaitioa tms. muutakaan, ELLEI nuo kärkipään nimet sano suoraan ei tarjoukselle.

    Totta on että päämäärätietoinen ja vahva persoona vaaditaan, siinä olen samaa mieltä.
    Rantala, Pulkkinen, Ahonen, Ahtiainen ja Koponen edustavat mielestäni juuri tätä kaikkea mitä vaaditaan tehtävässä. Jokaisella omat vahvuudet ja heikkoudet, mutta tuosta porukasta se olettavasti tulee.

    Muita ”heittoja”
    – Teemu Varis, TPS, ei vielä
    – Backman, Loviisa, ei päävalmentajana
    – Heikki Luukkonen, Wiler, arvoitus, tuskin nousee kisaan
    – Ruotsalainen päävalmentaja?

    Vaikka näitä ”uusia tuulia” joku täällä kovasti kaipaa, en kyllä edelleenkään osaa sanoa että kuka tai ketkä ne voisivat olla kun syväkurkut eivät omia suosikkejaan paljasta…