Toiveet entistäkin huikeammalle runkosarjan päätökselle

Salibandyliigan sarjataulukko ennen viimeisen viikon otteluita.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan päätösviikosta on tulossa niin mielenkiintoinen, että kovimmilla urheiluromantikoilla voi olla vaikeuksia saada öitään nukuttua eri mahdollisuuksia pyöritellessään. Viimeistä silausta vailla ovat niin kärkipään sijoitukset, kotiedut, kahdeksas pudotuspelijoukkue, viimeisenä sarjassa suoraan säilyvä joukkue, karsintajoukkueet kuin suora putoajakin. Jossitellaanpa hieman.

Salibandyliigan sarjataulukko ennen viimeisen viikon otteluita.
Salibandyliigan sarjataulukko ennen viimeisen viikon otteluita.

Maksimaaliset jännitysmomentit päätöskierrokselle saadaan, jos Oilers, TPS ja NST voittaisivat omat ottelunsa ennen perjantaita.

Näin kärjessä runkosarjan voitto olisi vielä auki, Oilers taistelisi Classicin ja SSV:n kanssa maalieron turvin kotiedusta ja jopa runkosarjan kolmannesta sijasta. Peräpäässä Nokiallakin olisi silloin ottelussa Ilvestä vastaan panoksena suora säilyminen.

Jo nyt on selvää, että Erä ja Koovee ratkaisevat perjantaina viimeisen pudotuspelipaikan hienosti keskinäisessä ottelussa. Sen ottelun jälkeen on kummankaan joukkueen turha urputtaa, kumpi on kauden ratkaisuhetkillä kovemmassa iskussa. Tasapelivarmisteluja ei onneksi futiksen tapaan salibandyssä tunneta, joten voittaja jatkaa, ja se jos mikä on hieno panos.

Päätöskierroksella vain pudotuspelien ulkopuolelle jäävällä Loviisalla ei ole fanaattisen kotiyleisönsä edessä juuri muuta panosta kotisalissaan kuin kunnia. Elleivät Loviisan Ray Backman ja OLS:n Jarmo Härmä sitten ole aiemmin uhotusti lyöneet ottelun voitosta 1000 euron vetoa.

Koska kaikkien sijojen 5-8 joukkueiden rooli on jäädä kärkijoukkueiden valittavaksi, niin TPS:n ja NST:n lopullisella runkosarjasijoituksella ei ole enää niin suurta merkitystä. Pudotuspeleihin olisi kuitenkin toivottavaa lähteä voittoputkessa.

On mahtavaa, että päätöskierroksilla ei juuri merkityksettömiä otteluita ole. Parhaimmassa tapauksessa panokset ovat perjantaina todella suuret jokaisella ottelupaikkakunnalla.

Runkosarjan viimeiset ottelut:

Ti 26.2. Nokian KrP – Oilers
Ti 26.2. TPS – Happee
Ke 27.2. NST – Classic

Pe 1.3. SSV – Josba
Pe 1.3. SPV – NST
Pe 1.3. Oilers – Happee
Pe 1.3. Loviisan Tor – OLS
Pe 1.3. Ilves – Nokian KrP
Pe 1.3. Tapanilan Erä – Koovee
Pe 1.3. TPS – Classic

15 comments

  1. Miten niin ei tasapelivarmisteluja tunneta? Puhutaanko tässä nyt jostain salibandykoodista tai säännöstä josta mä en oo kuullu, vai ooksä Tirsa jo pleijareissa? 🙂

  2. Pointtina futikseen viitaten kärjistetysti se, että näyttäkää minulle salibandyssä se joukkue joka laittaa aloitusvihellyksestä alkaen kaikki miehet pallon alle ja alkaa varmistelemaan tasapeliä.

  3. No niin ja sitten spekulointia olettaen että KRP häviää tiistaina Oilersille.
    Jos OLS pelaa tasurin, Ilves voittaa ja Josba ottaa kuonoon perjantaina niin mikä jengi lähtee divariin vauhdinottoon ja ketkä karsii ja mikä on se onnellinen jengi joka jatkaa liigassa suorilta? Onko kukaan yhtä hörhö että on jaksanut laskea tämän. 🙂

  4. Tällä hetkellä maalierot; Nokia -37, Josba -65, OLS -50 ja Ilves -75. Menee kyllä erittäin kiharaiseksi.

  5. jos KRP häviää Oilersille mutta voittaa seuraavan, on se turvassa karsinnalta. Jos Ilves häviää on se varma tippuja riippumatta siitä, miten OLS pelaa. Jos taas OLS voittaa, Josba ja KRP häviävät on OLS suora säilyjä ja Josba ja KRP karsijoita, Ilves tippuja voitti tai ei. Menikö oikein?

  6. Ilves ku voittaa krpn viidellä maalilla ja Josba ottaa pataan ssv:ltä yli viidellä maalilla ni Josba lähtee divariin. Se ois josban loppu.

  7. Eli tasapelivarmistelu ei tarkoita mahdollisen jatkoajan aikana tehtyä tasapelin varmistamista (jolla Erä menisi jatkoon), vaan tasapelivarmistelu tarkoittaa sitä että varmistellaan tasapeliä koko pelin?

    Juu, viilaan pilkkua.

  8. Ja mun äidinkieli on ruotsi, joten nöyrä anteeksipyyntö jos teitä ärsyttää se että haluan olla varma siitä että käytän sanoja oikein kun jatkossa puhun suomea.

  9. Tarkoittaisiko tasapelivarmistelu sitä, että tasapelillä molemmat menee jatkoon?

  10. Taisi sb ja pesismies vaan haluta kuittailla tasureista futikselle. Uskookohan kukaan Erän hyökkäävän riskillä jos menee vaikka jatkoajalle.

    Tartutaanpa mäkysen provo täkyseen oikein kunnolla. Isojen poikien mukaan viimeisten kierrosten tuloksia on joskus sovittu. Tuollainen kuuluu varmasti vain futiksen, sb ja pesispiireissä se on sula mahdottomuus.

    Vakavasti ottaen tällä kertaa asetelmat ovat niin selvät muutenkin että sopuilulle ei ole tarvetta. Classic, SPV ja OLS voittavat varmasti pelinsä. NST:n ja TPS:n panoksena loukkaantumisten välttäminen ja Loviisalle ei motivaatioksi riitä mahdollinen Oulun reissun välttäminen seuraavalla kaudella.

  11. Kehtaako Loviisan TOR hävitä tämän kauden viimeisen ottelun fanaattisen kotiyleisönsä edessä, etenkin kun muistetaan edellisessä OLS-ottelussa saatu selkäsauna Oulussa, jonne Loviisasta matkusti runsaslukuinen fanijoukko?

    Raylla taisi olla myös joku leikkimielinen, mutta puoliksi tosissaan esitetty veto OLS-ottelun lopputuloksesta

  12. Ennustan viimeisellä kierroksella kotivoitot SSVlle, Spevelle ja Oilersille. Muut pelit päättyvät vierasvoittoihin. Tasapelimahdollisuudet Oilers – Happee ja TPS – Classic peleissä.