Vain täydellinen sulaminen voi heilauttaa Divarin kärkipäätä

Edellisen ottelun ÅIF:lle hävinnyt Indians palasi voittokantaan Oulussa. Kuva: Joni Winsten

Edellisen ottelun ÅIF:lle hävinnyt Indians palasi voittokantaan Oulussa. Kuva: Joni Winsten
Edellisen ottelun ÅIF:lle hävinnyt Indians palasi voittokantaan Oulussa. Kuva: Joni Winsten

Miesten Divarissa pelattiin viikonlopun aikana täysi kierros. Kolmen kärjen sijoitusten osalta tilanne pysyi muuttumattomana, kun Indians ja Blue Fox voittivat vierasottelunsa ja ÅIF:kin haki pisteen Porista. Runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua ja kolmen kärjessä ainoastaan täydellisellä sulamisella ÅIF saattaisi vaihtua vielä haastajiin.

M-Teamin seitsemän ottelun voittoputki katkesi pahimpaan mahdolliseen saumaan, kun SB Vaasa haki vieraspisteet Helsingistä 4-3-jatkoaikavoitolla lauantaina. Jo ennen viikonlopun otteluita ei pääsy liigakarsintapaikalle ollut enää M-Teamin omissa käsissä, mutta nyt ero sarjakolmoseen ÅIF:iin kasvoi kolmeen pisteeseen.

Steelers otti lauantaina niukan 4-3-kotivoiton SalBasta. Hämeenlinnalaiset ovat neljä pistettä liigakarintapaikasta ja mahdollisuudet kolmannelle sijalle ovat teoreettiset.

– Illan suurin anti oli kaksi pistettä, vain kolme maalia omiin ja Nykäsen loistava peli maalilla, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen ylisti seuran uusituilla kotisivuilla.

Sarjataulukko

Sarjan kärkipaikkaa hallussa pitävä Indians vieraili Oulussa Merikoski SBT:n kotikaukalossa. Vieraiden 10-7-voittoon päättynyt ottelu oli samalla toistaiseksi Merikosken viimeinen kotiottelu Divarissa. Merikosken lisäksi FoSu ja Top Team putoavat runkosarjan päätteeksi 2. divisioonaan.

– Kaveri pelasi paineettomasti ja tietysti halusi näyttää kotiyleisölleen. Loppunumerot ihan ottelun mukaiset ja syyskierroksen kaltaisista lukemista kaveri on parantanut huomattavasti, kehui Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen Merikosken esitystä.

Sunnuntain mielenkiinto oli kahdessa ottelussa, kun ÅIF matkasi Poriin ja Blue Fox kohtasi PSS:n Porvoossa.

ÅIF pelasi 7-7-tasapelin Karhuja vastaan ja pisteen menetys toi M-Teamille ja Steelersille vielä pienen oljenkorren sarjan toiseen liigakarsintapaikkaan. Muun muassa kolmesti ylivoimalla ja kahdesti alivoimalla onnistuneen ÅIF:n ottelun hahmo oli tehot 4+1 iskenyt Wilhelm Wainio. ÅIF pitää sarjan kolmatta sijaa hallussaan kolmen pisteen erolla M-Teamiin ja neljän pisteen erolla Steelersiin, kun kaksi ottelua on jäljellä. Steelers ja ÅIF kohtaavat viimeisellä kierroksella.

Blue Fox haki helpon vierasvoiton Porvoosta, kun PSS sortui jäähyilyyn läpi ottelun. Lähes erän verran boxia kuluttanut PSS taipui lukemin 3-7. Voiton myötä Blue Fox varmisti liigakarsintapaikan ja joukkueen tavoite on pitää kotietu runkosarjan 2. sijan myötä.

– Tärkeintä meille on nyt varmistaa kotietu tulevana viikonloppuna. Silloin saamme aloittaa karsinnat kotona ja viides ratkaiseva ottelu pelataan kotikentällä, kertoo Blue Foxin päävalmentaja Markus Åbb seuran kotisivuilla.

Divarin tilastot Salibandyliigan sivuilla.

Lauantain 23.2. tulokset:
M-Team – SB Vaasa 3-4ja.
Steelers – SalBa 4-3
FoSu – Top Team 9-11
Merikoski SBT – Indians 7-10

Sunnuntain 24.2. tulokset:
Blackbirds – SB Welhot 5-4
Karhut – ÅIF 7-7ja.
PSS – Blue Fox 3-7

Maalikooste Blackbirds – SB Welhot

3 comments

  1. …vai sulaako jätski rinnuksille Sipoon Ingman Areenalla lauantaina, jolloin Merikoski on ÅIF:n vieraana?

    Merikoski pääsee pelaamaan paineettomasti ja haluaisi varmastikin vielä ottaa tämän kauden ensimmäisen voiton ennen putoamistaan sarjaporrasta alemmaksi. ÅIF:n kompastelu viimeisenä sarjapaikkansa varmistaneen Karhujen kanssa enteilee, sanoisinko mielenkiintoista päätösviikonloppua Divarissa.

    Joukkueiden tahtotila ratkaisee divarin liigakarsijat, kuka tai ketkä haluavat mittaamaan oman tasonsa liigakarsinnoissa. Tälla kaudella Divarista tuskin on muita liigaan nousijoita kuin Indians.

  2. Divariseurojen tiedossa on ennen lauantaina ja sunnuntaina pelattavia viimeisiä otteluita Liigan suora putoaja sekä karsijat, millä saattaa olla oma vaikutuksensa pelattaviin otteluihin. Kuka haluaa kenekin kavaljeeriksi vai jäädäkö seinäruusuksi.