Video: Espooseen toinenkin liigaseura? – Ero kasvoi viiteen pisteeseen

Petri Lesch on Divarin paras maalivahti. Kuva: Joni Winsten

Tammikuun pelaajaksi valittu Welhojen Petri Lesch oli sunnuntaina vaikeasti ohitettava Indiansille. Kuva: Joni Winsten
Tammikuun pelaajaksi valittu Welhojen Petri Lesch oli sunnuntaina vaikeasti ohitettava Indiansille. Kuva: Joni Winsten

Sunnuntain kahdessa miesten divariottelussa kentällä nähtiin kolme joukkuetta sarjan neljän kärjestä. Huippumatsit Espoossa ja Keravalla etenivät jatkoajalle kotijoukkueiden menetettyä selkeät johtoasemansa. Jatkoajalla Indiansin Eino Pesu ja Blackbirdsin Maunu Jääskeläinen laukoivat kuitenkin pisteet kotijoukkueille ja Indiansin ero suoran liiganousijan paikalla kasvoi jo viiteen pisteeseen.

Sarjakärki Indians ja neljättä sijaa miehittävä SB Welhot pelasivat odotetun tasaisen kamppailun. Ottelun kova panos näkyi, sillä kumpikaan joukkue ei tehnyt isoja virheitä ottelussa. Indians loi runsaasti maalipaikkoja, mutta ei onnistunut ohittamaan erinomaisen ottelun pelannutta Petri Leschiä kuin kolmesti varsinaisella peliajalla.

Indiansin 3-0 johto mureni maali kerrallaan ja Welhojen 3-3 tasoitus nähtiin joukkueen pelatessa kuudella neljää vastaan ajassa 59.34. Jatkoajalla Indiansin 18-vuotias hyökkääjä Eino Pesu laukoi pallon etukulmasta Welho-maaliin pysäyttäen pelikellon aikaan 61.05.

– Meillä oli hirveä määrä tontteja 5vs5-pelissä. Tuska alkoi kasvaa ottelun edetessä, kun kaverin veskari nappasi kaikki kiinni. Tärkeä voitto tuli kuitenkin, vaikka meinattiin kaatua tänään huonoon viimeistelyyn, kertasi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen pelin jälkeen seuran kotisivuilla.

Welhoille kevään ensimmäinen tappio merkitsee liigakarsintapaikan karkaamista aavistuksen kauemmaksi, mutta sopivalla ristiinpelaamisella kaikki on vielä avoinna.

– Nyt tarvitaan apuja muilta joukkueilta. Loput omat pelit hoidettava ja sitten katsotaan mihin se riittää. Siitä olen varma, että edelleen olemme erittäin kova haaste kaikille meidän lopuille vastustajille, uhoaa Welhojen päävalmentaja Mikko Tiihonen seuran kotisivuilla.

Sunnuntain toisessa ottelussa sarjakakkonen Blue Fox kohtasi vieraskaukalossa Blackbirdsin. Ilman ykkösmaalivahti Mikael Enlundia Keravalle saapunut Blue Fox oli alkuun melkoisessa purjeessa, kun ottelun puolivälissä komeili tulostaululla kotijoukkueen 7-2-johtolukemat.

Blue Foxin Kim Nyströmin kaksi nopeaa osumaa sekä Johnny Ojalan maali toivat vieraat kolmen maalin päähän ennen viimeistä erää. Viimeisessä erässä vieraat onnistuivat peräti viidesti kotijoukkueen kahta vastaan, joten tilanteessa 10-10 edettiin jatkoajalle. Ottelun hahmona hääri Blackbirdsin Jyri Laine (5+1), jonka syötöstä Maunu Jääskeläinen iski ottelun voittomaalin jatkoajalla.

Indiansin sarjajohto on nyt viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua. Miesten Divarin runkosarjan voittaja nousee Salibandyliigaan kaudelle 2013-2014. Sarjan 2. ja 3. sijoittuneet joukkueet karsivat Salibandyliigan 12. ja 13. sijoittuneita vastaan.

Divari jatkuu perjantaina 15.2., kun PSS kohtaa kotihallissaan M-Teamin.

Sunnuntain 10.2. tulokset:

Indians – SB Welhot 4-3ja.
Blackbirds – Blue Fox 11-10ja.

Maalikooste Indians – SB Welhot:

29 comments

  1. Pilkki Welhojen molari melko lahajakkaasti pari maalia etukulmasta.

  2. Löytäisikö Pääkallo jostain videomateriaalia Blackbirds – Blue Fox ottelusta loppuhetkien taklauksesta? Noin 10s ennen loppua nähtiin aika törkeä taklaus, josta ei jäähyä enään uskallettu viheltää. Oli kyllä yleisölle viihdyttä ottelu Keravalla vaikka tuntui, etteivät tuomarikaksikko kyennyt parhaimpaansa tiukassa kamppailussa.

  3. melko lahajakkaasti otti myös kymmenkunta tyhjää poikkaria kiinni

  4. Tuntuu olevan Blue Foxin sikailu aika sallittua. Joukkue pelaa maan ruminta ja likaisinta salibandya ja silti eivät istu ton enempää penkillä.

  5. Divarin viimeiset kierrokset tulevat vielä tarjoamaan ”yllätyksellisiä” lopputuloksia, esimerkiksi BlueFoxin kuntokäyrä osoittaa joka kevät hiipumisen merkkejä, kun alkaa viimeinen rutistus liigakarsintapaikoista tai suorasta liiganousijasta. BlueFoxin kaiken kokeneilla veteraanipelaajilla tuskin on aitoa halua nousta liigaan, vaan pelailu Divarissa täyttää useimpien pelaajien urheilulliset tavoitteet.

    Mielenkiintoista nähdä, vetääkö Indians täysillä viimeiselle kierrokselle saakka ja nousee liigaan. Seuran taustaorganisaatio alkaa olemaan liigakunnossa ja joukkue on kehittynyt pelillisesti isoja askelia kohti liigajoukkueen statusta.

    Steelers ja M-Team haikailevat takaisin liigaan, mutta liigakarsintapaikan lunastamisen kanssa tulee kiire, sillä vielä toistaiseksi karsintapaikassa kiinni olevalla ÅIF:llä on helpoin loppukauden ohjelma. Kotipelit mm. Divarista putoavia TopTeamia ja Merikoskea vastaan sekä vieraspeli Karhujen kanssa. Todennäköisesti ratkaisu Steelerisin tai ÅIF:n liigakarsintapaikan kesken nähdään päätöskierroksella Sipoossa, jonne Steelers saapuu ÅIF:n vieraaksi. AIF:lla on vastaava tilanne kuin BlueFoxilla, joukkueessa on useita entisiä liigapelaajia, joille Divari tarjoaa parhaan tyydytyksen salibandyn pelailuun. Lisäksi Sipoon halliolosuhteet tai seuran organisaatio ei toistaiseksi ole vielä kehittymässä liigatasolle ja liekö ne Ankdammenin Idrottsföreningenin tavoitteitakaan.

    Veikkaan, että Indians pitää paikkansa Divarin keulilla ja nousee ensi kaudeksi liigaan. Steelers ja M-Team rutistavat viimeisten kierrosten huikean loppukirin ja muiden häviöiden johdosta liigakarsintoihin. Ilves putoaa liigasta suoraan ja Josba tekee seuraa ensi kaudeksi Divariin, mikäli saa karsinnoissa Steelersin vastaansa.

    Lyödäänkö tästä vetoa?

  6. Hyvikin samaa mieltä voisin olla SV:n kanssa, mutta lisäisin siihe vielä sen verran, että kumpi kohtaa karsinnoissa OLS:n, niin ei ole toivoakaan nousta liigaan. OLS on siellä ja pysyy ainakin ensi kauden!

  7. Jep, OLS pysyy ensi kaudella liigassa

    (ellei kohtaa karsinnassa Åiffia, joka voitti viime kaudella molemmat kohtaamiset ;-))

  8. ”Kaiken kokeneilla veteraanipelaajilla”. Ehkä Isomäki täyttää nuo kriteerit mutta eivät muut. Nousuhaluja ei varmaankaan ole, mutta en näkisi sen johtuvan siitä, että pelaajat ovat kaiken kokeneet.

  9. Indians nousee suoraan, mutta kaksi seuraavaa kariutuvat karsinnoissa OLS:iin ja nousukuntoiseen Josbaan. Indians nousee Ilveksen tilalle, toivottavasti saa kesän aikana vahvistuksia. Ilves ei viime kesänä saanut, ja tulos näkyy sarjataulukossa.

  10. Laurikainen näyttää olevan hoitelemassa liiga nousua toisellekin jengille parinvuoden sisään.

  11. Saa nähdä jatkaako tällä kertaa puikoissa. Vaatii organisaatiolta aika paljon, mikä on tietty ihan oikein. M-Teamin puuhasteluporukka ei ollut tähän valmis, saa nähdä miten käy Inkkareiden.

  12. Missä mielessä M-Team on hyvä? Harrastemielessä? Ei ainakaan kilpailullisessa mielessä. Varmaan sellainen kiva Nuori Suomi -ympäristö kyllä.

  13. Laurikainen halusi M-Teamilta liigaseuran päävalmentajan tasolle kuuluvan palkan ja korvaukset. Eivät olleet valmiit siihen. Sopimusta ei tietysti syntynyt. Tuloksena oli ns. ranskalainen visiitti liigaan eli nopea putoaminen. Ei kaveri liikoja vaatinut, vain sen mitä muissakin liigaseuroissa kuluja päivittäisestä työstä korvataan. Ehkä inkkarit ovat fiksumpia kevään neuvotteluissa. Laurikainen on hyvä valmentaja.

  14. Eli nimenomaan, M-Team ei ollut valmis liigatason vaatimuksiin. Sitten yritettiin eri tavalla. Indiansissa on potentiaalia jopa Oilersin ohittajaksi mutta iso kynnys edessä. JA Laurikainen haluaa nähdä että organisaatio on valmis satsaamaan. Oma korvaus on vaan yksi osa tätä. Pelaajisto sitten toinen.

  15. Kaksi faktaa: Laurikaisella on jo sopimus ensi kaudesta Inkkareihin.
    M-team on puuhastelu organisaatio. Resursseja olisi muuhunkin, mutta halua ei ole aidosti.

  16. Että täällä jo puhutaan että Indiansilla potentiaalia mennä Oilersin ohitse, pelaavat kuitenkin divarissa eivätkä kuitenkaan ole siellä ylivoimaisia, miten ihmeessä luulette että mahdollisuus liigassa kärkisijoille ?????????

  17. M-Team ei ole divarin ainoa Nuori Suomi -klubiin kuuluva puuhastelukerho, jossa on jättekiva harrastaa sählyä.

    Inkkareiden lisäksi tässä vaiheessa propsit urheilullisesta tavoitteelisuudesta pitää antaa Kuopion suuntaan Welhoille, joka nousijajoukkueena on haastamassa Divarin kestosuosikit liigakarsintapaikasta. Welhoilla on nuori ja nälkäinen joukkue, josta tulevaisuudessa kasvanee liigan portteja kolkutteleva jengi.

    Skenaario Inkkareiden tulevaisuuden liigamenestyksestä voi olla jopa mahdollinen josba seurassa pidetään Oilersia tarkempaa huolta seuran taloudesta jolloin rahaa jää enemmän käyttöön urheilullisten tavoitteiden saavuttamiseksi kun kukaan ei käännä seuran rahoja omiin liiveihinsä…..

    Aika näyttää ja terve kilpailu paikkakunnan ykkösseuran statuksesta kehittää Espoon molempia seuroja vieden salibandyn ilosanomaa mahdollisimman moneen perheeseen.

  18. Kuka sanoo että Indians pelaa ensi kaudella liigaa samalla joukkueella mitä nyt Divaria? Westendissä on kuulemani mukaan pelimerkkejä kerätty jo hyvän aikaa liiganousua silmällä pitäen. Joukkueen profiiliin sopivia nuoria lahjakkaita pelaajia löytyy naapuriseurasta ja uskon että Indians tarjoaa ”Espoon parhaat diilit”.

  19. Vankan todenperäisen huhumuotoisen kaupunkilegendan mukaan MG Leiposen kotoa löytyy lähes kulttimaineeseen nousut rahahuone…

    Eli nuoret pääkaupunkilaisnuoret jotka ovat kannuksensa niilopallopiireissä jo hankkineet saattaa olla kiinnostuneita lähes rajattomasta rahamäärästä.

    tai sit en tiiä yhtään mistä puhun.

  20. Mites ÅIFn käy kauden vikoissa peleissä ja mahdollisissa liigakarsinnoissa, kun nyt on annettu potkut päävalmentajalle (Helenius)???

  21. Sipoon Sanomien artikkelin mukaan Helenius toimii seuran valmennuspäällikkönä ja Paju kipparoi ainakin loppukauden ÅIF:n Divarijoukkueen peräsimessä. Liekö Heleniuksen vaatimustaso ollut liikaa aikaisemmin hieman kevyempään treenaukseen tottuneille ÅIF:n konkaripelaajille?

    Loppukauden mahdollinen menestys ei ainakaan valmentajaan kompastu. Alä huoli Pikku Hukka, Paju varmasti hoitaa tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

  22. Taitaa olla peli selvä ja Inkkarit nousee. Ketut ja Åif karsintaan, mikä takaa liigajoukkueille varmat 3-0 sarjapaikat! Steelerssin valmentajan kannattaa taas laskea kesä tappioiden määrää jolla liigaan pääsee!? Suunnitelma oli ennen tätä kautta 4-5 tappiota..

  23. Pitkätkin voittoputket tulevat aina ennemmin tai myöhemmin päätökseen ja nyt sen sai kokea kohti liigaa etenevä Indians. Indiansin edelliset kotiottelut olivat olleet tasaisia vääntöjä, jotka heimo oli kuitenkin pystynyt kääntämään voitoiksi.

    Tänään Indiansin vieraaksi Otahalliin saapunut ÅIF otti selkeän taktisen voiton ottelun ennakkosuosikista, jolle kotitappio oli tämän kauden Divarissa ensimmäinen. Kaksi ensimmäistä erää oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspelaamista, kunnes kolmas erä alkoi ÅIF:n ilotulituksella ja nopeasti taululla oli lukemat 2-8, jonka jälkeen vierasjoukkue alkoi jo odottelemaan pelin päättymistä. Indiansin takaa-ajo ei tänään kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan sulat inkkareiden päähineistä ja pisteet lähtivät valkoisten miesten mukaan Sipooseen.

    Tappiostaan huolimatta Indiansin liigapaikka on enää viimeistä sinettiä vailla ja varmistus tapahtunee ensi lauantaina, jolloin espoolaiset pelaavat Oulussa Merikoskea vastaan. Taistelu liigakarsintapaikoista käy sen sijaan kiihkeänä ja tämän päivän voitolla ÅIF pitää edelleen tiukasti kiinni mahdollisuudesta päästä mittaamaan tasonsa liigakarsinnoissa.

    Jännitys liigakarsintaan pääsevistä joukkueista säilynee Divarin päätöskierrokselle saakka. Eilisen Indians tappion myötä Steelersin mahdollisuudet heikkenivät oleellisesti ja kolmikosta BlueFox, ÅIF ja M-Team, kaksi joukkuetta jatkaa kautta vielä Divarin päätöskierroksen jälkeen ja yhdelle näistä kolmesta ehdokkaasta jää käteen se pelikortti, joka oikeuttaa salibandypelaajien pitkälle kesälomalle.