Video: Järjetön ”avojään pommi” salibandyssä – ei edes jäähyä!

Videolla näkyvässä tilanteessa Maunu Jääskeläinen joutuu todella pahannäköisen kontaktin kohteeksi.

Videolla näkyvässä tilanteessa Maunu Jääskeläinen saa todella pahannäköisen tällin.
Videolla näkyvässä tilanteessa Maunu Jääskeläinen saa todella pahannäköisen tällin.

Miesten Divarin sunnuntain kierroksella nähtiin todella pahannäköinen keskialueen kontakti vastapalloon. Blackbirds–Blue Fox-pelin tilanteesta ei vihelletty edes rikettä saati jäähyä. Tapahtuma on nyt nähtävillä videolla.

Mustapaitaisen Blackbirdsin Maunu Jääskeläinen sai varsinaisen peliajan loppuhetkillä todella pahannäköisen tällin Blue Foxin Henry Backmanilta, minkä johdosta hän jäi kentälle pitkäksi aikaa makaamaan. Tilanteesta ei vihelletty rikettä, ja peli jatkui tilanteen jälkeen kiistapallolla.

Hetken näytti siltä, että Jääskeläisen ottelu päättyi siihen. Hän pystyi lopulta kuitenkin palaamaan peliin ja kuittasi tilanteen tekemällä joukkueelleen voittomaalin jatkoajalla.

Tapahtuma näkyy oheisella maalikoostevideolla ajasta 8.20 eteenpäin.

Edit: Video vaihdettu koko ottelun videosta maalikoostevideoksi.

53 comments

  1. Aaa… en tiennytkään että sählyä pelataan nykyään jäällä.
    Mielestäni alusta näyttää ennemminkin voimistelusalin lattialta.

  2. Huhhuh, ja tommosessa paikassa. Sählyääliö oikein. Ja tuomarit samanlaisia..

  3. Neidit itkee puhasta tööttiä. Otti tietysti vähän vauhtia ja 2 min aiheellinen ryntäyksestä. Muuten ei tilanteessa sen kummempaa. Suurin osa Suomen tuomareista tommosia vellihousuja ettei uskalla antaa jäähyjä ottelun loppuhetkillä. Ei missään nimessä enempää kuin 2min.

  4. Onneksi ei sentään ratkennut peli tuohon vastahyökkäykseen muutama sekuntti ennen loppua.

    Selkeä rike, mielestäni jopa punainen. Tällä kertaa tuomio oli, että ei rikettä.

  5. Väitän että jos kysymyksessä olis ollu kyseisen pelaajan isoveli niin nyt puhuttais todella isosta rangaistuksesta..taitaa asia olla niin että nyt ku puhutaan blue foxin pelaajasta niin rangaistuksia ei tuosta tilanteesta tuu!herätys tuomari!

  6. Kädet alhaalla, ei kohdistunut päähän. Tietääkseni salibandyssä saa ottaa pallollista keskialueella ns. puhtain konstein varsinkin divarissa ja liigassa. Ei vaikuttanut tahalliselta vahingoittamisyritykseltä(huomioi tilanne,peli tasan). Tilanteen jälkiseuraamusten vaarallisuus kuitenkin huomioiden kovempikin rangaistus olisi ollut toisaalta oikein. Tulkintakysymys. Joka tapauksessa erotuomareilta meni pupu pöksyyn tässä. Mutta luulen että he tulkitsivat tilanteen vain vahinkona ? Vai mitä mieltä ?

  7. Täysin tahallinen kontaktinhaku. Blue Foxin pelaaja kyykistyy hyvissä ajoin ennen niittiä. Taklaajan juoksulinja oli riittävän pitkä tilanteen väistämiseen. Törkeä temppu!

  8. Huvittaa nämä paikallisselostajat. Intoa on kyllä mutta taitoa tai journalistista näkemystä ei nimeksikään. 🙂

    Edelleen kaipaisi näistä versiota, jossa olisi vain tapahtumaääni eikä pakosti ensinkään selostusta.

    Töötti oli kyllä erikoinen. Pointtia vaikea nähdä. Taisi vaan Blue Foxin kaverilla mennä jotenkin pasmat sekaisin vai olisiko pieni vartaloharhautus pallolliselta saanut aikaan törmäyksen?

  9. Kaaleppi, Blackbirds on tehnyt kotiotteluistaan myös maalikoosteen. Luulen, että kyseinen kohta on myös siihen lisätty, jossa kuullaan ilman selostusta.

  10. ajasta 2:01:30 eteenpäin on kanss aika mielenkiintoinen kohtaus, siitä seurasi vain 2 min jäähyn…

  11. Videon laatu on kyllä jälleen kerran niin luokaton, että tuomioiden jakaminen tuon perusteella on taas ihan liikaa arvailun varassa.

    Pikseleistä voisin veikata, että musta tekee noin puoli sekuntia ennen törmäystä kevyen vartaloharhautuksen ja muuttaa suuntaansa. Sininen reagoi tilanteeseen myöhässä pelaa tilanteen liian kovaa. Törmäys itsessään on ehkä vahinko, tai ainakin seuraus (olkapää leukaan?).

    2min, ehkä vitonen vaarallisesta pelistä siniselle sanois mun lottokone. Mutta edelleen, tilanteen näkeminen livenä (tai edes välttävältä videolta) auttaisi kovasti 🙂

  12. Kyllä tuolla matkalla pitäisi pystyä väistöliike tekemään. Ryntää juoksulinjalle täysin päättömästi. Penaltia pari kolme peliä jälkikäteen, kun on noin hyvä dokumenttikin. Näitä juttuja ja niiden puolustelijoita ei tarvita ainuttakaan, sillä huonolla tuurilla lähti kävelykyky tai henki. Pää on herkkää aluetta, vaikka olisi umpiluutakin. Ja tuomariasettelijat tehkööt päätelmänsä: näiilä pojilla kausi voisi vaikka loppua tähän.

  13. Eihän tuossa mitään rikettä ole. Jääskeläinen laittaa itselleen pallon liian pitkälle eteen ja Backman ehtii mailallaan palloon ennen kontaktia.

    Jos pallo olisi ollut Jääskeläisen kontrollissa koko ajan, hänen olisi ollut helppoa harhauttaa ryntäävä Backman. Nyt Jääskeläinen pelasi itsensä tilanteeseen, jossa hänen oli valittava, yrittääkö paikata huolimattomuutensa ja maksaa mahdollisesti siitä hintaa törmäyksen muodossa vai antaako Backmanin viedä pallon.

    Kaiken lisäksi Jääskeläinen pelaa palloa todella myöhään, eli kämmeneltä omien jalkojensa tasalta ja antaa myös tällä toiminnallaan Backmanille mahdollisuuden ehtiä palloon.

  14. Sunnuntaina 10.2.2013 pelatusta salibandyn miesten Divarin ottelusta Blackbirds United – Blue Fox on toimitettu Divarin sarjamääräysten 37§ mukainen Salibandyliigan toimitusjohtajan ja kil-pailupäällikön tekemä ilmoitus rikkomuksesta. Tapauksen käsittelee sarjamääräysten mukaisesti Salibandyliigan kurinpitäjä.

  15. eihän tossa ollu yhtään mitää… pallo karkas-> kaveri tulee täydel vauhdil palloon-> molemmat koittaa kurkottaa-> pum… ei sen ihmeellisempi tilanne… pommia tossa ei kyllä hakenu kumpikaan, sattuivat vaan törmäämään aika kovalla vauhdilla…

  16. Jestas mikä otsikko.. Mailalla pelas palloa ja samalla suojasi itsensä. Missä rike?

  17. Onko toi videokaan nyt ihan oikea..? Mulla näkyy vaan Blackbirds-Indians 10.9.2012 -kooste

  18. Onhan tuo aivan käsittämättömän typerä temppu ja lisäksi vaarallinenkin. 20 metrin vauhti jarruttamatta pelaajaa päähän..

    Onko suomessa säbästä katoamassa lätkän tapaan totaalisesti pelaajien kunnioitus ja normaali ajattelu?

    Ei tuota voi laskea millään tavalla pallontavoitteluksi tai normaaliksi kylki-kylki kontaktiksi. Ei palloon osuminen muuta typerää touhua oikeaksi..

    Vähän sama kun nykyään kaikki hurjatkin mailahakkurit kelpaa liian monelle tuomarille jos sattuu vahingossa osumaan pelkkään palloon.. Jos se maila heiluu kirvaan lailla kulmaan mennessä niin ei se vahingossa palloon osuminen riitä nollaamaan tilannetta..

    Päivänselvä kortin paikkahan tämä olisi. Kaikin mittarein salibandyyn aivan liian kova kontakti joka myös kansainvälisissä peleissä tuomittaisiin 5+20.

  19. Paikalla olleena voi todeta. Ei pystynyt millää enää tavoittelemaan paloa tuo BlueFoxin kaveri, olis hyvällä tahdolla kyllä pystynyt välttämään törmäyksen. Mikäli tuomari tuota ei huomannut, niin ei sitten huomannut, mutta olisi voinut, huomattuaan että kaveri makaa maassa, viheltää pelin poikki.

    Edellinen tilanne, niinkuin tuolla joku huomauttaakin, oli Blackbirds kaverin (Piippo) kasetin palaminen maalin edustalla. Tuomari ei viheltänyt Piippoon kohdistuneita mailaanlyömisiä. Tästä Piippo hermostui. Aivan selvä 5+20 tollaisesta käytöksestä. Tuomareiden kantti riitti vain 2 min jäähyyn. Hyvittivät omaa virhettään.

    Toivottavasti tuomarit ja kouluttajat katsovat tällaiset tilanteet ja ottavat niistä opiksi.

  20. Kertokaas, mitä tuo musta tuossa yrittää? Näyttää, että tältä pallolliselta pelaajalta karkaa pallo eikä hän ole ollenkaan tietoinen mitä kentällä tapahtuu. Hän vain kiihdyttää kohti lähestyvää miinaa. Eikä tuossa pikselimössössä mikään edes näytä osuvan päähän. Tuskin kävi mitään vakavampaa, kun jatkoi pelaamista.

    Mun mielestä Jääskeläinen vain tökkää pallon liian kauas ja tekee PAHAN VIRHEARVIOINNIN, toisin sanoen itse nukkuu tilanteessa. Kyllä moni muukin nähdessään että pallo ei ole hallussa siihen syöksyy. Tuomareilta oikea ratkaisu.

    Siellä on peli menossa, hereillä siellä kentällä! Kaukalossa on muitakin pelaajia!

  21. Taidetaan katsoa hieman eri videota. Mustalla pallo karkaa ehkä hieman pitkäksi, mutta kuitenkin hyvin hallussa. Videon perusteella näyttää, että yrittää laittaa pallon laitaa pitkin ylös ja mennä toiselta puolelta.

    Sanoisin sinisen tekevän mainitsemasi PAHAN VIRHEARVIOINNIN. Hän kyllä osuu mailallaan palloon, mutta juoksee samalla mustaa päin. Olkapään osuminen leukaan taas on varmasti puhdas vahinko, mutta tilanteeseen meno on mielestäni törkeä ja siinä ei paljon vastustajaa kunnioiteta. Sama tuntuu paistavan myös kommenteissa. Toivon kontaktin katsovan asiaa puolueellisten lasien läpi, koska niin outo oli arvio.

    Gonan kanssa täysin samaa mieltä.

  22. Niin ikävältä kuin törmäys näyttääkin, niin selvästihän sinipaitainen ehtii lyömään palloon ja näin hänellä oli jopa mahdollisuus pelata itsensä läpiajoon. Huomionarvoista on, että myös mustapaitainen kiihdyttää tilanteeseen ja on ilmeisesti aikeissa nousta hyökkäykseen.

  23. Tuosta kontaktista voidaan olla montaa mieltä, mutta ”koomisinta” tilanteesta tekee se, että tuomarit eivät panneet peliä poikki. Lähes kaikki muut lopettivat pelaamisen heti Jääskeläisen jäätyä makaamaan, paitsi Blue Foxin muutama hyökkääjä ja Blackbirdsin maalivahti. Mitähän sitten olisi tapahtunut, jos tuosta olisi voittomaalin tehnyt??

  24. No ei tuosta oikeasti voi kovin montaa mieltä olla joko se oli sääntöjen puitteissa kontakti tai sitten rangaistava rike.Tuomareiden mielestä nopeasti arvioituna rikettä ei ollut, olisin toivonut että olisi siinä rikkeen nähnyt tai laittaneet ainakin pelin poikki loukkaantumisen takia (Jääskeläinen ei taida olla filmailija tyyppiä).Hurjaksi menee ja luita katkeilee jos tuollaiset älyttömyydet menee läpi,pelirangaistus ihan kohdallaan jos hakee linjaa esim. liigan puolelta ja classikin Ville Matikaisen kolmen ottelun pannasta törmäilystään hulmiin.

  25. Musta nostaa peliä, sininen tulee karvaamaan….pallo karkaa hieman..,sininen kiihdyttää palloon ja niin myös musta…pam. Musta loukkaa sininen ei. Pallontavoittelutilanne, joka näytti ja olikin raju. Pelin olisi saanut katkaista.

  26. Karmea hyökkäys, onneksi ei tainnut pahempaa sattua.
    Ei kuulu pelikentille tuollainen pelaaja.

  27. Onko kaikki puolustelijat Länsi-Suomesta vai miten näin eroavat mielipiteet?

    Piipon ”hyökkäys” oli pallottoman pelaajan vetäminen olkapäästä, joka kaatui. Rike: kyllä, jäähynarvoinen: kyllä. Mutta ”hyökkäys” on vahva termi tilanteesta, jossa pelaajaa otetaan olkapäästä kiinni ja vedetään pois tilanteesta. Olisi myös mielenkiintoista tietää miksi pelaaja piti takaraivostaan kiinni, löikö sen maahan kaatuessaan vai filmasiko?

  28. Ei se nyt olkapäästä ottanut kiini… vaan kaulasta. Veikkaan että foxin pelaaja löi päänsä lattiaan. Hyökkäys pallottomaan pelajaan on mun mielestäni pahempi kuin joku pieni törmäys keskialueella.

  29. Harmittava yhteentörmäys. Sininen ei muuta suuntaansa mitenkään vaan menee kohti palloa koko ajan. Peli olisi pitänyt laittaa poikki, mutta ihan oikein ettei tullut jäähyä. Toivottavasti ei tullut pahempaa loukkia.

  30. Mahdoitko itse olla tuo pelaaja, muut eivät nähneet, että kaulasta on otettu kiinni? Videollakaan ei kyllä siltä näytä?

  31. Menee vähän vikaan jos aletaan hidastuksista kattoa, että hipasko ajelija palloakin jossain välissä – jos ei sitä kuitenkaan pyrkiny haltuun ottamaan. Siitä ei tässä tilanteessa kyllä ollu hirveesti toivoakaan. Ihan liian kovalla vauhdilla tulee ja ottaa pienen tökkäyksen palloon ja sitten ajetaan täysillä päin. Vaarallinen peli vähintään. Kyllä pitää joku järki olla siinä, miten sitä palloa lähetään riistämään. Kuten eräs vertasi tätä tilannetta siihen, että futiksessa hyppäät molemmat jalat napit edellä ja palloon osuu ekana, sen jälkeen kaveriin. Kyllä siinäkin kortti heiluu 🙂

  32. Ihan törkeä ajelu kyllä joo.

    Blue fixin pelaaja on pääsemässä läpiajoon Blackbirdsin pelaajan pallonhallinnan menetyksen takia. Sit BB pelaaja ajelee BF pelaajan ja vielä päälle teeskentelee loukkaantunutta!

    Sama kun jalkapallossa puolustaja menettää hallinnan pallosta ja napit eellä hyökkääjältä estetään maalintekopaikka, ehkä just ja just osuu eka palloon mutta sit heti perään pelaajaan!

  33. Sammakolle: Jos ei nimetäkään heti kättelyssä kontaktin toista osapuolta ”ajelijaksi”, niin tilanne näyttäytyy huomattavasti tasavertaisempana. Yhtä laillahan ”pallollinen”, jolta siis pallo on karannut, kiihdyttää tilanteeseen, joten tuo napit edellä
    -vertaus ei oikein toimi.

  34. Koska tässä hienossa lajissamme edelleen pelataan ilman suojia, niin tuollaisesta älyttömästä vastapalloon ajelusta pitää saada tuntuva rangaistus. Oletettavasti jopa lätkän sm-liigassa jotkut tuomarit olisivat viheltäneet tuosta jäähyn.

    Vastustajaa pitää kunnioittaa. Tuosta näkee, että kyseinen Blue Foxin pelaaja ei kunnioita. Sen takia tuollaisia taklauksia näkee todella harvoin sählykentillä, koska suurimmalla osalla meistä pelaajista vastustajan kunnioitus kuuluu ”pelikirjaan”.

  35. Katselin tuota tilannetta useampaan kertaan, ja vaikea tilannehan se on. Ei BF:n pelaaja kuitenkaan mitään 20m täysiä vauhteja kerää, tarkoituksenaan ajaa BB:n pelaajaa. Mielestäni hän hölkkäilee aluksi ja vasta kiihdyttää vasta kun huomaa, että saattaisi mahdollisesti ehtiä palloon. Tästä sitten seuraa se, että molemmat pelaajat kiihdyttävät vauhtiaan samanaikaisesti ja yhteentörmäys tapahtuu kun kumpikaan ei haluan antaa periksi.

    En sano, että tilanteessa ei tapahtunut riketta, mutten myöskään ole sitä mieltä, että tämä olisi joku tahallinen nouto ollut. BB:n pelaaja tavallaan ajoi itsensä turhan vaikeaan tilanteeseen ja antoi BF:n pelaajalle mahdollisuuden napata häneltä pallon pois. Tästä kuitenkin seurasi yhteentörmäys, jossa lentävä osapuoli oli BB.

    Vaikea tilanne!

  36. Mitäs tässä nyt on… hyökkääjä(mustapaitanen) juoksee pääedellä päin puolustavaa(sinipaitaista) päin.. puolustava pelaaja pelaa palloa ja musta koittaa epäonnistuneenvartaloharhautuksen jälkeen vedellä puolustavasta pelaajasta läpi… mustapaitasen omaa tyhmyyttää kun juoksee pääalhaalla..

  37. Miksi pääkallo ei ole uutisoinut kurinpitäjän antamaa ratkaisua tilanteesta?