Video: Tämä viiden minuutin jäähy kuumensi tunteet Joensuussa

Koovee on onnistunut puhaltamaan pudotuspelihaaveensa henkiin. Sunnuntaina kaatui tyylikkäästi Josba Joensuussa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Koovee on onnistunut puhaltamaan pudotuspelihaaveensa henkiin. Sunnuntaina kaatui tyylikkäästi Josba Joensuussa. Arkistokuva: Anssi Koskinen
Koovee on onnistunut puhaltamaan pudotuspelihaaveensa henkiin. Sunnuntaina kaatui tyylikkäästi Josba Joensuussa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Jos Josban kotiviikonlopun ensimmäinen peli kulki tasaisissa merkeissä, oli sunnuntain peli aivan toista maata. Edelleen hiuksen hienosti miesten Salibandyliigan viimeisestä pudostuspelipaikasta taisteleva Koovee suorastaan käveli kotijoukkueen yli tylyin lukemin 10–2.

Mihin ottelu ratkesi?
– Kotijoukkue hallitsi palloa hienokseltaan ensimmäiset 15 minuuttia, yhdestä takaiskusta huolimatta. Peli kulminoitui jo ajassa 16.21, kun Josban Otto Moilasen väkivaltaisuudesta saama viiden minuutin rangaistus poiki Kooveelle kaksi ylivoimaosumaa erän loppuun. Ottelu kääntyi jäähyn jälkeen selvästi vierasjoukkueelle, joka seuraavissa erissä namutteli taululle vielä seitsemän lisämaalia joensuulaisten pelin jäätyessä täysin. Erityisen silmiin pistävää oli Josban valtava harhasyöttöjen määrä sekä maalivahtien heikko peli. Koovee sumputti keskikentän mainiosti ja piti maalinedustansa hyvin puhtaana pakottaen kotijoukkueen pelaamaan laidoissa ja kulmissa.

Ottelun hahmo?
– Koko Kooveen joukkueen voi sanoa onnistuneen hienosti. Jalka liikkui huomattavasti Josbaa paremmin ja omissa paikoissa oltiin teräviä. Tämän lisäksi tamperelaisjoukkue puolusti viisikkona erittäin hyvin. Esille nousi erityisesti hirmutehot iskenyt ex-Josba Aapo Mutanen (3+1) ja Kooveen Tupla-pelaaja Paul Kotilainen (2+2).

Ottelun puheenaihe?
– Otto Moilasen saama viiden minuutin jäähy jaksoi puhuttaa pitkään vielä pelin jälkeenkin. Tilanteen voi tarkistaa videolta tämän jutun lopusta. Kooveen Tommi Puustinen loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään loppupelin väliin.

Kommentit:
– Pelin selkeä kulminaatiopiste oli ensimmäisen erän viitosen jäähyssä. Ennen sitä peli oli hyvin hallussa ja onnistuttiin luomaan myös paikkoja. Paljon tällä kaudella hävinneelle joukkueelle tälläinen tilanne oli lamauttava. Meiltä hävisi jäähyn jälkeen pelin konsepti. Harmi, että päättyi tällä tavalla, sanoi Josban päävalmentaja Antti Ruokonen, joka oli tiedotustilaisuuden alussa näyttänyt toimittajille videon Moilasen ja Puustisen törmäyksestä.
– Ollaan saatu puolustuspeli hyvään kuntoon samalla kun maalivahti on torjunut mainiosti. Voitto antoi mahdollisuuden perjantain peliin, johon keskitytään nyt täysillä, totesi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki lyhyesti.

Tilastohuomiot:
– Jo mainittujen Kooveen pistemiesten lisäksi uraansa lopetteleva Lasse ”Pöllö” Salminen onnistui maalaamaan kahdesti. Huomioitavaa oli myös Josban maalivahdin Lauri Hyytiäisen sukellus mainion Ilves-pelin jälkeen. Mies päästi maaleja peräti kahdeksan, torjuen vain kuudesti.

Jatkossa:
– Illan lopputulos avasi yhdessä muiden pelattujen ottelujen kanssa jo lähes suljetuiksi katsotut rajaviivat. Perjantain pelissä Koovee saa vastaansa tänään Ilvekselle hävinneen Erän. Panoksena pelissä on viimeinen paikka pudotuspeleissä. Samalla Josba ja muut liigan pohjaapitävät ratkaisevat suoran putoajan ja karsijoiden kohtalon. Joensuulaiset saavat silloin vastaansa hurjaan kevätvireeseen päässeen SSV:n, ja pelin tulos mahdollistaa kaiken suorasta putoamisesta suoraan säilymiseen.

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Ilves-Erä 8-4, SSV-OLS 6-3, SPV-Tor 10-2

Linkit:
Ottelun tilastot, Josban otteluraportti, Kooveen otteluraportti

Otto Moilasen viiden minuutin jäähyyn johtanut rike:

Teksti: Lauri Havukainen, Joensuu

21 comments

  1. Tuostako oikeasti vitonen… Eihän tuo ollut edes kakkosen arvoinen, ikävää että peli ilmeisesti ratkesi tuohon.

  2. Tuomarin vinkkelistä varmastikin näytti femmalta, joten ostan tuomion. Hölmö liikerata pelaajalla ja tulee tilanteeseen aivan liian kovaa.

  3. Ensimmäisessä erässä 5 min jäähy josta vastustaja tekee 2 maalia. Siihen hävisi siis Josba tänään. Ei ihme että joukkue taistelee sarjassa säilymisestä kun keskittyminen on tuota luokkaa.

    Itse jäähy: tuomarit ilmeisen hankalassa kulmassa ja siten tilanteen näkivät varmasti erilailla kun videolta kelatessa useamman kerran. Ymmärrettävä virhe heiltä. Jos oikeasti ottaa tilanteen objektiiviesti ja miettii miltä tuo näyttää toisista kulmista, niin 5 min jäähy ihan ymmärrettävä vaikkakin väärä tuomio.
    Huom! En ole Koo-Veen kannattaja enkä tuomari vaan täysin puolueeton lajifriikki tässä kohtaan.

    Tsemppiä Josballe karsintoihin, SSV:n kaataminen tuskin onnistuu. Sarjapaikka säilyy, divarijoukkueista ei ole vastusta.

  4. Enemmänkin ehkä oli kyse siitä että,kun Josban pelin avaaminen tökki jo muutenkin ennen jäähyä tuli se entistä vaikeammaksi kun eteen tuli maaleja muutama lisää. Josballa oli toisessa erässä vielä paikkoja hyvinkin, mutta voi sanoa että kooveen neljäs maali just Moilasen tultua kentälle oli jo liikaa Josbalaisten taistelutahdolle. Tän lisäks Moilanen oli tilanteesta niin tulistunut, että Ruokonen penkitti miehen koko loppu peliks. Hienosti onnistu Koovee kyllä pakottamaan Josban laitoihin. Ei paljon keskeltä menty nimittäin läpi.

  5. Eihän tuo nyt ole millään viiden minuutin jäähy.
    Polvimiinaa ei nähnytkään. Korkeintaan kakkonen.

  6. Vitonen liikaa, kakkonen ok.

    Valitettavan herkässä on pelikonsepti liigatason joukkueella, jos 5min jäähyn aikana tehtyyn kahteen maaliin kaatuu koko peli. Ekan erän jälkeen tilanne 0-3 ja 40min aikaa kellossa. Taisi vain vastustaja olla selkeästi parempi.

  7. Pelaajien suurehko kokoero saa tilanteen näyttämään polvimiinalta, mutta siinä ja siinä onko jäähyn paikka. Mielestäni Moilanen ei kyllä tahallaan käy ”ajelemassa” kaveria.

  8. Moilanenhan yrittää vielä kääntää kyljen Puustista kohti, ottaakseen törmäyksen vastaan, joten eihän tuo ole polvimiinaa nähnytkään. Kaksi vastakkaisista suunnista tullutta pelaajaa törmäsi pallontavoittelutilanteessa, toinen loukkaantui, paska tuuri.

  9. Moilanen liiga kentillä varmasti törmäillyt ja rottaillutkin melkoisessa määrin, mutta tuosta tilanteesta ei kyllä jäähyn arvoista rikettä saa mitenkään, ja vitonen täyttä pelleilyä.

  10. Selvä jäähyn paikka mutta ehkä vitonen liikaa??

    Oli kontakti tahallinen tai tahaton mutta tuomariston pitää puuttua ja jäähy oli oikea ratkaisu.

  11. Blackbirds–Blue Fox-pelin tilanteesta ei vihelletty edes rikettä!! sanoo:

    Niin miten tuosta voi saada 5min jäähyn????

  12. Eipä näkemyserot ole harvinaisia muissakaan lajeissa, vertaa jääkiekko-otsikot…

  13. Ei tuosta tarvitse viittä minuuttia antaa.

    Silti täytyy moittia Moilasta h-vetin huolimattomasta pelaamisesta. Jopa tämmöinen 5 div. punkero olisi tajunnut ajaa Kooveen pelaajan yläkropalla pystyyn ennemmin kuin tulla jalka edellä tilanteeseen.

  14. Vai ratkesi ottelu tuohon, harmi. Paikanpäällä tilanne vaikutti selvältä jäähyltä, aina helppo katsoa hidastuksia.
    Kyllä Josba hävisi joka osa-alueella, erityisesti maalivahtipelissä ja viimeistelyssä.