Video: Tikkasen jatkoaikaratkaisu jätti Ilveksen yksin liigajumboksi

Josban maalissa Lauri Hyytiäiselle kertyi 24 torjuntaa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Josban maalissa Lauri Hyytiäiselle kertyi 24 torjuntaa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Josban maalissa Lauri Hyytiäiselle kertyi 24 torjuntaa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan häntäpäässä koettiin lauantaina dramatiikkaa, kun Josba löi vieraissa jatkoajalla Loviisan Torin 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0) ja OLS kotonaan Ilveksen 7-5 (2-1, 3-1, 2-3). Kolme kierrosta ennen loppua Ilves viruu nyt suoran putoajan paikalla kaksi pistettä Josbasta jääneenä. Loviisasta on nähtävillä maalikooste.

Loviisassa Tatu Könösen ja Jiri Tikkasen kolmannen erän maalit nostivat altavastaaja Josban kahden maalin johtoon 4-2, mutta voittoon ne eivät vielä riittäneet. Vain 16 sekuntia myöhemmin Peik Salminen kavensi, ja seuraavassa vaihdossa hän syötti Teemu Jaakkolan nostamaan Torin tasoihin.

Jatkoajalla kaksikko Jiri Tikkanen ja Tatu Könönen kuitenkin räjäytti pankin, kun sekavan vaihdon jälkeen Tikkasen laukaus keskeltä suoraan Könösen syötöstä pysäytti pelikellon aikaan 63.13. Sarjapisteet olisivat olleet kullanarvoiset myös puodotuspelipaikkaa havittelevalle Loviisalle, joka jäi tappion myötä edelleen yhdeksänneksi pudotuspeliviivan alle yhden pisteen päähän Tapanilan Erästä.

Oulussa Petri Niemelä laukoi kolmannessa erässä OLS:n jo riittävän tuntuisen 6-2-johtoon, mutta Ilves tuli vielä. Ilari Taskinen kavensi, ja päätösjakson puolivälissä Markus Lahtisen sekä Antti Naskalin osumat nostivat Ilveksen jo maalin päähän. Kotijoukkue sai hengittää vapaasti vasta seitsemän sekuntia ennen loppusummeria Mikko Saarnion iskiessä niitin Petro Raution syötöstä 7-5. Jari Turusen kuvapaketti OLS-Ilves-pelistä täällä.

Lauantain kierroksen kahden muun ottelun raportit löytyvät alla olevista linkeistä. Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Erä-SPV ja Happee-Classic.

7 comments

  1. Josban 4-2 maalin jälkeiselle Anderssonin itkupotkuraivarille huutonaurua!!!

  2. eikös tuo eilinen Josban voitto tarkoita käytännössä sitä että Ilveksen pitäisi voittaa jäljellä olevista peleistä 2 enemmän kuin Josba että se menisi Josban ohi. Tasapisteissä Josba menee edelle paremman maalisuhteen vuoksi. Josban peli on kyllä parantunut selvästi. Ensi viikonlopun kotipeleistä Ilvestä ja Kooveeta vastaan ei kelpaa muu kuin 4 pistettä. Ja vaikka Josba joutuisikin karsintoihin niin en usko että divarijengi pystyy Josbaa voittamaan.

  3. Josba juhlii kun olis voittanut MM-kultaa. Hienon näköstä jätkät..

  4. Todellakin pitää juhlia, varsinkin kun kausi on ollut kalkin nielemistä pelistä toiseen. Paajehun mielestä varmaan pitäs itkeä ku pisteet lohkes. Josba ei oo kuitenkaan ihan yhtä ylivoimanen liigassa tällä kaudella ku neuvostoliitto lätkässä 80-luvulla jollon ei tarvinnu tuulettaa.