Videolla näkyvä keskialueen kontakti jatkokäsittelyyn: ”Emme ehtineet tehdä ilmoitusta”

Blackbirdsin pitää antaa selvitys Blue Fox -pelin tapahtumasta torstaihin klo 12:een mennessä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Blackbirdsin pitää antaa selvitys Blue Fox -pelin tapahtumasta torstaihin klo 12:een mennessä.  Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Blackbirdsin pitää antaa selvitys Blue Fox -pelin tapahtumasta torstaihin klo 12:een mennessä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi:ssä esillä ollut Divari-ottelun keskialueen kontakti on menossa jatkokäsittelyyn, vaikka mielestään kaltoin kohdellun Blackbirdsin organisaatio ei tehnyt ilmoitusta videollakin näkyvästä tapahtumasta.

– Emme ehtineet tehdä ilmoitusta määräaikaan, maanantaihin aamukymmeneen mennessä. Tunteet olivat sen verran pinnassa (sunnuntaina) ottelun jälkeen, että jäi tarkistamatta sarjamääräyksistä, miten tämmöisissä tilanteissa pitää toimia. Laitoimme kyselyn sarjavastaavalle toimintatavoista, mutta silloin aikaraja oli mennyt jo umpeen, Blackbirdsin Jore Tallus selventää.

– Lisäksi 500 euron käsittelymaksu tuntuu erittäin kohtuuttomalta tämmöisissä tilanteissa, missä tapahtuma ei vaikuta ottelun lopputulokseen, vaan on selkeä tuomarivirhe. Lisäksi mietityttää kovasti ajatus, jos Blue Fox olisi tilanteesta tehnyt voittomaalin.

Pääkallon ensimmäisen uutisen kommenttiosastolla näkemykset Blackbirds – Blue Fox -pelin lopun tapahtumista eroavat äärilaidasta toiseen. Joidenkin mielestä ”Blue Foxin pelaaja osuu ensin palloon” ja ”neidit itkevät puhdasta tööttiä”. Toisten mielestä taas videolla näkyy ”jopa suora punainen” ja ”törkeä temppu”.

Vaikka Blackbirds ei ole tehnyt ilmoitusta tapauksesta, niin se on joka tapauksessa menossa jatkokäsittelyyn. Tallus kertoo, että ottelusta on toimitettu Divarin sarjamääräysten 37 pykälän mukainen Salibandyliigan toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön tekemä ilmoitus rikkomuksesta.

Vastineen Blackbirds aikoo toimittaa ajallaan.

– Tiistaina tuli sarjavastaavalta vastinepyyntö liittyen tapahtumaan, joka on toimitettava torstaihin klo 12.00 mennessä, Tallus päättää.

19 comments

  1. Ohan koomisen näköinen pommi. Ei taida bluefoxin pelaajalla olla koordinaatiota ollenkaan ja oman kehonhallintaa. Silmät kiinni päin vaan.

  2. Tätä voisi spekuloida jonkin sortin kähminnäksi.. Käydäänpä läpi faktat:

    1) Itse myöskin erotuomarina tuen ottelussa tehtyä tulkintaa, kontakti on puhdas. Pelaajat vain ikäänkuin juoksevat toisiaan päin. (Huom. Talluksen värilasikommentti)

    2) Määräajasta on myöhästytty, piste. Ei tulkinnanvaraa.

    3) Salibandyliigan toimitusjohtaja (jos Kinnunen on vielä virassa) pelaa itse kyseisessä seurassa ja on suht läheisissä väleissä seurajohtoon.

    Miettikääpä itse..

  3. Ottamatta kantaa itse tilanteeseen, niin ylläolevan tuomarin kanssa olen erimieltä käsittelystä. On hyvä, että tälläiset pelaajien turvallisuutta koskevat asiat käsitellään jokatapauksessa. Eikä tllä vaikutusta ole ottelutulokseenkaan, joten mitä haittaa käsittelystä on? Varsinkin jos tilanne on mielestäsi puhdas, ei Blue Foxillekkaan ole haittaa?

    Myös määräaikaa tulisi tarkistaa. Mitä liitto menettää vaikka määräaikaa olisi yksi vuorokausi lisää? Tuskin tuolla Talluksen mainitsemalla 500 euron pantilla ns. turhia valituksia tehdään kuitenkaan.

  4. Mielestäni tapauksen käsittely tulisi julkistaa tai ainakin perusteet mahdolliseen seuraukseen avoimesti kertoa, ettei tule ”Kähmintää?” tarkoittavaa eturistiriidan aiheuttamaa oikeusmurhaa. Kyseessä mielestäni oli täysin puhdas kontakti, joka vain ja ainoastaan johtui BB:n pakin pallonmenetyksestä. Siihen filmit päälle ja episodin juoni oli valmis.

    Mielestäni olisi kaikista järkevin ratkaisu mitätöidä ottelu siinä olevine tapahtumineen ja pelata uusintaottelu reilun urheiluhengen mukaisesti. Eli siis ”kättä päälle-sovinto” ja uusintaottelu!

  5. Kattokaa ihmeessä sinisen osumista palloon ja minkä ihmeen säännön mukaan sinisellä oli tossa väistämisvelvollisuus sen enempää kuin mustalla?
    Puhdas tuomio ja peliä jatkukoon, niinkuin tuomari taustalla levittääkin käsiään.
    Peli halutaan vihellettävän nykysalibandyssa aivan liian helposti poikki, jos jotain tapahtuu, tosiasiahan on se, että kyseisessä tilanteessa tahaton yhteentörmäys pallontavottelu tilanteessa, josta syntyy loistava tilanne siniselle, tässäkö olisi tuomarin pitänyt viheltää peli seis, koska pelaajat makaavat maassa vai antaa pelin käydä loppuun, kun aikaa on jäljellä muutamia sekunteja.

    Juti

    ps. tilannehan näyttää päällepäin todella pahalta, mutta niinhän ne tytötkin…

  6. Divarissa pelataan kovaa.. tässäkään tilanteess Bf:n pelaaja ei tahallaan taklaa vastustajaa, vaan juoksee palloon ja niin tekee myös BB:n pelaaja, kun pallo karkaa. Mitä jos Bf:n pelaaja olisi loukkaantunut? Siinä kohtaa tilanteessa ei olisi ollut mitään virhettä. =D Itse olisin BB:n pelaajana laittanut olkapään eteen.. tyhmä ei pidä olla.

  7. Kannattaisi lukea säännöt lähtökohtaisesti ennen kuin mitään tapahtuu. Jos organisaatiosta ei löydy ketään, joka pystyy tekemään päätöksen ilmoituksesta ilman tunnekuohua pari tuntia pelin jälkeen, kannattaa organisaatiota täydentää. Aikaraja sekä ilmoituksen hinta on asetettu puhtaasti sen takia, ettei itkeminen jatku päiväkausia pelien jälkeen, vaan päätös pitää pystyä tekemään nopeammin. Ei tuo aikaraja kuitenkaan mikään mahdoton asia ole.

  8. Tietenkin ottaa koville erotuomareille kun vihellyksiä/viheltämättä jättämisiä tutkitaan. Sääntöpykälällä hyvä pointti ja hyvä, että liitto tutkii. Syytön kunnes toisin todetaan.

  9. Miksi kaikki nykyään vaitaa tuomaronti päätöksistä? Ne on viehelletty mikä on ja ne ei jota ei vihelletä on jätetty viheltämättä. Nyt kaikki itkee, niin KooVee naisissa kuin näemmä täällä miehetkin. Lopettakaa itkeminen ja uusintojen vaatiminen ja pelatkaa !

  10. Kähmintää?? Kommentoi että oli väärin että asia eteni. Mutta lukekaa sällittävät ensin säännöt! Nyt on toimittu oikein ja asiallisesti!Tässä ote Divarin säännöistä.

    37§ Kurinpitoasian vireille tulo.
    Kurinpitoasia voi tulla vireille joko ottelun osapuolen tai sarjajärjestäjän edustajan (erotuomari tai otteluvalvoja) tekemästä ilmoituksesta. Sarjajärjestäjän nimeämä kurinpitoasioita
    käsittelevä kurinpitäjä ja/tai kurinpitoelin voi käsitellä rikkomuksen myös toimitusjohtajan ja
    kilpailupäällikön yhdessä tekemän ilmoituksen perusteella.
    Ilmoitus kurinpitoelimen käsiteltäväksi kuuluvasta asiasta, josta ottelun osapuoli tai sarjajärjestäjän edustaja (erotuomari tai otteluvalvoja) haluaa sarjajärjestäjän nimeämän kurinpitoasioita käsittelevän henkilön tai kurinpitoelimen päätöksen, tulee tehdä sarjajärjestäjälle. Yksilöity ilmoitus tulee tehdä kirjallisesti ottelun jälkeisenä päivänä viimeistään klo
    10.00.
    Ilmoituksen käsittelymaksu on 500 euroa / rikkomus. Käsittelymaksu tulee maksaa
    viimeistään ensimmäisenä ottelun jälkeisenä päivänä. Tosite maksusta tulee toimittaa sarjajärjestäjälle ennen asian käsittelyä. Mikäli kurinpitoelin katsoo ilmoituksen kohteena olevan rikkomuksen tapahtuneeksi, ilmoituksen käsittelymaksu palautetaan sen maksajalle.
    Ottelun erotuomari on vapautettu ilmoituksen käsittelymaksusta.
    Ilmoitus tai siinä esitetyt vaatimukset eivät sido kurinpitoelimen päätöksentekoa asiassa.

  11. Ei tarkoitustakaan osua palloon vaan olkapää edellä vastustajaa nasuun ja vielä kiihdyttäen.

  12. Ehtii ensin palloon, mutta pallon menettänyt vastustaja juoksee naama edellä päin ja vielä kiihdyttäen… vaiko sittenkin vain puhdas pallontavoittelutilanne? Pallo on irti lavasta, kumpikin kiihdyttää tilanteeseen. Ikävä törmäys, mutta miksi pitää nähdä piruja joka puolella?

  13. Arvon OT, en tiettävästi kritisoinut sitä, että asia käydään läpi, vaan sitä, ettei BB organisaatiossa osata Divarin sarjamääräyksiä. Hölmöydet eivät kuulu salibandykentälle, ja mitä tiukemmin organisaatio ne tuomitsee, sitä kivempaa kentällä on kaikille.

  14. Sininen ehtii ensin mustalta karanneeseen palloon, sen jälkeen törmäävät. Ei mitään perustetta rangaistukselle pelissä saati jälkikäteen.

  15. Ei se pallo mitään karannu ole, kun pakki hölkkäilee lapa siinä lähellä pallon mukana ylöspäin. Ainoastaan hyökkääjän nopeus on niin yllättävä että ehtii nyt sit kuitenkin eka palloon, kun pakki yrittääkin syöttää läpi eikä oo aivan täysin hereillä.

    Näitä on kyllä helppo alkaa hakemaan lisääkin, jos tämä mielestänne on puhdas ja aivan ok tapa pelata vastaavat tilanteet. Täysiä päin jos ei pakki oo hereillä ja palloon kosketus, sit pommi päin näköä. Ite en lähtis sille linjalle kuitenkaan ilman varusteita… Lätkässä varmaan oliskin puhdas.

  16. Tämähän meni jatkokäsittelyyn kurinpitäjälle? Onko kuulunut mitään? Tuliko lisää penaltya? Vai onko tämä sitä salibandyliigan tiedotuspolitiikkaa?

  17. On se kyllä jännä homma, että isot otsikot revitään ”järjettömästä avojään pommista”, lainataan kotijoukkueen valmennuksen sanoja selkeästä tuomarivirheestä, mutta sitten kun tuomarin ratkaisu ilmeisesti osoittautuu kurinpidonkin mielestä oikeaksi, tästä ei enää ole kiinnostusta uutisoida kun ei ole lokaa mitä heittää. Vaan linjahan on toki ollut pitkään tiedossa, ei siinä mitään.