Viimeisillä liigakierroksilla kovat piipussa – kaikki auki

Teemu Kalinaisen luotsaama Erä konttasi sunnuntaina Ilvestä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Teemu Kalinaisen luotsaama Erä konttasi sunnuntaina Ilvestä vastaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan illan ottelut varmistivat, että ensi viikon päätöskierroksesta tulee trilleri. Niin runkosarjan voitto ja viimeinen play off -paikka kuin liigakarsijat ja suora putoajakin ovat vielä auki.

Pistekin jumbo Ilvekseltä olisi varmistanut Tapanilan Erälle play off -paikan, mutta Ilves yllätti helsinkiläiset maalein 8-4 (0-1, 3-1, 5-2) ja siirsi ratkaisun päätöskierrokselle. Koovee kaatoi tänään vieraissa Josban 10-2 (3-0, 3-0, 4-2), ja lyömällä ensi perjantaina Erän sen kotikentällä Koovee nousee paremman maalieronsa turvin Erän ohi pudotuspeleihin.

Ilveksen voitto piti samalla hengissä sen mahdollisuudet välttää suora putoaminen. Jos Ilves kaataa päätöskierroksella Nokian KrP:n ja OLS häviää samalla Loviisalle, lähtee sarjasta OLS. Eilen Tapanilan Erälle taipunut OLS koki tänäänkin vierastappion kun SSV voitti lopulta vain 6-3 (4-0, 1-0, 1-3) johdettuaan 12 minuutin pelin jälkeen jo 4-0.

SPV kaatoi kotonaan Loviisan Torin 10-2 (2-1, 4-1, 4-0) ja varmisti loviisalaisten putoamisen play offista. Peliveljet sen sijaan jatkavat taistelua runkosarjan voitosta noustuaan pisteen päähän yhden ottelun vähemmän pelanneesta Happeesta.

Vasta 24 ottelua pelannut Nokian KrP sekä 25 kertaa urakoineet Josba ja OLS ratkovat ensi viikolla, kuka kolmikosta säilyy suoraan.