Welhojen voittoputki jatkuu – sarjanousija liigakarsintapaikalle

M-Teamin Lasse Lundström (oik.) latoi viikonlopun otteluissa tehot 3+1. Kuva: Juhani Järvenpää

SB Welhot ei ole vielä hävinnyt vuonna 2013 kertaakaan. Kuva: Jari Turunen
SB Welhot ei ole vielä hävinnyt vuonna 2013 kertaakaan. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarissa pelattiin maaottelutauosta huolimatta viikonlopun aikana kuusi ottelua. Tuplaviikonlopun ahkeroivat M-Team, SB Welhot ja Merikoski SBT. Kuopion Welhot jatkoi voittoputkensa jo seitsemään otteluun ja joukkue nousi viikonlopun kahden voiton myötä toiselle liigakarsintapaikalle.

Lauantaina Helsingin Ruskeasuolla pelattiin viime kauden liigajoukkue M-Teamin kannalta elintärkeä ottelu, kun sarjakakkonen Blue Fox oli voitettava, mikäli M-Team halusi vielä elätellä toiveita liigakarsinnoista. M-Team hallitsi tasoltaan varsin vaisuksi jäänyttä ottelua maalien valossa alusta loppuun ja korjasi pisteet 7-4-voitolla.

– Lähdetään pelaamaan yksi ottelu kerrallaan eikä tuijoteta liikaa sarjataulukkoa. Oikealla valmistautumisella olemme tällä hetkellä erittäin vaikea joukkue voittaa, analysoi M-Teamin päävalmentaja Sami Vidgren seuran kotisivuilla Blue Fox -pelin jälkeen.

Sunnuntain ottelusta Top Teamia vastaan muodostui M-Teamille varsin vaikea. Vain vahvan toisen erän myötä pisteet jäivät Ruskeasuolle, sillä Top Team vei sekä ensimmäisen että kolmannen erän nimiinsä. Loppunumerot kirjattiin 6-5. Viikonlopun kaksi voittoa pitää M-Teamin mukana taistelussa liigakarsintapaikasta.

M-Teamin Lasse Lundström (oik.) latoi viikonlopun otteluissa tehot 3+1. Kuva: Juhani Järvenpää
M-Teamin Lasse Lundström (oik.) latoi viikonlopun otteluissa tehot 3+1. Kuva: Juhani Järvenpää

Hirmuvireessä pelaava SB Welhot nappasi lauantaina 6-4-voiton PSS:sta. Sunnuntaina ykkösvahti Petri Leschiä lepuuttanut kuopiolaisryhmä oli kompastua Merikoski SBT:n taistellessa kauden ensimmäisestä voitosta, mutta Riku Tuononen iski Welhojen 9-8-voittomaalin vain 11 sekuntia ennen päätössummeria. Huomion arvoista on, että kaikissa Welhojen yhdeksässä maalissa oli eri tekijä.

Sarjataulukossa kolmannelle sijalle nousseella Welhoilla on yksi peli enemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkueilla. Kuopiolaisten viidestä jäljellä olevasta runkosarjan ottelusta peräti neljä on vieraspelejä. Joukkue kohtaa muun muassa vielä Indiansin ja Blue Foxin sekä pelaa M-Teamiä vastaan kotihallissaan.

Viikonlopun muissa otteluissa Steelers haki pisteet Oulusta 11-5-voitolla ja ÅIF kukisti FoSun 7-5.

Miesten Divari jatkuu torstaina 7.2., kun M-Team matkaa Poriin Karhujen vieraaksi.

Divarin tilastot Salibandyliigan sivuilla.

Lauantain 2.2. tulokset:
M-Team – Blue Fox 7-4
Merikoski SBT – Steelers 5-11
FoSu – ÅIF 5-7
SB Welhot – PSS 6-4

Sunnuntain 3.2. tulokset:
M-Team – Top Team 6-5
SB Welhot – Merikoski SBT 9-8

Maalikooste SB Welhot – PSS 6-4 -ottelusta

4 comments

  1. Hyvä meno, mutta lienee kaikista lohkon joukkueista vaikein loppuohjelma. Indians, Vaasa, Blackbirds, M-team & Blue fox. Tosin hyvä vire voi tuoda venymisiä, mutta tappioilta lienee mahdoton välttyä.

  2. Welhot ei ehkä vielä tällä kaudella karsintoihin, mutta jos jatkavat töitä samaan malliin niin ensi vuonna ehdottomasti.

  3. Jukkiksen kanssa samaa mieltä. Myös sitten voisi miettiä vuoden päästä vaikkapa tota nimenvaihtoa jos liigaan pääsevät.. 😀