35-vuotias huippuvireinen veskari kuukauden pelaajaksi

Salibandyn helmikuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Lappeenrannan NST:n maalivahti Jarkko Monthan, naisten Salibandyliigassa TPS:n hyökkääjä Ella Alanko ja Divarissa uusikaarlepyyläisen Blue Foxin puolustaja Jori Isomäki.

Veteraanivahti Jarkko Monthan, 35, palkittiin kolmessa peräkkäisessä ottelussa illan parhaana pelaajana kun NST varmisti kaikkien aikojen toisen play off -paikkansa voittamalla helmikuun viidestä ottelustaan kolme. Niistä Happee-pelissä hän torjui 22, OLS-ottelussa 33 ja Nokiaa vastaan 27 laukausta. Urallaan lajin kaikilla sarjatasoilla torjunut rangaistuslaukausvetäjien painajainen on koko liigan torjuntatilaston nelonen lukemalla 80,74.

Salibandyliigassa vain NST:tä edustanut Jarkko Monthan torjuu neljättä pääsarjakauttaan, ja hän pelaa tänään SPV:tä vastaan sadannen liigaottelunsa.

Hyökkääjä Ella Alanko oli pisteillä neljässä TPS:n helmikuun viidestä ottelusta kun liiganousija varmisti play off -paikkansa. Hurjin ilta osui 9-4-voittoon M-Teamista Alangon tehdessä yhden maalin ja syöttäessä neljä. Kaikkiaan hänen helmikuun tehonsa olivat 3+7.

Koko liigan pistepörssissä TPS:n tehotar on sijalla seitsemän tehoillaan 15+22=37.
Kaikkiaan Ella Alanko, 22, pelaa neljättä liigakauttaan, ja uransa 77 pääsarjaottelussa hän on tehnyt 43 maalia ja syöttänyt 53.

Tunnollisesta oman maalin varjelustaan tunnettu puolustaja Jori Isomäki ehti merkkauttaa peräti kolme neljän tehopisteen iltaa kun liigakarsintaan yltävä Blue Fox voitti helmikuun viidestä ottelustaan kolme. Blackbirdsiä sekä PSS:aa vastaan Jori Isomäen tehot olivat 1+3 ja Top Teamia vastaan 2+2. Hän ei jäänyt pisteittä kertaakaan, ja koko kuukauden tehosaldo oli 4+10. Kauden 23 ottelussaan Isomäki on tehnyt kahdeksan maalia ja syöttänyt 30.

Viime keväänä SPV:n paidassa Suomen mestaruutta juhlinut Jori Isomäki, 38, on Divarin profiilipelaajia. Blue Foxin, Nurmon Jymyn, OLS:n ja SPV:n riveissä pelattujen 161 liigaottelun lisäksi hänellä on tilillään 46 maaottelua.

Maajoukkuevalmentajat valitsevat Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

2 comments

  1. Loistavaa, Monttu. Äärimmäisen tyylikäs maalivahti ja miellyttävä tarina muutenkin, 31-vuotiaana liigadebyyttiin jne.