8 maalikoosteen videokatsaus Ruotsista – Öhman hetkeksi kaikkien aikojen maalipörssikärkeen

Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsin superliigassa eletään ratkaisuhetkiä pudotuspelipaikkojen suhteen. Viime sunnuntain ja tämän viikon perjantain välillä pelattiin kaikkiaan 14 kamppailua. Kaksi kierrosta ennen pudotuspelejä on varmaa, että kolme edellistä mestaruutta voittanut Storvreta hoitaa runkosarjan nimiinsä.

Storvreta kaatoi viikonloppuna Dalenin lukemin 6-7 ja jatkoi voitokasta menoaan keskiviikkona Mullsjön kustannuksella. Mullsjön kanssa joukkue oli todellisissa vaikeuksissa kaksi ensimmäistä erää, mutta paukutti viimeisessä erässä taululle 0-5-lukemat ja voitti ottelun lukemin 4-6.

Tärkeässä Dalen-voitossa Mika Kohonen ja Hannes Öhman keräsivät syötön mieheen. Varsinaista juhlan aihetta oli kuitenkin edessä Mullsjö-pelissä, jossa Öhman paukutti kaksi maalia vastustajan verkkoon ja nousi Ruotsin Superliigan kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen vanhan ”Suomen-tappajan” Magnus Svenssonin ohi. Öhman on tehnyt nyt kaikkiaan 445 maalia Ruotsissa. Kohonen syötti ottelussa kaksi osumaa ja Ruotsin liigan kaikkien aikojen pörssikärki on nyt nakuttanut länsinaapurissa jo 899 pistettä.

Öhman sai pitää kärkipaikkaa hallussaan ainoastaan kaksi päivää, koska Svensson iski eilen hattutempun Pixbon verkkoon ja nousi 447 maaliin. Svensson on siis jälleen maalipörssin kärjessä.

Jani Kukkolan edustaman FC Helsingborgin mahdollisuudet pudotuspeleihin alkavat olemaan todella pienet. Joukkue voitti sunnuntaina Karlstadin lukemin 11-10, mutta jäi 3-3-tasapeliin Granlon vieraana keskiviikkona. Kukkola onnistui Karlstad-pelissä maalinteossa ja syötti kaksi maalia Granloa vastaan. Sunnuntain maali-iloittelun ensimmäisessä erässä nähtiin todellinen erikoisuus, kun ensimmäinen erä päättyi peräti 7-4. Helsingborgilla on enää kaksi ottelua jäljellä ja pudotuspeliviivalle viisi pistettä kirittävää.