Classic palasi mitalikantaan tyylikkäästi – ”Toivottavasti vain sytyttää lisää nälkää”

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic juhlii miesten Salibandyliigan pronssimitaleja kaudella 2012-2013. Asia varmistui sunnuntaina Jyväskylän Monitoimitalolla, jossa se kylvetti runkosarjan voittanutta Happeeta peräti 1-7 (1-4,0-1,0-2). Classicin edellinen mitali oli hopea keväältä 2008.

Mihin ottelu ratkesi?
– Classic oli alusta asti nälkäisempi ja valmiimpi pelaamaan, ja Happee ei toipunut avauserän tyrmäyksestä missään vaiheessa. Jarkko Rantalan suojatit pelasivat erittäin viisaan 60-minuuttisen, ja sen puolustus oli etenkin kolmannessa erässä täyttä rautaa. Tehokkailla vastaiskuilla ja onnistuneella maalivahtipelillä pronssimitalit matkasivat Tampereelle täysin ansaitusti.

Ottelun hahmo?
– Mansen miehet onnistuivat laajalla rintamalla, ja etenkin kakkoskentällinen Sami Johanssonin (2+1) johdolla pelasi erinomaisesti. Viimeisenä lukkona tolppien välissä kokenut Pekka Nieminen torjui 18 kertaa, ja hän sammutti kolmannen erän erinomaisilla torjunnoillaan Happeen viimeisenkin toivonkipinän. Yhdellä päästetyllä maalilla tarjoaa aina omalle joukkueelle avaimet voittoon.

Ottelun puheenaihe?
– Happeen parhaat paukut tuntuivat jääneen välieriin, sillä niin sekavaa joukkueen pelaaminen etenkin avauserässä oli. Joukkue ylihyökkäsi ja höntyili sinne tänne, ja Classicin kokeneet pelaajat käyttivät saamansa paikat armotta hyväksi. Kauden viimeisestä kymmenestä pelistään Happee voitti vain kolme, joten cupin voitosta huolimatta opiskeltavaa kovista kevään peleistä riittää edelleen.

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Kommentit:
– Yhdellä tehdyllä ei voi voittaa, se on ihan selvä. Meidän asenne oli hyvä ja me haluttiin voittaa tämä peli, mutta Classic oli parempi ja se ansaitsi voittonsa. Nieminen oli maalissa erittäin jäätävä, Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.
– Konkreettinen palkinto kaudesta mitalin muodossa tuntuu tottakai hyvältä. Toivottavasti tämä vain sytyttää nälkää lisää jatkoa varten, eikä sammuta sitä. Meidän välieräpettymys purkautui tänään hyvänä tekemisenä, ja nuoret pelaajamme oppivat taas tänä keväänä pudotuspelimaailmasta lisää, ensimmäisen kautensa Classicin päävalmentajana mitaliin päättänyt Jarkko Rantala pohti.

Tilastohuomiot:
Happee: Otto Tikka 1+0, Lassi Kotovaara 0+1, Petri Kauko -4
Classic: Sami Johansson 2+1 ja +4, Ville Matikainen 2+0, Veli-Matti Luukko 1+1

Linkit:
Ottelun tilastot
Happeen raportti
Classicin raportti
KSML: Classic niisti hirvien nenät