Classicin pyristely loppui Hulmin jatkoaikaosumaan – ”Koutsi mokasi nyt pahasti”

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Classic kohtasivat Seinäjoella kolmannen välieräottelun merkeissä. Moninaisten vaiheiden jälkeen Classic joutui nöyrtymään Peliveljille jatkoajalla lukemin 5-6 (1-2,1-2,3-1,1-0) ja seinäjokelaiset raivasivat täten tiensä finaalipeleihin otteluvoitoin 3-0.

Mihin ottelu ratkesi?
– Ottelu näytti jo olevan kolmannen erän alussa Classicin heiniä ja Lassi Vänttisen 2–5-johtomaali erän alkuun antoi merkkejä siitä, että pelit jatkuvat perjantaina Tampereella. Niin sanotulla pelimiesten kympillä SPV alkoi kuitenkin painaa päälle kuin yleinen syyttäjä. Classicin peli hajosi täysin ja SPV hivuttautui tasoihin. Jatkoajalle mentäessä ilmassa oli jo SPV:n voiton tuntu, eikä kauaa mennyt ja ajassa 60.51 Janne Hulmi päätti nopean vastahyökkäyksen 5–6-voittomaaliin.

Ottelun hahmo?
– Mikko Kohonen osoitti jälleen olevansa mies paikallaan, kun tarvitaan ratkaisijoita. Don Kohonen vaelsi yössä läpi ottelun, mutta viimeisellä kympillä oli jatkuvasti vaarallisilla tekopaikoilla ja iski SPV:n 4–5- ja 5–5-osumat.

Ottelun puheenaihe?
– SC Classic sulaa kevätauringossa. Vanha virsi, mutta niin se vain on. Ei Classic peliä dominoinut, mutta pelasi selvästi kypsemmin kuin SPV ensimmäiset 50 minuuttia. Käsittämättömän nopeasti pelin luonne kuitenkin muuttui ja Tuukka Kivirannan 3–5-maalista eteenpäin näki, että Classic pelaa tämän illan jälkeen pronssista.

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kommentit:
– Hyvää tekemistä 45 minuuttia. Sen jälkeen SPV nosti karvausta, toimitti palloa luukulle ja meidän paketti hajosi täysin. Olisi pitänyt pystyä pitämään palloa lopussa enemmän, mutta ei onnistuttu siinä, Classic-kapteeni Ilkka Mäkipää tuhisi pettyneenä.

– Koutsi mokasi nyt pahasti, kun ei pystynyt rauhoittamaan joukkuetta ratkaisevilla hetkillä. Tehtiin lopussa alokasmaisia virheitä ja hermokontrolli petti. Tulosta täytyy kunnioittaa ja SPV oli tänään tämän verran parempi, tamperelaisten käskyttäjä Jarkko Rantala ruoti itseään.

– Valmennusjohto teroitti jo ennen peliä suoraviivaisuutta, mutta saimme kaivettua sen kehiin vasta lopussa. Tuukka Kivirannan 3–5-maali oli meille todella tärkeä, ja valoi porukkaan uskoa. Myös neloskentällemme nostan hattua. He toivat toisen erän lopussa tarvittavan rytminvaihdoksen meidän peliimme, jonka jälkeen homma alkoi pikkuhiljaa kääntyä meille, Peliveljien Mikko Kohonen jutteli.

– Uskottiin alusta loppuun omaan tekemiseen ja ehkä se oli kokemus, joka tänään homman meille ratkaisi. Kaikki 20 jätkää toivat tänään oman panoksensa peliin ja siten tämä oli ihan koko joukkueen voitto. Ylpeä olen myös siitä, miten joukkue pystyi muuttamaan pelin luonnetta ottelun lopussa, SPV-luotsi Tommy Koponen kertasi.

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Tilastohuomiot:
– SPV: Mikko Kohonen 2+0, Sami Koski 0+2
– Classic: Mikko Leikkanen 2+1, Lassi Vänttinen 2+0

Linkit:
Ottelun tilastot
SPV:n otteluraportti
Classicin otteluraportti
Juha Käenmäen ottelukuvat

20 comments

  1. Harvoin näkee puolustajan pelaavan niin huonosti kuin Krister Savonen tänään. Peli heikkenee kusipää-valmennuksella?

  2. Classic oli hyvä ja SPV meinasi kompastua omaan taktiikkaansa. Ei ollenkaan cakuuttavan näköistä. Tosi asia on vain se että C suli. Ei pää kestänyt. Se mitä C tarvitsisi muutosta on asenne. Siksi tuli taas kuokkaan.

  3. Eiköhän toi savonen ole ennemmin siellä maajoukkueessa kun ykskään seinäjokelainen pakki?! Tietysti tatua ei lasketa, ei ole seinäjoelta:)

  4. Mitä järkeä on seurata Classicin pelejä enää runkosarjassakaan?

    Joka kevät kaudesta jää sama paska maku. Pelaajat juhlii runkosarjan pistepörsseissä, mutta playoffeissa pullukat ei jaksa, eikä pää kestä.

  5. Ja se mikä on merkillepantavaa niin kun lukee klassikin otteluraportteja, niin tappio on aina jonkun syy. Aina joku ulkopuolinen on aiheuttanut sen ja C on kokenut vääryyttä. Nöyryys puuttuu kokonaan.

  6. ”Seinäjoki:(” :lle, eipä näytä savonenkaa olevan syntyjään tamperelainen, et turha rupee huutelee 😉

  7. Niin, ja mitä niihin maajoukkuepakkeihin tulee… On tuo Hakonen petrannut hurjasti kauden aikana. Kaverilla aivan hurja nopeus ja hyvä laukaus. HYVÄ PETRI… ja, hyvä Tommy!

  8. Huhut kertoo että nyt monella pelaajalla viimeinen kausi SMssä? Kauden jälkeen lopettaa Mikko Kohonen,Järvi,Forsten,Savolainen,Nieminen,Laitila,Kauko ja Toivoneimi! Joten ensi kaudella ratkaisijana rooli tarjolla nuoremmille.Nyt viime vuosi toistaa itseään ja Seinäjoki vie niukasta?

  9. Ppp: Kuulin kans, et liiga ja divari pistetään yhdeks sarjaks koska tasoerot on niin pieniä. Saadaan enemmän pelejä (nhl-tyyppinen runkosarja) ja sitä kautta enemmän rahaa katsojatuloista. Huikee kausi tulossa. Läpsytellään nää pleijarit pois ja katseet kohti tulevaa.

  10. Classici on vaan liian leija porukka, ei kai se pää kestä ikinä kovempia pelejä, jos kaverit ovat liian ylpeitä, eikä se muutenkaan kun katsoo pakkeja 😀 nyt toi savolainen on kai jo vähän rauhottunut, mutta ennen vaan ajeli pienempiä selästä ja vinku sitten, kun pienemmän tulivat kylkikylkeä vasten eikä pärjänny, nytkin tekee vielä hirveitä virheitä pakissa ja ainoa syy miksi saa plussia on se, että pelaa samassa kentässä kun vänttinen 😀

  11. Niin kauan kun Savolainen ja Jääskeläinen vetelee pakkipakkia ja Vänttinen seisoo siives ja syöttää ,kuten aina, yllätyksettömästi takaisin alas Savolaiselle, Classic ei tule ikinä pärjäämään. Peli on kuin hidastetusta filmistä.

  12. Jep, kyllä toi ylempi on aika totta. Se missä SSV on vanhoillakin gupeilla pystynyt nopeuttamaan peliään, niin Tampereella se ei ole natsannut. Jos huhu Peterin tulosta classiciin on totta, niin tulee rutkasti lisää pelinopeutta. Tossa kaverissa on potentiaalia nousta vaikka mille tasolle, ei hyytynyt kovissakaan peleissä(no rankkarissa, mutta saman teki Forsten ja Järvinenkin).

  13. S: Homman ongelma on se, että kun tollanen nouseva tähti (=Kotilainen) tuodaan väärään ympäristöön (=Classic) ”kehittymään”, niin saadaan aikaan lähinnä runkosarjan pistepörssissä menestyviä yksilöitä. Ei yksi pelaaja muuta koko joukkueen pelinopeutta. Passon jengissä pelataan Passon säännöillä ja tulos näkyy taululla.

    Lahjakas on tuo Kotilainen, mutta uransa kannalta tekee kyllä tyhmästi lähtiessään Classiciin. Next level jää saavuttamatta. Toki toivon olevani väärässä, mutta kun tuo tamperelaisten touhu ei ole ikinä vakuuttanut…

  14. Vänttinen on taitava ja älykäs SM tasolla,mutta muu osa ketjusta on aivan pihalla usein.Lisäksi Savolainen ja kumppanit ovat aivan liian hitaita sekä fyysisesti että älyllisesti Vänttisen ajatuksille!!Muutenkin Tamperelainen salibandy on jo polkenut paikallaan vuosia ja vuosia!Paikkakunnalle pitäisi saada edes yksi kunnollinen valmentaja,joka kääntäisi pelitavan aivan erinäköiseksi!Entiset ja nykyiset valmentajat ovat vieneet Tampereen suunnan salibandyn pelitavan niin yksitoikkoiseksi,että eihän sitä kukaan jaksa katsoa yhtä erää enempää.Sulle,mulle,sulle,ylös,alas,ylös,alas ja taas syötellään ja syötellään,ylös,alas,…kuka jaksaa katsella tätä!!!