Divarikarsinnat: FBC Turku kesytti Tiikerit – HIFK varmisti jo jatkopaikan

FBC Turku murskasi Tiikerit perjantaina. Kuva: Esa Haanperä
FBC Turku murskasi Tiikerit perjantaina. Kuva: Esa Haanperä

Salibandykevät jatkuu mielenkiintoisena pääsarjojen lisäksi muun muassa Divarikarsintojen osalta. Karsintojen toinen kierros aloitettiin menneenä viikonloppuna ja saatiinpa selville jo yksi finaalikierroksenkin joukkueista.

FBC Turku–Tiikerit -pari käynnistyi perjantaina ryminällä Turun Sport Gardenissa. Kotijoukkue FBC ei antanut Tiikereille mitään saumaa, vaan vei ensimmäisen täplän nimiinsä lukemin 9-1. Tiikereiden maalilla ex-liigatorjuja Tommi Lamppu piti lukemat edes näin siedettävinä.

Oman lohkonsa voittanut ja varteenotettava nousijakandidaatti SB Vantaa joutui toteamaan kotonaan Lammin Salibandyn paremmakseen lukemin 4-6. Kentän tehokkain oli LaSBin paidassa läpi kauden kovia tehoja nakuttanut Tino Nivala tehoin 1+2.

LaSB nappasi voiton SB Vantaasta. Kuva: Mika Virtanen
LaSB nappasi voiton SB Vantaasta. Kuva: Mika Virtanen

Avauskierroksella SB Heinolan tiputtanut LeBa-96 oli kotonaan tyly isäntä SC Hyvinkäälle. 5-0 -lukemat kertovat, että hyvinkääläisillä riittää työnsarkaa, mikäli haluavat kelkan kääntää edukseen.

Niin ikään tylyä kieltä kertoo myös O2JKL – Papas ottelupöytäkirja. Tuloksellisesti varsin tasaisten kahden ensimmäisen erän jälkeen O2JKL ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan voitti päätöskolmanneksen puhtaasti 6-0. Koko ottelun päätöslukemat seisoivat taululla 13-5 jyväskyläläisten eduksi.

Rovaniemen RSB-Team nöyrtyi kotonaan Wirmolle kehnon ensimmäisen erän siivittämänä. Vähämaaliseksi epäilty ottelu oli juuri sitä, sillä Mynämäen ylpeyden voittolukemiksi kirjattiin 2-5.

HIFK selvitti tiensä ensimmäisenä joukkueena jatkoon Divarikarsintojen toiselta kierrokselta.
HIFK selvitti tiensä ensimmäisenä joukkueena jatkoon Divarikarsintojen toiselta kierrokselta. Kuva: Jasmin Ahvensalmi

Ensimmäinen jatkoon päässyt joukkuekin selvisi, kun Helsingin IFK voitti viikonloppuna Kotkan Reippaan kahdesti. Ensin perjantaina kotonaan jatkoajan jälkeen 9-8 ja sen jälkeen vieraissa sunnuntaina varsinaisella peliajalla 5-6. HIFK-paidassa varsin hyvin onnistui Isto Ohvanainen tehoiltuaan 4+2=6 -pisteet.

Finaalikierrokselle pääsyyn vaaditaan siis kaksi voittoa. Finaalikierroksen pareista voittajat nousevat Divariin kaudeksi 2013-14, tippuneiden Top Teamin, FoSun ja Merikoski SBT:n tilalle.

Pelit jatkuvat tällä viikolla seuraavasti:
27.3. klo 19.30 Tiikerit – FBC Turku Tikkurilan UT
30.3. klo 17.00 Papas – O2JKL Kajaanihalli
30.3. klo 17.00 SBS Wirmo – RSB-Team HaNi-halli
30.3. klo 17.00 SCH – LeBa-96 Martinhalli
30.3. klo 17.00 LaSB – SB Vantaa Lammin liikuntakeskus

Tarvittaessa pelit ratkaistaan näin:
31.3. klo 14.00 O2JKL – Papas Jyväskylän Monnari
31.3. klo 15.00 SB Vantaa – LaSB Myyrmäen UT
31.3. klo 17.00 LeBa-96 – SC Hyvinkää Kontiolahden LH
31.3. klo 18.00 RSB-Team – SBS Wirmo Keltakangas

Otteluparien tilanteet:
HIFK – KoRe 2-0
FBC Turku – Tiikerit 1-0
O2JKL – Papas 1-0
LeBa-96 – SCH 1-0
RSB-Team – SBS Wirmo 0-1

Finaalikierroksen otteluparit muodostuvat seuraavasti:
HIFK – RSB-Team/SBS Wirmo
SB Vantaa/LaSB – LeBa-96/SCH
FBC Turku/Tiikerit – O2JKL/Papas

43 comments

  1. Mielenkiintoista nähdä, että HIFK:n parin vuoden takainen uhoaminen ei jäänyt vain puheen tasolle. Hienoa duunia ja loppurutistuksella divaripaikka haaviin.

  2. Näkyisi tuolla lasb pelin kuvassa istuvan ylälauteilla eräs lammilainen viikinki…

  3. Näin ulkopuolisena näyttäisi tuo todennäköinen FBC Turku-O2JKL pari olevan selvästi kovin. Tosin Leba myös pätevä jengi.

  4. Sama kuin Dirrellä. FBC Turku – 02 pelissä varmasti kaksi joukkuetta, joiden kuuluisi olla kolmen nousevan joukkueen kohdalla.

    IFK-Wirmo todennäköseisesti kevyin pari. Tosin molemmat ihan kelpo joukkueita, mutta verrattuna yllä mainittuun pariin niin luokkaa vaisumpia.

  5. Kauhea tuuri kävi HIFK:llä karsinoissa… Vastustajat hifkillä ihan nollatasoa versus mitä muut etelä-suomen jengit joutuu kohtaamaan… Sitä ei voi kiistää! Tosin hyvin ovat koko kauden pelanneet et ei siinä mitään.

  6. Samoilla linjoilla muiden kanssa. Tosin en näkisi, että Hifk:lle on läpihuutojuttu kamppailu Wirmoa vastaan. FBC kuitenkin omasta mielestä selkeästi jyväskyläläisiä kovempi porukka, tosin vain kaksi peliä jälkimmäiseltä nähneenä kahden vuoden sisällä. Leba lienee melko saletti nousija, ellei SB Vantaa herää unestaan.

  7. Hyvä Hifk! Tulokset puhukoon puolestaan, antaa muiden kitistä ja uhota. Voittoputki vaan jatkuu ja sekös porukkaa nakertaa.

  8. No joo ei tuo KoRe ainakaan huono joukkue ole, siitä kreeditit HIFK:lle. Itseasiassa oli suuri yllätys, perjantain perusteella en ikinä olisi uskonut että Kotkassa voittaa.

  9. Fbc Turku ”varma” nousija. Leba lähellä myös. Wirmon nuori Vahtera ollut kuulemma hyvä Rsb vastaan ja wirmo mennee 3.kierrokselle Hifkiä vastaan. Ala-Nissillä FBC Turun tärkeimpiä lenkkejä.

  10. FBC Turku kaikkea muuta kuin ”varma nousija”! Jos ja kun FBC-O2 karsintapari toteutuu, on kyseisessä parissa O2:lla kotietu, Monnarin parketilta ei helpolla FBC hae vierasvoittoa. Leban nousuakin turha huudella ennen kuin kaikki pelit on pelattu, tuli vastaan sitten Lasb tai Sb Vantaa molemmat tarjoavat selkeästi kovemman vastuksen kuin mitä Heinola ja SCH. Toisaalta tämäkin spekulointi osittain turhaa vielä tässä vaiheessa sillä HIFK vasta ainut joukkue 3. kierroksella, mitä vain voi vielä tapahtua jäljellä olevissa matseissa!

  11. Ihan hyvä HIFK:ltä jatkopaikka, voitti joo lohkonsa selvästi, mutta kuitenkin hävisi toiseksi tulleelle SCH:lle kummatkin matsinsa. Mutta eiköhän sieltä tule kovia vahvistuksia jengiin, jos nousevat divariin?

  12. Hyvää TYÖTÄ Hifk:lta lähes koko kauden ajan. Ei ehkä taidollisesti paras nippu mutta asenne ja voitontahto on huippuluokkaa. Joukkue antoi hyvän vastuksen jo kauden alla kohtuullisille divarijengeille (Äif ja PSS). Loppukausi varsinkin ollut todella vahvaa ja huikea on tuo ”Pasilan” mainitsema 13 ottelun voittoputki.

  13. Kotietu pareissa II divisioonan runkosarjan paremmin sijoittuneilla, toissijaisesti pisteet/ottelu -keskiarvo runkosarjassa. 02 voitti, Papas oli oman alueensa toinen

    Hienoa HIFK, Stadin porukoista oli ehdoton suosikki liigassa pelatessaan.

  14. Veikkaanpa, että HIFK:hon rupeaa olemaan imua pelaajapuolella, jos nousevat divariin. HIFK-henkisiä pelureita löytyy vähintään yhtä paljon kuin Jokerit-henkisiä pelureita. Varsinkin nyt, kun HIFK on ns. puhtaalta pöydältä liikenteessä. Poissaolollaan loistavat Sandell ja Ritari!

  15. LeBa on lähellä mennä tästä ottelusarjasta Hyvinkäätä vastaan jatkoon sen verran vahvalta LeBa vaikutti. Varsinkin maalivahti Väyrynen on ollut joukkueen paras pelaaja monissa peleissä. Ihmetystä herättää miksi kaveri ei pelaa liigaa esim. JosBan paidassa?

  16. Väyrynen liigassa? Et ilmeisesti lainkaan tunne kyseistä pelaajaa? Vaikka Josban harjoittelukulttuuri on mennyt aiemmasta heikompaan suuntaan, ei sinne sentää ihan ketä vain oteta nurkan taakse röökille ja massaa hankkimaan makkaralla.

  17. Eikö tärkeintä kuitenkin ole, että pallot tarttuu kiinni? Miten Röökillä käynti vaikuttaa torjumiseen?

  18. Jos kesken pelin käy pöllin nykäsemässä tai snägärillä niin kyllä se haasteellisemmaksi tekee joukkuepuolustuksen mielestäni.

  19. Kauan on siitä kun Hifki viimeksi uhosi divarissa. Yllättävän syvälle putoava seura voi mennä ennenkuin uusi alkaa kantaa. Ja divariin on vielä matkaa. Wirmo on kova etenkin kotona.

    Kovasti on uhoa ilmassa muillakin, joten paras katsoa mitä kentällä tapahtuu. Lohkojen tasoerotkin tulee mukavasti tasattua nykysyteemillä jolloin divariin pääsee parhaimpia joukkueita, ja tietenkin onnellakin on osuutensa.

  20. Kyllähän nykysysteemi, joissa jotkut joukkueet pääsevät suoraan toiselle kierrokselle, on käsittämätön asia.

  21. Kappe kerropa se miten nuuskan käyttäminen ja röökin vetäminen eroaa toisistaan?

  22. Ehdotan uutta kuvatekstiä ensimmäiseen kuvaan: ”Kun yksi maila ei riitä”

  23. Toivottavasti tuomarit ottaa pois Ala-nissilän törkeydet!
    Susikäsi on kauden teema. Jos mies pelaa kahdella mailalla on tehot samassa linjassa. 🙂
    FBC Turku siis varma nousija. Ei taida jättää mitään palaa O2:lle. Jos O2 edes Papasta pystyy kaatamaan. Ei taida O2:lla olla oikeesti edes haluja nousta kun puolustavat laiskasti, eivät reenaa ja pelisysteemiäkään ei tunnu olevan. Pelkkä kaveriporukka.
    LASB hoitaa itsensä myös melko varmasti divariin. Systamaattista ja laadukasta toimintaa.
    Wirmo kolmas nousija. Länsirannikollahan pelataan Suomen parasta salibandyä.
    Kannattaako enään pelata kun kaikki jo selvää kaikki tietävien analyytikoiden mielestä.

  24. Klikkasin uutista kun näin siinä kirjaimet Hifk. Näin on tehnyt moni muukin kun on viikon luetuin juttu. Ei kiinnosta Erä, SSV, Jokrut ja mitä niitä on. Kyllä se on punanutut jotka kiinnostaa, hienoa että ovat jatkossa!

  25. Juuri näin. Etelä-Suomen Hifk vei ainakin puhtaasti voitoin 2-0 Kaakkois-Suomen lohkon KoRea.

  26. Kekis valoja pääälle, ne oli maalin pelejä. Se kertonut mitään lohkojen eroista. Mutta jos FBC murskaa 22-3 maalisuhteella niin siinä on vähäsen jo eroja..

  27. Kaakkois-Suomen lohkoa nyt tuskin kukaan pitää juuri sen kovempana tai heikompana kuin etelää, mutta länsi vaikuttaisi ainakin nähdyn perusteella kovimmalta. FBC:lla pelaajamateriaali näyttäisi olevan kovin, vaikkei peli muuten mitään ihmeellistä taktisesti olekaan. Todella liukkaita ja taitavia ukkoja joukkueessa useampia.

  28. Säbäri: käsittääkseni noissa pelataan vain voitosta ja Hifk vei ne 2-0. Sytytä omat valot vaan päälle vaan ja Tiikerit ei ole mikään mittari.

  29. Etelä-Suomi nyt ei missään nimessä ole kovempi kuin Kaakkois-Suomi. Kaakkois-Suomen pelit meni todella ristiin mikä kuvastaa, että taso siellä on laajempi kuin Etelä-Suomessa. Lisäksi Vantaalla HIFK-KoRe -pelin nähneenä, kunnia HIFK:n voitolle, mutta parempi joukkue se ei missään nimessä ollut.

    Kuten sanottu, tulosurheilua tietysti ja tulos ratkaisee.

  30. Saman Hifk-KoRe pelin nähneenä näin sen toisin. Hifk johti pari kertaakin kahdella maalilla mutta himmas ja päästi KoRen mukaan. Peli ei ollut missään nimessä parasta Hifk:ta mitä olen tällä kaudella nähnyt. Pelihän pelattiin ns. puolueettomalla kentällä eikä esim. Pasilan parketilla jossa Hifk olisi vienyt sen näytöstyyliin.

  31. Lähinnä lohkojen taso mitataan sillä, minkälaisia joukkueita lohkoissa on kaikkiaan. Siinä Etelä-Suomi jää jälkeen kaikissa. Epätasaisia otteluita paljon.

    Mitä HIFK-KoRe peliin tulee, käsittääkseni Kotkassa on parketti ja siitä tuskin olisi HIFK:lle ollut etua pelata Pasilassa, päinvastoin. ”Jullin” näkemys ottelusta on vähintään mielenkiintoinen, mutta kuka nyt pelejä seuraa mitenkin. Ja laitoinkin, että tulos ratkaisee.

  32. Kotikenttä on paljon muutakin kuin kentän materiaali ja parketeissakin on eroja. On tutut lämmittelypaikat ja muut rutiinit, kyllä sä sen varmaan tiedät. Tuskin on liigajengeillekään ihan sama missä pelaavat vaikka alusta on aina sama.

  33. Taitaa olla Hifk ja SSV ainoat etelän jengit jolla pelit vielä jatkuvat, Pasilan jengejä molemmat. Tsadi kiittää ja toivottaa putoajille hyvää kesälomaa.

  34. Wirmo tulee yllättämään vielä monet. Mynämäellä jengiä on vaikea voittaa. Meininki katsomossa on varmasti kakkosdivarin parasta. Tänään RSB:tä vastaan melkeen 600 katsojaa ja kukaan ei todellakaan ole hiljaa.

  35. 600 2divaripelissä?!? Siinä saattaa vierasjoukkue olla ihmeissään jos vähän junnummat pelaajat kotijoukkueessakin 😉 kunnioitusta herättää moinen määrä jokatapauksessa ja varmasti mukavampi pelata noin ison katsomon edessä, jos varmaan myös katsoa peliä.