Divarin runkosarja päätöksen – Blue Fox kohtaa OLS:n ja ÅIF Josban

Divarin runkosarjan lopullinen tilanne.

Salibandyn Divari pelattiin loppuun tänään, ja jo eilen varmistui, että espoolainen Indians nousee ensi kaudeksi suoraan Salibandyliigaan. Liigakarsinnoissa uusikaarlepyyläinen Blue Fox kohtaa liigajoukkueista OLS:n ja sipoolainen ÅIF haastaa Josban.

M-Teamin, Steelersin, SB Vaasan, SB Welhojen, SalBan, PSS:n, Blackbirdsin ja Karhujen kausi päättyi tänään.

Divarin kolme viimeistä eli savonlinnalainen Top Team, Forssan Suupparit ja oululainen Merikoski SBT putosivat II divisioonaan.

Divarin tilastot Salibandyliigan sivuilla.

Divarin runkosarjan lopullinen tilanne.
Divarin runkosarjan lopullinen tilanne.

21 comments

  1. Divari on nyt tältä kaudelta paketissa ja suoran liiganousun hankkineen Indiansin jälkeen kaksi seuraavaksi parasta jatkavat vielä kauttaan liigakarsinnoissa. Kärkikolmikko erottautui lopulta melko selvästi omaksi kategoriakseen. ÅIF:n ja M-Teamin hajurako oli 5 pistettä ja tänään ÅIF:lle hävinnyt Steelers jäi karsintarajasta 6 pinnaa.

    Paluu liigaan jäi Hämeenlinnan Teräsmiehiltä tälläkin kaudella haaveeksi. Se paistoi pelaajista tänään pelikentällä, eikä kasetti meinannut pysyä kasassa, vaan otteet olivat kovia ja suuvärkki kävi niin ahkeraan, että mm. Steelersin maalivahti ei pystynyt lopettamaan verbaalista sanailuaan edes tuomarin antaman punaisen kortin jälkeen.

    Divari on muutamassa kaudessa mennyt tasoltaan aimo askeleen eteenpäin ja nousu liigaan tai liigakarsintaan vaatii määrätietoista työtä. Samoin 2div. nousijajoukkueille on entistä vaikeampaa päästä kuromaan Divarin tasoa kiinni. Siitä osoituksena, että kolmesta nousijajoukkueesta kaksi palaa tämän kauden jälkeen takaisin 2. divisioonaan. Väistämättä tästä tulee mieleen, että Divari-karsinnat olisivat tarpeen Divarin heikoimpien ja 2.div. parhaimpien välillä, jotta turhaa hissiliikettä voitaisiin välttää näiden sarjatasojen välillä

    Liigakarsinnan parit osuivat kummallekin Divari-joukkueelle melkolailla nappiin. BlueFox saa vastaansa OLS:n aloittaen ottelusarjan kotonaan ja ÅIF matkustaa ensi lauantaina Joensuuhun Josban vieraaksi. Molemmissa pareissa voi muhia yllätys.

    ÅIF:n menestys pitkin kautta oli yllätys monille ”asiantuntijoille”, jotka eivät olleet riittävästi kartalla, miten Sipoossa oli tähän kauteen valmistauduttu. Seuraava pariviikkoinen näyttää, vieläkö yllätykset jatkuvat, ja saako liiga lisää vaihtuvuutta liigakarsinnan kautta. Se on ainakin varmaa, että BlueFox ja ÅIF härnäävät näitä liigajoukkueita, eivätkä päästä helpolla. Riittääkö kummallakaan rahkeet nousuun saakka, jää nähtäväksi. ÅIF’illa on nyt sellainen flow-tila päällä, että ”yllätykset” saattavat saada jatkoa…

  2. Onko divari-joukkueilla aito halu nousta? Onko taustat kunnossa? Missä ÅIF pelaisi kotiottelunsa?

  3. ÅIF pelais varmaan samassa hallissa. Kuulemma seurajohdolta luvattu hallin laajennusta jos nousevat liigaan.

  4. ”Divari on muutamassa kaudessa mennyt tasoltaan aimo askeleen eteenpäin”
    Plah sanon minä. Eihän divarissa edes harjoitella, tai harjoitellaan (lue kokoonnutaan) kyllä se pari kolme kertaa viikossa koska on PAKKO. Kiva harrastus tuo kuitenkin on.

    Se että kakkosen jengit ei tänä vuonna pärjännyt divarissa johtuu ihan muista syistä.

  5. Yllätykset ovat aina mahdollisia urheilussa, mutta enpä laittaisi rahojani likoon divarijoukkueiden puolesta. OLS ja Josba ovat pelanneet kauden kovia pelejä ja moni peleistä on tappioista lukematta ollut tiukkoja vääntöjä. Liigakokemusta ei kannata näissä karkeloissa vähätellä. Etenkin Josballa sitä riittää. OLS puolestaan oli jo viime kaudella divarissa ylivoimainen. Miten Blue Fox olisi nyt pelillisesti lähelläkään samaa tasoa?

  6. Jymy: ”Eihän divarissa edes harjoitella, tai harjoitellaan (lue kokoonnutaan) kyllä se pari kolme kertaa viikossa koska on PAKKO.”
    Minä asun divari-pelaajan kanssa ja voin kyllä taata että ne harjoittelevat paljon enemmän kuin kolme kertaa viikossa, ja ei ikinä siitä syystä että olis ”pakko”. Mutta sinä voit palata sitten kun Jymy on päässyt divariin ja on ollut siellä vuoden, niin katotaan!

    Ihan uteliaisuudesta, mistä syistä kakkosen jengit eivät pärjänneet divarissa?

  7. Kyllä se nyt on vain niin, ettei ÅIF pysty nousemaan Liigaan vaikka haluaisivatkin. Ei riitä hallikapasitetti, ei ritä budjetti, ei riitä taustavoimat. Onhan näitä…. Keep on playing in the D1vari, ÅIF!

  8. Onko Josballa pakka kunnossa, vai miksi ”divarikarsinnat” nyt kutsuivat?

    Viimeiset vuodet Josban menestys liigassa on ollut laskusuunnassa. Vielä viime kaudella rimaa hipoen vältitte karsinnat, mutta tänä vuonna kylmät realiteetit tulivat vastaan. Vaikka tämän vuoden ottelupallon vielä selvittäisitte, niin entäpä ensi vuonna, onko tilanne yhtään parempi?

  9. Top Team ja Merikoski eivät pärjänneet sen takia, että materiaali oli liian kapea ja työnteko ei maistunut sillä tavalla kuin sen olisi noilla porukoilla pitänyt. Welhot puolestaan pelas kauden heikommalla materiaalilla läpi kuin millä se nousi, mutta työnteko ja sitoutuminen nostivat sen keskikastiin.

    Divarissa seurat voi jakaa karusti muutamaan ryhmään. Porukoihin, joissa on eteenpäin pyrkiviä pelureita, jotka sitoutuvat tavoitteelliseen harjoitteluun hieman pelaajien elämäntilanteesta riippuen kesäisin 4-8 krt/vko ja kaudella siihen päälle pelit(ainakin Indians ja Welhot. Varauksin Steelers ja M-Team). Käytännössä harjoittelevat määrällisesti yhtä paljon kuin liigajoukkueet.

    Sitten on kokeneita porukoita, joiden pelaajien harjoittelupohjat riittävät hieman vähemmälläkin, mutta noin yleisesti se vähän vähäisempi tekeminen on edelleen riittävän laadukasta. Harjoitusmäärät kesällä väheisemmät, mutta kauden aikana 3-4 krt/vko ja pelit.(veikkauksina ÅIF, SalBa, SB Vaasa, PSS, Blackbirds ja Foxit).

    Sitten on näitä joukkueita, jotka kaipaavat yksilötasolla poikkeuksellisia jätkiä pärjätäkseen, koska joukkuetekeminen ei ole riittävää ja pelaajamateriaali on varsin kapea. Todennäköisesti harjoittelevat sen 2-3 krt/vko, mutta niissäkin harjoituksissa yksittäisen tapahtuman taso voi olla välillä nollaluokkaa (Top Team, FoSu, Merikoski).

    Karhuja en osaa sijoittaa mihinkään.

    Voin toki olla täysin metsässä, mutta veikkaillisin jotain tällaista. Mielelläni joku voisi korjata, jos olen ihan metsässä arvioiden suhteen jonkun joukkueen kohdalta.

  10. Josba on kyllä sillä tasolla että täysin voitettavissa ÅIFfin toimesta. Yliyrittäminen näkyy kentällä ja sarjataulukossa.

    Jos peliä tehdään tarpeeksi alhaalla niin Josban viisikko kyllä hajoaa kentälle ja avaa ovet…

  11. Mistäpäin Welhot muka heikentyi noustessaan? Pari hyökkääjää meni takaisin ”kakkosjoukkueeseen”, kun ei ehkä innostuneet harjoittelusta tjsp. Mutta eikö tuo muuten ollut melkein sama joukkue ja puolustukseen vielä pari uutta ukkoa. Topteamilta sen sijaan lähti muutama todella tärkeä pelaaja, tosin ilman näitä menetyksiäkin olisi varmaan taistellut ihan samoilla sijoituksilla. Materiaali on vaan kapea, eikä se fakta näytä vuosien mittaan mihinkään muuttuvan.

  12. Tulkoon vaikka vähän ns. hissiliikettä, hyvä että joukkueet vähän vaihtuvat. Eipä se kovin antoisaa olisi pelailla vuosi toisen perään samojen joukkueiden kanssa samaa sarjaa. Kakkosesta nousu divariin on muutenkin varmaan hankalinta kaikki sarjatasot huomioiden, 7 lohkoa joista kolme joukkuetta nousevat divariin.

  13. Ådalens kamraterna pelaa kotiottelunsa Sipoon Monitoimihallissa (Nikkilässä, ”Sipoon keskustassa”). Surkea alusta ja surkeat katsomotilat. Josba tulee viemään sarjan 3-0. Punkt, slut!

  14. Sipoon monitoimihallin alusta on yhtä hyvä tai huono molemmille, mutta vissiin se sitten on Josban etu, kun Pikku Hukka tuossa ylhäällä näin julistaa. Lienee vastaavasti ÅIF:n etu, että Josba pelaa karsintojen kotipelit kolmessa eri hallissa.

    Joukkueiden kokemuksesta tai kokemattomuudesta puheenollen, niin ei ÅIF ole ihan kokemattomalla joukkueella lähdössä liigakarsintaan. Rosterissa on esim. kymmenkunta pelaajaa, joilla on yhteensä lähes 800 liiga- ja melkein 150 play-off ottelun kokemus, joista saaliina 10 kultaa, 4 hopeaa, 3 pronssia. Parilla pelaajalla on lisäksi EuroFloorball Cup’in voitto.

    Luonnollisesti aikaisemmilla meriiteillä ei ratkaista tätäkään otteluparia, mutta mitä lienee Josban vastaavat luvut?

    Joensuun pojilla on Salibandyliigassa hieno ja pitkä historia takanaan, mutta viime vuodet menestys on karttanut Josbaa ja jääminen liigakarsintaan ei ollut järisyttävä yllätys, sillä jo useissa kausiennakoissa joukkuetta veikattiin liigan kolmen heikoimman joukkoon.

    Sen sijaan Divarin kärkipään ennustukset näiltä (yli)johtavilta asiantuntijoilta eivät menneet nappiin suoran liiganousijan, eikä karsijoidenkaan suhteen. Kaikissa ennakoissa kärkeen veikatut Steelers ja M-Team jätettiin tylysti odottamaan ensi vuotta ja uutta mahdollisuutta liigapaikan lunastamiseksi. ÅIF tuli ikään kuin puskan takana ollutta ohituskaistaa pitkin Divarin kärkipaikoille ja monien yllätykseksi piti paikkansa kolmen kärjessä kauden loppuun saakka.

    Menestyksekkään ja yli odotusten pelatun kauden jälkeen ÅIF:llä on liigakarsinnassa vain voitettavaa. Josballe tilanne on aivan päinvastainen, alla heikko kausi ja hävittävänä liigapaikka.

    Sanomalehti Karjalaisen sivulla Josban valmentaja Antti Ruokonen kertoo, että tuleva vastustaja ÅIF Sipoosta on melko tuntematon joukkue Ruokoselle.

    -  Olen yhden pelin katsonut ja lisäksi SM-liigaan nousseen Indiansin valmentaja antoi minulle vinkkejä sipoolaisista. Hänen mukaansa ÅIF on vahvana vastaiskujoukkueena ja muutamien entisten liigapelaajiensa avulla pahempi vastustaja kuin OLS:ia vastaan karsiva Kovjoki, Ruokonen miettii.

    Niinpä, Ruokonen on nyt oikeilla jäljillä…

  15. Kyllä siellä on kuulemma valmiudet ja suunnitelmat liigaan asti, mutta kiire ja pakko ei ole mihinkään.
    Mutta sehän tässä on vaarana, että on suuri flow ja ei mitään hävittävää ja tähdet tuikkii nyt käsittämättömän kirkkaana, käy ihmeessä toteamassa itse…

  16. Ruokonen hoitaa jotenki tai sitten ei?
    jää nähtäväksi wainion taika tai moilasen voima.

  17. Isolle Hukalle vain, että Qvickströmin tai muiden jäähdyttelijöiden EFC-kullat ei paljoa paina kun tosi pelit alkavat. Ja ainoa joka on jotenkin menestynyt liigassa on Herra Wainio. Kaikki respect hänelle, muut ovat sitten rivipelaajia jos verrataan liigaan. Kämpa på!

  18. Tasoero liigan ja divarin välillä on iso, sen näytti OLS:n joutuminen karsintaan vaikka oli suvereeni edelliskaudella. Mutta OLS:lla on yksi tärkeä etu puolellaan jatkoa ajatellen, siellä tehdään laadukasta juniorityötä, joka voi johtaa liigapaikan vakiinnuttamiseen. Joukkueen pärjääminen oli nytkin paljolti Parviasen ja muiden nuorten varassa. Muutama ihan liigatason pelaaja ja lisää on tulossa. Kehä III ja T:reen ulkopuolella voi menestyksen rakentaa vain oman junnutyön varaan (vrt. Happee). Mitkä muut porukat, OLS:n ja ehkäpä Indiansin lisäksi, ovat lähivuosina uskottavasti liigakelpoisia. Blue Fox, siellä ovat lupaavat Ojala ja Isomäki :). Muita? No, ehkä M-Team, mutta taitaa vaan menettää lahjakkaimmat junnut alueen muihin seuroihin.

  19. Otapa Tiedonantaja toinen kuppi tuoretta kahvia ja lue uudelleen tämän aiheen kirjoitukset ensimmäisestä lähtien.

    Eräs aikaisempi kirjoittaja alkoi veistelemään ”Liigakokemusta ei kannata näissä karkeloissa vähätellä. Etenkin Josballa sitä riittää.” johon vastasin heittämällä kiukaalle ÅIF:n rosterista pienen annoksen statistiikkaa unohtaen kuitenkin laskuista erään pelaajan pelaamat 24 liiga- ja 3 playoff-peliä. Pahoittelen laskuvirhettäni ja toivottavasti tästä ei nyt kenelläkään nouse savu päästä.

    Tilastopläjäyksen jälkeen totesin ”Luonnollisesti aikaisemmilla meriiteillä ei ratkaista tätäkään otteluparia, mutta mitä lienee Josban vastaavat luvut?”

    Huomautuksesi oli siis jo aiheellisesti huomioitu, ennakoidusti. 😉

    ”a cup of coffee makes everything better”