Erän puolustusmuuri ei kestänyt loppuun – Classicille tahtovoitto jatkoajalla

Classic oli tämän Veli-Matti Luukon tekemän maalin verran parempi tänään Tampereella

Veli-Matti Luukko ratkaisi Classicin avausvoiton siirrettyään maalin edessä pomppineen pallon verkkoon. Kuva: Topi Naskali
Veli-Matti Luukko ratkaisi Classicin avausvoiton siirrettyään maalin edessä pomppineen pallon verkkoon ajassa 64.31. Kuva: Topi Naskali

Classic ja Tapanilan Erä löivät teroitetut sapelinsa yhteen miesten Salibandyliigan puolivälierien avausottelussa Tampereella. Ottelusta muodostui erittäin tiukka vääntö, ja Classic voitti ottelun lopulta jatkoajalla lukemin 5-4 (0-0, 1-3, 3-1, 1-0) Veli-Matti Luukon taistelumaalilla.

Classic siirtyi otteluparin voitoissa 1-0-johtoon. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi sunnuntaina Mosahallissa. Jos Erä ei voita kotonaan, on ottelusarja katkolla keskiviikkona Tampere Areenalla.

Mihin ottelu ratkesi?
– Ottelun ensimmäiset 40 minuuttia mentiin Erän käsikirjoituksen mukaisesti. Peli oli erittäin passiivista ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Erä kuitenkin käytti toisessa erässä paikkansa paremmin hyväkseen ja varsinaisen peliajan viimeiselle kolmannekselle mentiin vieraiden 3-1-johdossa.
– Erällä oli vielä kolmannen erän alussa erinomainen tilaisuus katkaista Classicin selkäranka 4-2-maalin jälkeisellä ylivoimalla, mutta pelasi kaksiminuuttisen varsin ponnettomasti ja kotijoukkue sai rivinsä kasaan. Classic tulikin lopulta tasoihin ja iski tahtomaalin jatkoajalla. Ryhtiliikkeeseen vaikutti varsinkin kahteen ketjuun siirtyminen sekä selkeä aktivoituminen pallollisena ja pallottomana.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Kolmannessa erässä Classicin ykkösvitjan puolustajaksi hypähtänyt Mikko Leikkanen käytti saamansa peliminuutit erinomaisesti hyväkseen ja teki ja syötti yhden osuman viimeisessä erässä. Leikkanen tullee paikkaamaan tulevissa koitoksissa alavatsavaivoista kärsivää Asser Jääskeläistä. Valmennusjohto ei suostunut ottamaan kantaa Jääskeläisen tilanteeseen. ”Taikuri” Jussi Pihan esitys oli ajoittain komeaa katseltavaa. Piha antoi kauniin namupassin Janne Lammisen maaliin ja jakeli palloa jatkuvasti varsin kekseliäästi, vaikka ympärillä seisoskeleva viisikko ei aina välttämättä tehnytkään sitä helpoksi.

Ottelun puheenaihe?
– Tampereella puhutti varsinkin kaksi ensimmäistä erää ottelun matala tempo ja alhainen pelin taso. Ottaen huomioon, että kyseessä oli pudotuspeli, tunnelma kentällä ja katsomossa oli vaisu ja innoton.

Kommentit:
– Tiukka ottelu ja varovaista oli alkuun. Oma pää pyrittiin pitämään tarkasti kuten vastustajakin. Alussa oli malttia, toisessa erässä herpaantui. Loppuun olin tyytyväinen ja varsinkin ilmeen parannukseen, sekä sitkeyteen, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala jutteli ottelun jälkeen.
– Tiukka ja varovainen ottelu. Pysyttiin suunnitelmassa hyvin. Vähämaalista oli. Viihdearvo ei varmasti ollut kaikkein korkeimmillaan, mutta jos joku ei osaa arvostaa tiukkaa puolustusta, niin sille ei voi mitään. Sama sapluuna on edessä sunnuntainakin, Erän Teemu Kalinainen pohti.

Tilastohuomiot:
– Puolustajat olivat molempien joukkueiden tehopelaajia. Leikkaselle tehot 1+1 ja Erän Sami Lehtiselle 0+2. Pekka Niemiselle kertyi ainoastaan 13 torjuntaa ja kollega Santtu Strandbergille 17. Yleisömäärä 629 oli lähes 500 alle Classicin runkosarjan keskiarvon.

Perjantain muiden puolivälierien tulokset:
SPV-NST 12-0, SSV-Oilers 6-5 ja., Happee-TPS 10-6

Linkit:
Ottelun lopussa tiltanneeseen ottelupöytäkirjaan ja Classicin sivuille

5 comments

  1. Kyllä Classic oli altavastaajana 50 minuuttia, niin että saa parantaa peliä kovasti että Erän tiputtaa.Jotenkin halutonta.Jussi Piha yllättäen ainut joka sai itsestään kaikki irti.Erällä taas potentiaalia,mutta eivät nekään saaneet sitä hyödynnettyä.Veikkaan että Erä yllättää tässä parissa?

  2. Ottelun yleisömäärä oli melkoinen pettymys. Katsomot ammotti tyhjyyttä. Pöytäkirjan katsojaluku melkoista liioittelua. Näin käy kun ilmaislippujen jakaminen lopetetaan pleijareissa.

  3. Lapsille pitäisi olla aina liigapeleihin ilmainen siäänpääsy. Herää Liiga!

    Johtuuko se managerin isosta varjosta vai mistä, mutta vuodesta toiseen Classic menee aivan jäykäksi kun pitäisi pelata rennosti tärkeän pelin voitosta.

  4. Juu juu samat sävelet joka vuosi ei tuu katsomoon väkeä edes Classicille ellei jaa ilmaisia lippuja.