Erän trillerivoitto päätti Kooveen kauden ja Salmisen uran – ”Tyhjä olo”

Lasse Salmisen uran viimeinen liigaottelu päättyi pettymykseen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Lasse Salmisen uran viimeinen liigaottelu päättyi pettymykseen, mutta hän jaksoi silti kiittää kaikkia. Kuva: Mikko Hyvärinen
Lasse Salmisen uran viimeinen liigaottelu päättyi pettymykseen, mutta hän jaksoi silti kiittää kaikkia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan perjantain kierroksen etukäteen mielenkiintoisin ottelu käytiin Tapanilan Mosahallissa, missä Tapanilan Erä ja Koovee väänsivät suurten panosten ottelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Erä eteni pudotuspeleihin tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4-3, vaikka jatkoaikakaan ei Kooveen loppurynnistyksessä ollut kaukana.

Erä nousi voiton myötä NST:n ohi runkosarjan sijalle seitsemän ja varmisti pudotuspelipaikkansa. Bussilastillinen Kooveen faneja toi täyteen Mosahalliin hienon tunnelman. Kooveen kausi päättyi niukkaan tappioon ja runkosarjan sijalle 10.

Mihin ottelu ratkesi?
– Kooveen Kimmo Kontiainen laukoi puolen kentän putoavalla lehdellään Kooveen ottelun puolivälissä 2-0-johtoon, jolloin hallissa mölysivät vain Kooveen fanit. Erän kokenut ykköskenttä Helenius-Strömsten-Laitila, pakkeinaan Kosola-Aro oli kuitenkin päättänyt toisin ja nosti kahdella pikamaalilla Erän tasoihin. Pienten marginaalien pelissä lopullinen ero tuli tänään ylivoimalla, sillä Koovee ei onnistunut ylivoimissaan, kun taas Erä onnistui kahdesti.

Ottelun hahmo?
– Erän kokeneen ykköskentän lisäksi molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat mainion ottelun. Kooveen Joni Järviö otti muun muassa kolme eleetöntä yhden käden liimausta. On jopa sääli, että tämän tason maalivahtia ei nähdä pudotuspeleissä. Kooveen hakiessa ottelun lopussa tasoitusta, otti paljon kritisoitu Erän Santtu Strandberg tänään voittavat torjunnat nollatessaan muun muassa Mikko Immosen läpiajon.

Ottelun puheenaihe?
– Erällä oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka jo viime sunnuntain voitolla jumbo-Ilveksestä, mutta tappio toi pudotuspeleihin valmistautumisen sijaan työlään viikon ja yleisölle hienon pudotuspelihenkisen väännön päätösotteluun. Lasse ”Pöllö” Salminen sai painaa liigauran viimeiseen otteluun asti isoista panoksista verenmaku suussa. Tappiosta huolimatta moni kiitti ja kättelikin uransa viimeisen ottelun jälkeen selvästi liikuttunutta Salmista.

Kommentit:
– Peli oli meiltä huono. Oltiin jalalla jäljessä koko ottelun. Häviö tuli ja tämä loppuu nyt tähän. Aika tyhjä olo, olisi se voinut paremminkin päättyä. Nämä ovat olleet hienoja vuosia, olen saanut pelata hyvien kavereiden kanssa ja hienoissa organisaatioissa. Isot kiitokset vain kaikille, viimeisen liigaottelun pelannut Salminen sanoi vetisin silmin ottelun jälkeen.
– Meillä oli tänään aika hyvä keskittyminen ja tunnetason nosto. Panokset palvelivat sitä tarinaa, minkä ympärille oli helppo rakentaa. En ollut 0-2-tilanteessa huolissani, koska tänään näki pelaajien silmistä, että keskittyminen oli hyvällä tasolla, Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen iloitsi ottelun jälkeen.

Tilastohuomiot:
– Erä: Pasi Laitila 1+1, Sami Lehtinen 1+1 ja Jani Helenius 0+2. Santtu Strandberg 15 torjuntaa.
– Koovee: Mikko Immonen 1+0, Paul Kotilainen 1+0 ja Kimmo Kontiainen 1+0. Joni Järviö 23 torjuntaa.

Perjantain liigakierroksen muut tulokset:
SSV – Josba 6–0, SPV – NST 9–3, Oilers – Happee 10–5, Loviisan Tor – OLS 7-4, Ilves – Nokian KrP 2–3 ja. , Tapanilan Erä – Koovee 4–3, TPS – Classic 2–6

Linkit:
Ottelupöytäkirjaan
Mikko Hyvärisen ottelukuvat, Erän otteluraportti, Kooveen otteluraportti

7 comments

  1. Erän miehet hoitavat hienosti pääkallon raportit mutta tulee vähän yksipuolista infoa, lasit pois päältä ja tervetuloa mosalta maailmalle, modernia salibandyä pelattiin kyllä muualla..

  2. Katsoja hei! Voi olla aika haastavaa olla paikan päällä useammassa pelissä. Kirjoittaja Mäkynen lienee ollut katsomassa vain yhtä peliä tänään.
    Ehkä sieltä jokin muukin otteluraportti tippuu lähiaikoina, eikös niitä avustajia ole vähän joka paikkakunnalla.

    Käsittämätöntä, että tämäkin uutisointi koettiin negatiivisena… Vinkki sulle, ilmaiseksi: perusta oma saitti ni saat lukea SPV:stä ihan just niin paljo kun tahdot.

  3. Eikös tässä tuloksen lisäksi ennen kaikkea fiilistellä Lasse Salmisen uraa ja kehuta Kooveen faneja, jotka molemmat olivatkin isoja teemoja tänään Tapanilassa.

  4. Muuten Koovee oli tämän runkosarjan suurin floppi. Viime kauden pronssi vaihtuu aikaiseen kesälomaan. Älkääkä nyt alkako marista, että kaks parasta pelaajaa oli pois koko kauden (tai lähes koko kauden). Minun silmissäni Koovee vain vahvistui viime kaudesta ainakin paperilla. Raportteja selaamalla monessa pelissä Koovee oli haluton/huolimaton/lepsu jne. Ei kai yksi pronssi voi noin kihahtaa hattuun?? Ikkunat auki ja täys tuuletus. Siivellä menijöitä tuntuu olevan liikaa siinä porukassa.

  5. Ensi kaudella entistä vahvempana taas. Viime kausi oli aika täydellinen sillä nipulla mitä oli. Haluttoman näköistä oli monessa kotipelissä kyllä.

  6. Kooveen pronssi tuli aivan backmannin älyristä valita happee, se urpo ei ottanut kooveeta. Sen ne olis pessyt mennen tullen ja pelit olis loppunut siihen, elämä on valintoja:(

  7. Otteluhan oli myös ilmeisesti Valtteri Sainion viimeinen. Hienoja pelaajia molemmat, Sainio ja Salminen. Kiitokset menneistä kausista.