Happee ja Heikkinen löivät luun kurkkuun heti alussa – TPS kesälomille

Arkistokuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Runkosarjavoittaja Happee ei antanut TPS:lle mitään palaa miesten Salibandyliigan viidennessä puolivälierässä Jyväskylässä. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt Happee tuli otteluun hyvin latautuneena, ja se vei lopulta välieräpaikan näytöstyyliin lukemin 12-3 (5-0,3-1,4-2).

Happee kohtaa välierissä joko SSV:n tai Tapanilan Erän, riippuen huomisen Classic-Erä-ottelun voittajasta. Classicin voitolla Monnarille saapuu välierävastustajaksi SSV, kun taas Erän voittaessa tapanilalaiset jatkavat matkaansa seuraavaksi Jyväskylään. TPS:n erittäin positiivinen kausi päättyi tällä kertaa puolivälieriin.

Mihin ottelu ratkesi?
– Happee oli avauserässä murskaavan ylivoimainen, ja ensitahdit voitolle lyötiin jo 12 sekunnin kohdalla Juuso Heikkisen osuttua ensimmäisen kerran. Toisessa erässä TPS piristyi hieman, mutta voittajasta ei ollut mitään vaiheessa mitään epäselvyyttä. Hirvipaidat olivat tänään vieraitaan reippaasti edellä kaikilla salibandyn osa-alueilla, ja parempi joukkue jatkaa sarjasta välieriin.

Ottelun hahmo?
– Totuttua heikommin aiemmissa peleissä esiintynyt Happeen ykköskenttä pelasi loisto-ottelun, ja hyökkääjä Juuso Heikkinen oli kentän ylivoimainen kuningas. TPS ei saanut missään vaiheessa mitään otetta liukkaaseen vaajakoskelaiseen, ja lopputulemana Heikkisen tilille kirjattiin muhkeat tehot 5+1.

Ottelun puheenaihe?
– Happeen ja TPS:n sarja on ollut täynnä värikkäitä hetkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Viidennessä kamppailussa molemmat joukkueet keskittyivät pelkästään pelaamiseen, suunsoitto loisti poissaolollaan ja pelaajat pysyivät pystyssä aiempia otteluita paremmin. Ottelun päätyttyä joukkueet kättelivät reilusti, ja aivan kuten ennen sarjan alkuakin, kehuivat toisiaan kilpaa.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Kommentit:
– Todella hyvä peli meiltä laajalla rosterilla. Aloitettiin valmistautuminen tähän heti torstain tappion jälkeen, ja jokaisen sitoutuminen oli kiitettävällä tasolla. Uskon, että meille teki jatkoa ajatellen pelkästään hyvää joutua näin tiukoille, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.
– Mentaalisesti kaveri oli paljon parempi, ja sitä myötä he olivat jalallakin edellä. Parempi joukkue meni ehdottomasti jatkoon, siitä ei ole kahta sanaa. Juuso Heikkinen oli tänään aivan mieletön. Tämä joukkue on vasta kehityskaarensa alkupäässä, mutta nyt tietenkin harmittaa, TPS-valmentaja Teemu Varis tiivisti tuntojaan.

Tilastohuomiot:
– Happee: Juuso Heikkinen 5+1, Petri Kauko 2+2, Peter Kotilainen 1+2, Otto Tikka 1+2, TPS: Jens Riska 0+2

Sunnuntain muiden puolivälierien tulokset:
SSV-Oilers 4-3 ja.

Linkit:
Ottelun tilastot, Happeen otteluraportti, Keskisuomalaisen juttu, Jari Turusen ottelukuvat

2 comments

  1. ” kumma juttu jos järjestelmä ei seuraa näitä pelejä yhtään..”. Onpa nyt kommentit olleet vähissä Turun suunnalta.