Happee takoi 10 maalia TPS:n verkkoon – ”Kokemattomuus näkyi avauserässä”

TPS laittoi runkosarjavoittaja Happeen ahtaalle miesten Salibandyliigan ensimmäisessä puolivälierässä. Turkulaiset hiipivät iholle päätöserässä, mutta Happee otti lopulta kuitenkin avausvoiton lukemin 10-6 (4-1,2-3,4-2).

Happee otti voitollaan ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ottelusarjan toinen kamppailu käydään sunnuntai-iltana Turun Caribiassa.

Mihin ottelu ratkesi?
– TPS oli avauserässä jäässä, ja se menetti pallon vaarallisilla vesillä keskialueella luvattoman monta kertaa. Se kokosi itsensä kuitenkin hienosti, ja tuli väkevästi seuraavissa erissä taistelemaan ottelun voitosta. Päätöserässä joukkueen hermokontrolli hieman petti, ja Happee pääsi latomaan ylivoimalla voittoon tarvittavat maalit.

Ottelun hahmo?
– Happeen Jami Manninen oli etenkin ottelun alkupuolella pitelemätön, ja lopulta tehot 3+1 netonnut maaliruisku muodosti yhdessä Peter Kotilaisen (2+1) ja Lassi Kotovaaran (1+1) kanssa Happeen toimivimman hyökkäysketjun. TPS:n paras oli Teemu Aaltonen (2+1).

Ottelun puheenaihe?
– Ottelun intensiteetti oli alussa todella matala, ja pari ensimmäistä erää joukkueet pelailivat vähän kuin sukkasillaan. Päätöserässä miestä otettiin jo pudotuspeleihin kuuluvalla tavalla, ja lopussa haettiin jo asetelmia seuraavia kamppailuita varten. TPS protestoi Happeen pelaajien sukelteluja äänekkäästi, ja sunnuntaina mennään varmasti kovaa alusta asti.

Kommentit:
– Lämmintunnelmainen ottelu. Näkee kyllä, ettei pelata enää runkosarjaa. Kolmannen erän ryhtiliike ja toimiva ylivoima riitti tällä kertaa voittoon, mutta parannettavaa jäi paljon, Happeen pääkäskijä Seppo Pulkkinen näki.
– Kokemattomuutemme näistä peleistä näkyi avauserässä, mutta kahden seuraavan erän tasonnostosta olen ylpeä. Lopussa hölmöiltiin peli käsistämme vähän itse, eikä päästy enää kirietäisyydelle, TPS:n päävalmentaja Teemu Varis totesi.

Tilastohuomiot:
Happee: Jami Manninen 3+1, Peter Kotilainen 2+1, Otto Tikka 2+0. Tikan kauden maaleista 7/13 on syntynyt TPS:aa vastaan.
TPS: Teemu Aaltonen 2+1, Miko Kailiala 1+1, Jere Jokinen 1+1.

Perjantain muiden puolivälierien tulokset:
SPV-NST 12-0, SSV-Oilers 6-5 ja., Classic-Erä 5-4 ja.

Linkit:
Ottelupöytäkirja ja TPS:n nettisivujen juttu

2 comments

  1. jos happee ja ssv kohtaa niin siellä ei sitten montaa miestä pystyssä ole, sillä kyllä pasilassakin siihen malliin kaatuiltiin

  2. Nyt voisi hieman tuomarit, valmentajat ja pelaajat puuttua tuohon filmailuun kun vielä kerkeää. Ei ole nimittäin parasta mainosta säbälle vrt futis.