Happeen A-nuoret välieriin rankkareilla – Oilersin kausi päättyi katkerasti

Jyväskylän Monitoimitalolla nähtiin sunnuntaina todellinen trilleri, kun viisinkertainen ja hallitseva Suomen mestari Happee kohtasi A-nuorten viidennessä puolivälierässä Espoon Oilersin. 70 minuutin jälkeen tilanne oli tasan 5-5(4-0,1-3,0-2), ja seuranneissa rangaistuslaukauksissa Happee oli etevämpi 2-1 edeten jatkoon voitoin 3-2.

Happeen kausi jatkuu välierissä, joissa se kohtaa OLS:n. Toinen välieräpari on NST-Erä.

Mihin ottelu ratkesi?
Hyvin kaksijakoisessa ottelussa Happee oli mentaalisesti huomattavasti valmiimpi pelaamaan avauserässä, eikä Oilers päässyt lainkaan peliin kiinni. Toisessa, ja etenkin kolmannessa erässä Oilers oli niskan päällä, mutta tasatilannetta pidemmälle se ei kuitenkaan päässyt. Jatkoaika oli tarkkaa peliä, jossa maalipaikkoja ei valtavasti ollut. Rangaistuslaukauskilpailussa Happee oli tällä kertaa maalin parempi, kun neljännessä parissa Eino Heinosen pää kesti paineet. Oilersin kausi päättyi näin sekä miehissä että A-nuorissa niukkaan tappioon viidennen puolivälierän loppuhetkillä.

Ottelun hahmo?
Isokokoinen ja hyvin peittävä Happeen maalivahti Miikka Behm piti etenkin kolmannessa erässä joukkuettaan pystyssä useilla hyvillä torjunnoilla, ja kaikkiaan 31 kertaa ottelussa torjunut kassari nollasi neljä Oilersin viidestä rankkarivetäjästä. Toisessa päässä Oilersin maalivahti Joonas Kaltiainen pelasi myös erittäin hyvän ottelun.

Ottelun puheenaihe?
Neljännen välierän päätyttyä lauantai-iltana Espoossa klo 21.30 joukkueilla oli vain 14 ja puoli tuntia aikaa valmistautua ratkaisevaan kamppailuun, ja alun perusteella Happee oli onnistunut hyödyntämään tuon ajan huomattavasti paremmin.

Kommentit:
– Eilen pelattiin kauden huonoin ottelu, ja tänään saatiin alkuun sitten kaivattu startti. Pelin edetessä Oilers pääsi peliin mukaan, mutta ei meillä minun mielestäni mitään hätää ollut missään vaiheessa. Jatkoaika oli aika tarkkaa pelaamista. Tästä on hyvä jatkaa, Happeen valmentaja Aleksi Lammi tuumaili pelin jälkeen.

Tilastohuomiot:
Happee: Ville Pekkala 2+0, Asko Huisman 0+2
Oilers: Aleksi Eliasson 2+2, Santeri Lindfors 1+2, Matias Kaartinen 1+1,

Linkit:
Ottelun tilastot

Edit: Varmistuneet välieräparit lisätty.

17 comments

  1. Hauskaa, että ennen kauden alkua oltiin sitä mieltä, että Happeella ei oo mitää toivoo nyt kun ei enää pääse pelaa kotipelejä monnarin parketilla. Heti kun se osottautui ihan vääräks arvioks oltii ettei ne pärjää ilman liigamiehiä.
    Nyt ne tiputti Oilersin jatkosta (ILMAN YHTÄÄN LIIGAMIESTA)joka oli liigamiehet mukana yks ennakkosuosikeista. MItä seuraavaks nettiasiantuntijat? :DD

  2. Kinnunen litossa varmaan seuraavaksi kieltää pelaamisen Jyväskylässä. Parketti kiellon ajoi jo sarjaan. Täytyyhän Erällekkin antaa mahdollisuuksia. Mut ei taida enään Jaria kiinnostaa kun oma poika ei pelaa. Tekisi liitossa jotakin hyödyllistä esim. kieltäisi Mosa hallissa pelaamisen!
    Miettikääpäs miksi Ruotsi vei MM-kullan?
    Pelaavat sarjaa parketilla….Milloin Kinnunen huutaa kansainväliseen organisaatioon, että Ruotsi ei saa pelata sarjaa parketilla. Ruotsi ei pärjää kuin parketin takia!
    Jari on hieno mies!

  3. Kevät on saapunut Jyväskylään, iso kiitos hirvenvasat !

  4. Pelataan ens kadella sitte hiekalla jos siellä ei sitten happee pärjäis enää.

  5. Voiko joku katsoja kertoa, että miten Oilers pelaajat käyttäytyivät pelin ratkettua? Oliko pelaajat jakelemassa rikkinäisiä mailoja taas junnuille ja joukkueenjohtaja huutamassa tuomarille päin naamaa ”saatanan p*ska naama” Olisi kiva tietää, että onko se koko seuran ongelma vai pelkästään miesten ?

  6. Tuskin Ruotsi nyt ihan sen takia voitti MM-kultaa, että kahdella liigapaikkakunnalla siellä on parketti. Jäitä kypärään nyt Jakke!

  7. olisi mukava lukea kommentteja, jos alasen kantti ois uponnu sisään tasoitusmaalin jälkeen…pienestä kiinni, lajin hienous

  8. Who is Alanen?…never heard! Ai se jolla oli -4 tohon peliin.
    Sama kaveri viettää kesälomia jo pakkasten aikaan. 😀

  9. olipas hyvä kommentti jakelta…ei minkään näköstä kannanottoa kommentiini, vaan joku turha kommentti jossa muutetaan tilastoja herran haluaman mukaan…