Huikeaa puolivälierädraamaa: TPS nujersi Happeen ja Erä Classicin

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Miesten Salibandyliigassa on menossa hieno kevät. Puolivälierin kolmannet osaottelut tarjoilivat tänään yllättäviä tuloksia huikeiden trillereiden jälkeen.

Voitoissa 2–0-häviöllä ollut TPS onnistui voittamaan runkosarjan voittaneen Happeen Jyväskylässä. Tapanilan Erä puolestaan onnistui sysäämään Classicin kuilun partaalle voittamalla Tampere Areenalla.

Myös Oilers tarjoili pommin Pasilassa, kun se voitti toisen kerran peräkkäin SSV:n jatkoajalla.

NST järjesti Seinäjoella kovan taistelun SPV:tä vastaan aina jatkoajalle asti, mutta lopulta hallitsevat mestarit marssivat välieriin.

Alla on kierroksen tulokset ja tilanteet puolivälierien ottelusarjoissa.

Puolivälierät
Happee-TPS 5-7 – voitot 2-1
SSV-Oilers 7–8 ja. – voitot 1-2
SPV-NST 8–7 ja. – voitot 3–0
Classic-Erä 4-8 – voitot 1-2

Liigakarsinta
Blue Fox-OLS 4–3 – voitot 2–1

29 comments

  1. Go BlueFox! Sarja täysin ansaitusti katkolle siniketuille. Voitetut erät tähän mennessä: BlueFox 5, OLS 2, tasan 2. Oululaiset pinnalla ainoastaan sen ensimmäisen pelin viimeisen erän (0-5) ansiosta.

  2. Tuo Classic ei kyllä yllätä taas yhtään. Se onnistanut sama ketä ne sinne hommaa pelaamaan tai valmentamaan kun tuntuu olevan asennevamma koko porukalla!
    Aina sama homma pleijareissa!

    Mutta spv:n ja ssv:n rämpimistä täytyy ihmetellä yhtään vastustajia aliarvioimatta. Kuinka 2 tuommoista joukkuetta päästää noin paljon maaleja?

    Toivottavasti näemme uuden mestarin tänä vuonna!

    Happee tai erä!

    Oilerssiin meni maku niiden fanien itkemisen takia!
    Valittaa tyhjästä thden pelin jälkeen kun voisi keskittyä kannattamaan omaa joukkuetta!

    Ei muuta kuin hyvää kevättä kaikille!

  3. oli pelkät Oilersin fanit jotka kommentoi tota SSV:n videoepisodia. Eikä siinä niinkään itketty vaan ihmeteltiin kuinka voi yksi kohta pelistä hävitä minkä kaikki haluaisivat nähdä uudestaan. Mut ei kai siin..

  4. Ei kannata pelkästään haukkua classiccia, kyllä Erä oli aika hyvä tänään ja rankoi kyllä armottoman tyylikkäästi paikoistaan.

  5. Eikö Happeella todella ole muita ylivoimakenttiä? Tänään aivan jäätävää kuraa ja sama kenttä pelaa minuutista toiseen! Samalla soi myös omissa…

    Ja mites toi Pylsy, järkyttäviä virheitä ja laukoakkaan ei enää osaa! Siellä kyllä riittäis pelaajia tilalle..

  6. Vinkki toimitukselle, kun Facebookin puolellakin hehkuttivat päivän pelejä: Naisetkin pelasivat tänään.

  7. Urheiluruutu ei kommentoinut mitenkään näitä pelejä, mutta jääkiekolle aikaa riitti pitkät tovit.

  8. Nimimerkille Into:

    Naisten NST-Tiikerit-ottelusta on tulossa matsijuttu paikan päältä. Näitä on kova pyrkimys ja tarkoitus lisätä jatkossa, mutta naisten peleistä kirjoittavat toimittajat ovat valitettavasti vähän kiven alla.

  9. Tamperelaisten sulaminen on kyllä varma kevään merkki… Ja yhtä nautittavaa katsottavaa kuin muuttolintujen paluu 🙂

    Rantala kommentoi ottelun jälkeen hieman arvoituksellisesti Niemisen penkittämistä – mikä lienee totuus? Toisaalta samapa tuo kuka siellä Classicin maalissa istuu, ei se koppi kumminkaan tartu. Iiskolan molemmat Viitasen piikkiin + pari muutakin.

    Perjantaina sarja poikki.

  10. Niemisellä joku loukkaantuminen ilmeisesti, siksi penkillä. Enpä muista koska viimeksi Viitanen aloittanut pelin.

  11. No ei ole mikään loukkaantuminen. Laittaisitko itse sellaista kaveria luukulle johon et luota?

  12. Onneks ei huijari joukkue ssv tänäänkään voittanut.Nyt isolla joukkueella kannustamaan Oilers jatkoon!Laittakaa ihmeessä myös säbän netti jutut kuntoon,ettei pelikellot seiso netissä ja tulokset joka kierroksella!Joka vastaa näistä netissä niin pitäjä vaihtoon jos ei ala vehkeet pelaamaan.Ei nämä voi olla ”nurin”joka pelissä vaikka täällä moni seuraakin pelejä!!Anteeksi pyynnöt eivät enää auta nyt tarvitaan tekoja,että voidaan seurata salibandyn sivujen kautta edes pelien etenemistä!

  13. Kai se on sitten nimi Classic. Siirrytään vaikka Pirkkalan Pirkkoihin.. No jos tosissaan ajatellaan, niin Vänttinen ja Savolainen sekä Jääskeläinen pois., Sitten alkaa toimia.

  14. Kyllä toi ceen touhu eilen oli puhtaasti siitä kiinni et ei osata pistää paikoista sisään, peli oli täysin hanskassa muuten. Sille ei voi rantala mitään.

  15. Classic Familyn ”lippulaiva” menossa TAAS karille kun tosipelit menossa. Rentous tipotiessään, samoin peli-ilo ja isoista peleistä nauttiminen. Iso musta varjo seuraa…

    Menee jo usko koko touhuun. Kokoonpanoja rustataan joka hemmetin erään ja jopa vaihtoon, vieläkin, – playoffeissa!

    Ei osata pistää paikoista sisään? Ei, just siksi, kun ei ole seurahistoriassa ennenkään osattu. Puristetaan logoa.

  16. Sopuli.

    Lötjönen kirjotti eilen twitterissä: ”Selvisi Viitasen peluutus. Niemisellä kierukassa repeämä.”

  17. Helenius: ”300 kaloria menny ja syke 65!”
    Vänttinen: ”Haha en usko!”

    Classicin selvästi heikoin lenkki oli mokke, joten hänelle sitten varmaan monoa? Kenttäpelaajat pelasivat ihan hyvän pelin, lukuunottamatta joitain tilanteita missä pari-kolme äijää tyytyivät lönköttelemään eräläisen perässä joka painaa keskeltä läpi ja ampuu maalin. Muutenkin näytti että C-kentällä ei oikein luotettu että mikään veto jää kiinni. Paremmalla mv-pelillä Classic olisi kyllä voittanut ton.

  18. Juu, kyllä tuossa pelissä kokenut Viitanen oli vähän yössä, kun taas vastapäädyn junnu Stranberg pelasi hyvin. Siinä syntyy jo aika iso ero…

    Toki iso osa erä-kudeista oli aika tylyjä, mutta esim. toisen erän alku ja kaksi nopeaa erä-häkkiä oli pelissä aika iso kulminaatiopiste, ja niistä Viitasen olisi ehdottomasti pitänyt ainakin toinen saada napattua.

    Aika paha takaisku kyllä Classicille jos Nieminen ei pelikunnossa. On kuitenkin edelleen onnistuessaan aivan liigan eliittiä.

  19. Mitenkäs nää TPS valmennuksen + Kytöhongan kommentit twitterissä ynnä otteluraportissa.

    ”mietitään vielä viedäänkö juttu kurinpitoon” tms. haukutaan Happeen pelaajia kunnioituksen puutteesta. Hehkutetaan omaa osaamista: ”viedään vastustajan valmennusta 100-0”.
    Tuon kaltaista vastustajan mollaamista näkee jossain korttelikiekko kaukalonlaitahuuteluissa.

    Ottelun jälkeisten kommentointien jälkeen ei pitäisi olla hirveän vaikea päätellä kumman valmennus on ammattitaitoisempaa. Vaikka, Happeen valmennukselle ei taida olla mitään merkitystä sillä kumman valmennusta pidetään ammattitaitoisempana.

  20. Aivan oikeassa Naakka on tuossa, että Pylsy kalastelee. Tämä tuskin tulee yllätyksenä kellekään hänen pelejään vuosia seuranneelle. Kauko osin menee samaan kategoriaan. Siitä voidaan sitten olla toista mieltä, kuinka viisasta kaverin ärsyttäminen on. Kyllähän se runkosarjan ensimmäisen Erä-pelin jälkeinenkin uhittelu kiintiöpisteistä kostautui toisessa matsissa.

  21. Samaa mieltä. Pylsy näyttää monesti siltä että se on hypännyt teräsuojat luistimissa jäälle.., yleensä tuppaa kaatumaan.

    Kauko ei todellakaan mene samaan kategoriaan.

  22. En ole peliä nähnyt, mutta veikkaisin, että oletettava ”huono” maalivahtipeli kuvastaa Classicin tapauksessa huonoa puolustusta / peittopeliä. Ei niitä pommeja saa päästää läpi, jos mielii voittaa.

    Maalikoosteen perusteella OLS kuuluu divariin. Niin luokatonta puolustuspeliä. Toisaalta, BlueFox ei välttämättä hirveästi juhli liigassa, jos sinne onnistuvat tiensä raivaamaan. Ainakin kunnon paikallisvääntö tulee SPV:n kanssa.

    Happee oli tehnyt ”koostevideon” TPS:n törkeistä otteista. Noh, kaksi viimeistä voidaan sellaisiksi sanoa, muut ihan normitilanteita. Näistäkin tuli järjestään jäähy TPS:lle, joten en ymmärrä Happeen kitinää.

    SSV:n dynastian lopullinen sortuminen yhden ottelun päässä. Aiai!!!

    Mä niin toivon, että Happee-SPV olisi finaalipari. Silloin kaksi oikeasti hyvin työtä tehnyttä seuraa saa palkinnon. SSV ja Oilers saa hyvät pelaajat pelkällä pääkaupunkiseudun imulla (ja Kurren fyrkalla). Etenkin SSV on yksi vitsi, jos käy katsomassa niiden kotipelejä. Ei hyvänen aika Suomen ”paras” seura voi olla noin aneeminen katsomon puolella.

  23. Samille: Juu pääkaupunkiseudun imulla, suurin osa Oilerssin pelajista omia kasvatteja että sillei. SSV:n kannatuksen puute johtuu myös siitä että joutuu pelaamaan kaukana Vuosaaresta kun siellä ei ole läheskään vastaava hallia.
    Menestystä sinne Joensuuhun vaan.

  24. Happeen video ilmeisen väärinymmärretty. Sehän oli vastaus Variksen raakkuihin: tarkoitus näyttää, että ei siellä tyhjästä kaatuiltu. Tarkoitus siis ei ollu varmaankaan vaatia jokaisen 2min jäähyn tilalle punaista korttia tms…