Huipputasaiset puolivälierät huipentuvat viidensiin otteluihin – Lue ennakot ja katseluvinkit

Happee-TPS-sarjassa yksi monista taistelupareista valmentajien lisäksi on ollut TPS:n Miko Kailiala ja Happeen Joonas Pylsy. Kuva: Anssi Koskinen

Happee-TPS-sarjassa yksi monista taistelupareista valmentajien lisäksi on ollut TPS:n Miko Kailiala ja Happeen Joonas Pylsy. Tänään selviää kumpi parhaiten nauraa. Kuva: Anssi Koskinen

Ennen pudotuspelien alkua moni ennakoi yksipuolisia ottelusarjoja ja ennakkosuosikkien helppoa marssia välieriin. Toisin kävi. Ainoastaan Salibandyliigan runkosarjan kakkonen SPV on varmistanut paikkansa perjantaina 22.3. alkaviin välieriin. Loput kolme joukkuetta ratkeavat sunnuntaina ja maanantaina. Pääkallo.fi tarjoaa jäljellä olevista ratkaisuotteluista lyhyet ennakot ja katseluvinkit.

Happee – TPS (voitot 2-2) sunnuntaina klo 17.00 Monitoimitalo, Jyväskylä

TPS nousi selätyksen partaalta ensin siltaan ja sitten jaloilleen voittamalla Happeen keskiviikkona Jyväskylässä, ja torstaina vakuuttavasti numeroin 11- 4  kotikentällään.

– Ollaan viety kaveria taktisesti jo pidemmän aikaa, kommentoi turkulaisten valmentaja Teemu Varis ottelusarjan tapahtumia varsin värikkäästi viime viikolla.

Yksi sarjan puheenaiheista on ollut TPS:n fyysinen peli. Variksen mukaan TPS pelaa puhdasta play off -peliä, mutta Happeen pelaajat kalastelevat jäähyjä. Happee-leirissä asiasta ollaan luonnollisesti eri mieltä.

– Junnukiihkoilua. Ei tossa Tepsin mussutuksessa ole mitään helvetin järkeä, kuittasi Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen Ilta-Sanomille.

Arvio: Jos Happee mielii välieriin, niin sen on löydettävä peliinsä oikeanlainen nöyryys. Turussa joukkue päästi huolimattomuudellaan TPS:n vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ykköskentän pitää pystyä kääntämään tehotilasto plus-merkkiseksi. Eero Kososelta Happeen maalilla vaaditaan nappisuoritusta.

TPS-duo Miko Kailiala – Teemu Aaltonen on ollut viime peleissä tulikuuma. Turkulaiset ovat päässeet fyysisyydellään Happeen ihon alle, ja samaa on varmasti luvassa sunnuntainakin. Vaarana on tunnetilan yliläikkyminen, mutta jos TPS pystyy viemään Hirviltä tilan ja ajan pahemmin jäähyilemättä, voi joukkue hyvinkin selviytyä välieriin.

Nelonen Pro televisioi ottelun suorana. Lähetys alkaa klo 16.45 ennakolla ja itse ottelu klo 17. Jani Alkio selostaa ja kommentaattorina toimii salibandypersoona Toni Lötjönen. Veikkauksen sivuille rekisteröityneet voivat katsoa ottelun suorana Veikkaus TV:stä. Lisäksi ottelu on katsottavissa myös Happeen sivuilta HirviTVLivestä.

Ottelusarja oli jo katkolla Oilersille Patrick Wardin kolmannen ottelun jatkoaikamaalin jälkeen. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV – Oilers (voitot 2-2) sunnuntaina klo 17.00 Pasilan urheiluhalli, Helsinki

SSV – Oilers, isät vastaan pojat. Oilers lähti ottelusarjaan haastamaan ennakkoluulottomasti viime vuosien kestomenestyjä SSV:ta. Ensimmäiset kolme ottelua ratkesivat jatkoajalla, kunnes perjantaina veitsi kurkulla pelannut SSV löysi kolmannessa erässä vielä yhden vaihteen lisää ja otti 7-4-voiton.

– Aina tällainen voitto helpottaa, mutta kyllä sunnuntaina pitää olla henkisesti ja fyysisesti vielä paremmin valmistautunut, totesi SSV:n Mika Ahonen.

– Sunnuntaina isketään vaan kaikki peliin, eikä meillä ole siinä hirveästi hävittävää. Öljyvahinko on edelleen mahdollinen, kommentoi puolestaan Oilers-päävalmentaja Mika Heinonen perjantain ottelun jälkeen

Arvio: Neljännessä ottelussa oli viitteitä siitä, että SSV:n diesel alkaa pikku hiljaa käynnistymään. Joukkue on kärsinyt tehottomuudesta ja törmännyt toistuvasti maagista kevättä pelaavaan Oilers-vahti Tomi Ikoseen. Viikingeillä riittää tulivoimaa ja kokemusta kovista peleistä ja nyt voimavarat pitää valjastaa joukkueen käyttöön. Muuten alkaa kesäloma.

Nuori Oilers on näyttänyt, ettei se anna tuumaakaan periksi. Upeat jatkoaikavoitot ovat siitä hyvä esimerkki. Tomi Ikonen on ollut illasta toiseen joukkueen selkäranka ja sitä vaaditaan sunnuntainakin. Täydellisen maalivahtipelin lisäksi joukkueelta vaaditaan ennen kaikkea henkistä kanttia. SSV:n pesukoneeseen ei ole varaa jäädä pyörimään.

Tämä ottelu on viidensistä puolivälieräotteluista ainoa, josta ei ole suoraa tv- tai nettilähetystä. Peli on parasta paikan päällä.

Myös Erä ja Classic ovat käyneet kovan taiston välieräpaikasta. Neljäs välieräjoukkue selviää maanantaina ottelussa, jolle Nelonen Pro on tehnyt ohjelmakarttaan tilaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic – Erä (voitot 2-2) maanantaina klo 18.30 Tampere Areena, Tampere

Tamperelaiset vetävät perässään raskasta historian taakkaa, sillä joukkue on alisuorittanut pudotuspeleissä viime vuosina. Erällä oli ottelupallo jo vahvasti näpeissään perjantaina, mutta Classic nousi kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon ja siirsi ratkaisun tampereelle.

– Marginaalit olivat pienet ja olisi voinut pomppia kummalle vain, Classicin valmentaja Jarkko Rantala mietti ottelun jälkeen.

Erä on pelannut sarjassa juuri niin kuin sen kuuluukin. Tiivis puolustuspeli ja nopeat pelin käännöt ovat olleet Classicille myrkkyä.

– Niskalaukaus jäi antamatta, harmitteli Erän luotsi Teemu Kalinainen perjantain jatkoaikatappion jälkeen.

Arvio: Classicin pitää löytää hyökkäyspeliinsä paremmat aseet, sillä kivillä kilpiä vastaan hyökkääminen ei onnistu. Pelinopeutta pitää kasvattaa ja löytää keinot Erän puolustuksen keskustaan pääsemiseksi. Classic on käyttänyt sarjassa kolmea eri maalivahtia ja sen lisäksi Rantala kierrättää pelaajia melkoisesti. Rotaatiosta voi olla hyötyä, mutta onko liika jo liikaa?

Erälle matalatempoinen peli sopii hyvin. Se on onnistunut puolustamaan hyvin ja kääntänyt peliä tehokkaasti kohti Classic-maalia. Jos Classic tyytyy pyörittämään palloa pelin ulkopuolella, niin Erällä on täydet mahdollisuudet iskeä tarvittavat maalit ja marssia parista jatkoon.

Nelonen Pro televisioi ottelun suorana. Lähetys alkaa maanantaina klo 18.15 ennakolla ja itse ottelu klo 18.30. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Jani Alkio. Veikkauksen sivuille rekisteröityneet voivat katsoa ottelun suorana Veikkaus TV:stä.

Edit: Juttuun lisätty myös Happeen nettilähetys.