Indians-valmentaja Laurikainen: ”Menestys perustuu pallottomaan pelaamiseen”

Mikko Laurinen tunnetaan vaativana valmentajana. Kuva: Joni Winsten

Mikko Laurinen tunnetaan vaativana valmentajana. Kuva: Joni Winsten
Mikko Laurikainen tunnetaan vaativana valmentajana. Kuva: Joni Winsten

Westend Indians varmisti lauantaina suoran nousun miesten Salibandyliigaan. Indians pelaa ensi kaudella ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan liigassa. Pääkallo.fi jututti espoolaisjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikaista.

Laurikainen on ollut Indiansin toiminnassa kaksi vuotta mukana, mutta edustusjoukkueen päävalmentajana tämä kausi oli ensimmäinen. Ennen Indians-pestiä 36-vuotias Laurikainen toimi valmentajana mm. NST:ssä, Loviisassa ja M-Teamissä. Viimeiseksi mainitun Laurikainen nosti liigaan, muttei ollut enää seuran palveluksessa liigakaudella. Indiansin lisäksi Laurikainen kuuluu tällä kaudella Jarkko Rantalan vetämään nuorten maajoukkueen valmennustiimiin.

Laurikaisen tällä kaudella luotsaama Indians oli todella nuori. Noin 60 prosenttia pelaajista oli 90-luvulla syntyneitä.

Indiansin nousu varmistui Divarin toiseksi viimeisellä kierroksella, kun joukkue voitti SalBan. Voitolla ero sarjan kakkosena olleeseen Blue Foxiin kasvoi tavoittamattomaksi. Kuva: Joni Winsten
Indiansin nousu varmistui Divarin toiseksi viimeisellä kierroksella, kun joukkue voitti SalBan. Voitolla ero sarjan kakkosena olleeseen Blue Foxiin kasvoi tavoittamattomaksi. Kuva: Joni Winsten

Mikko Laurikainen, klassikkokysymys: miltä nyt tuntuu?
– Hyvältä tuntuu. Pitkä pätkä takana ja hienoa, että nousu varmistui runkosarjan voitolla.

Miksi Indians nousi liigaan? Mihin menestyksenne perustuu?
– Indians oli Divarin paras joukkue tänä vuonna. Joukkue pelasi aktiivista peliä ja uskon, että töitä tehtiin eniten kaikista joukkueista.

– Menestys perustuu meidän pallottomaan pelaamiseen, siitä lähti kaikki muut osa-alueet rakentumaan. Saatiin tila ja aika pois omassa päässä, ei jääty poteroihin makaamaan. Joukkueen ehdoton vahvuus oli aktiivinen pelitapa.

– Menestyksen takeena oli myös se, että saimme treenata laadukkaasti läpi kauden. Yhteistyö A-juniorien kanssa toimi saumattomasti. Saimme aina riittävän määrän jätkiä treeneihin.

Valmentajat eivät mielellään hehkuta yksittäisiä pelaajiaan, mutta tee nyt silti niin. Ketkä olivat tärkeimmät pelaajanne tällä kaudella ja miksi?
– Kertaakaan ei kuukauden pelaajan äänestyksessä napsunut Inkkareille minkään näköistä huomiota. Paljon on jätkiä yli kymmenessä tehopisteessä. Viimeiseen peliin 10 eri maalintekijää 12 maaliin. Kaikki kolme veskaria pelasivat kauden aikana. Kyllähän meillä nyt oli joukkue isolla J:llä.

– Esiin voi silti nostaa Valtteri Kainulaisen. Loistavaa työtä molempiin päihin. Vaikka voitti sisäisen pistepörssin, niin teki varmaan hyökkääjistä eniten töitä molempiin päihin. Huikean kauden pelasi.

Valtteri Kainulainen (vas.) sijoittui Divarin runkosarjan pistepörssissä neljänneksi tehoilla 31+31=62. Kuva: Joni Winsten
Valtteri Kainulainen (vas.) sijoittui Divarin runkosarjan pistepörssissä neljänneksi tehoilla 31+31=62. Kuva: Joni Winsten

Onko sinulla sopimus ensi kaudesta Westend Indiansin kanssa?
– Kyllä on.

Näytät tietävän miten liiganousu tehdään. Olet nyt päävalmentajana nostanut liigaan parikin joukkuetta. Mikä on salaisuutesi?
– Taitavat pelaajat, jotka ovat omaksuneet pelitavan. Pelaajilla on ollut älytön halu oppia videoiden kautta. Siihen ollaan panostettu.

Hankkiiko Westend Indians nyt takaisin riveihinsä seuran entiset pelaajat Jussi Pihan, Markus Olkkosen ja Jori Lehterän?
– Pitää tarkemmin kysyä manageri (Mika) Leiposelta, mutta Lehterää voi pitää käytännössä varmana. Todennäköisesti Jonas Enlund liittyy viimeistään vuoden päästä myös mukaan.

Kuinka paljon joukkue muuttuu ensi kaudelle? Vai mennäänkö samalla paketilla?
– Kausi on vasta päättynyt, emmekä ole miettineet tulevaa kautta. Palataan niihin juhlien jälkeen. Todennäköisesti joukkue pysyy nuorena.

4 comments

  1. Onnex Olkoon noususta..Mikko ja Marek..ja tervetuloa ensikaudella Loviisan hornankattilaan..työ tiiätte !!Ps.Viime syksynä jo huomasi että teidän jengillä on tekemisen meininki ..Cola-halli Tor vs.Inkkarit