Jännitysnäytelmä Tähtihallissa – Blue Fox vei Pohjanmaan herruuden

Divarissa käytiin kiihkeä kamppailu Pohjanmaan seurojen paremmuudesta Blue Foxin ja SB Vaasan välillä. Tähtihallissa pelattu kamppailu päättyi lopulta isäntien niukkaan 7-6 (4-1, 1-1, 2-4) -voittoon.

Liigakarsintapaikkansa jo aiemmin varmistanut Blue Fox päättää huomenna runkosarjansa SB Welhoja vastaan ja SB Vaasan vieraaksi päätöskierroksella saapuu FBT Karhut Porista.

Mihin ottelu ratkesi?
– SB Vaasan pallollinen peli ei ollut kahdessa ensimmäisessä erässä tarpeeksi nopeaa ja liikkuvaa ja Blue Fox viimeisteli murhaavasti vastahyökkäyksistään. Kolmannen erän vaasalaiskiri oli lähellä onnistua, mutta Mikael Enlund oli mies paikallaan ja torjui Blue Foxille voiton.

Ottelun hahmo?
– 26 torjuntaa pelkästään kolmannessa erässä on suoritus, joka vie kentän parhaan tittelin isäntien maalinsuulle. Mikael Enlund saattoi päästää pari helppoa, mutta oli oikeissa paikoissa jäätävä ja varmisti Siniketuille tänään voiton.

Ottelun puheenaihe?
– Paikalliskamppailun hengen mukaisesti ottelusta riittää puhuttavaa yllin kyllin. Vauhdikkaan pelin tuomarit olivat kaksi erää aivan pihalla, entiset Woodcutters-pelaajat tuulettivat tehopisteitään yllättävänkin leveästi, SB Vaasan viimeistelyprosentti oli todella suppea ja niin edelleen. Suurin ihmetyksen aihe löytyy kuitenkin erikoistilannepelaamisesta. Ylivoimamaaleja nähtiin vain kaksi, vaikka kahden minuutin rangaistuksia jaettiin jopa kymmenen.

Kommentit:
– Alku oli tosi hyvä, kun teimme paikoista maalit. Toinen erä oli tasainen ja kolmannessa Vaasa oli todella hyvä ja laittoi meidät ahtaalle. Maalivahtipeli ja vahva taistelu toi meille tänään voiton, analysoi Blue Foxin konkari Jori Isomäki.
– Tiukka peli ja hauska pelata vanhoja joukkuekavereita vastaan. Reilua vääntöä, sillä ei tässä missään riidoissa keskenään olla. Tuomareiden taso ei ehkä ihan riittänyt näin vauhdikkaaseen peliin, vaan huonoja vihellyksiä tuli paljon puolin jos toisin, viime kaudella Woodcuttersia edustanut Pekka Kontturi summasi.
– Lähdettiin alusta asti pommittamaan suoraviivaisesti kohti maalia, mutta keskittyminen ei ollut kahden ensimmäisen erän aikana tarpeeksi hyvää. Kolmannessa alettiin sitten tosissaan pelaamaan ja lähelle päästiin, mutta tänään ei riittänyt, kommentoi SB Vaasa -luotsi Marko Luoma
– Blue Fox on vaarallinen joukkue vastahyökkäyksissä ja siitä saatiin oppitunti ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä päästiin vähän mukaan ja kolmas oli jo hyvää tekemistä. Alivoima toimi tänään hyvin, mutta ylivoimapeli ei meinaa aueta sitten millään, SB Vaasan kippari Arttu Kukko harmitteli.

Tilastohuomiot:
– Blue Fox: Robin Holländer 2+1, ex-Woodcutters-pelaajat Pekka Kontturi 2+0 ja Henry Backman 0+2, Mikael Enlund 53 torjuntaa ja torjuntaprosentti 89,93%
– SB Vaasa: Thomas Backman 2+1, Valtteri Nurmi 2+0, Kari-Matti Viinamäki 2+0 ja Joona Kukko 0+2.

Linkit:
Ottelun tilastot

6 comments

  1. Kukahan noi torjunnat on laskenut? 26 kertaa viimeisen erän aikana pelkästään?

  2. Profeettalle muistutus, että SPV on virallisesti Etelä-Pohjanmaan joukkue. Pohjanmaan maakunta on kapea kaistale rannikolla, johon ei edes Kokkola kuulu. Se näet kuuluu Keskipohjanmaahan. Kenties siitä on kysymys.

  3. Blue foxilainen voisi sanoa että ”ei se kaunista ollut, mutta voitto tuli”.
    Tuo 26 torjuntaa haiskahtaa, laukaksia on ehkä ollut 26 viimeisessä erässä. Enlund kyllä riisui housunsa noin 26 kertaa koko ottelun aikana.

  4. Vaasa ja Uusikaarlpyy löytyy Pohljaanmaan maakunnasta. Eli on olemassa 4 eri maakuntaa ”suur-pohjanmaassa”.