Jatkoaikatrilleristä ratkaisu viidenteen otteluun: ”Niskalaukaus jäi antamatta”

Veli-Matti Luukko löytyi jälleen jatkoajan jälkeen kasan keskeltä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classicin Veli-Matti Luukon iloinen ilme löytyi jälleen jatkoajan jälkeen kasan keskeltä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Classicin Veli-Matti Luukon iloinen ilme löytyi jälleen jatkoajan jälkeen kasan keskeltä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic nousi kuilun partaalta jatkoaikavoittoon Salibandyliigan neljännessä puolivälieräottelussa Erää vastaan 5–4 (0–2, 3–2, 1–0, 1–0). Ratkaisijaksi nousi toistamiseen tässä sarjassa jatkoajalla Classicin Veli-Matti Luukko. Ratkaisu välieriin etenevästä joukkueesta siirtyi näin kutkuttavasti maanantain viidenteen otteluun Tampereelle.

Classic nousi sarjan avausottelussa jatkoaikavoittoon kahden maalin takaa ja nyt se uusi tempun kolmen maalin takaa. Voitot ovat tasan 2-2. Classicin molemmat voitot jatkoajalla on ratkaissut Luukko. Erä pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Pasilan Urheilutalolla, kun liigahallitus ei hyväksynyt Erän poikkeuslupahakemusta pelata peliä vaaditun katsojakapasiteetin alittavassa Mosahallissa, ja Vantaan Energia Areena oli varattu. SSV:n kotihallin valotaululla yleisöä hymyilytti läpi ottelun teksti ”SSV-Oilers”.

Tommi Rosendahlin ja Mika Savolaisen lämmin juttutuokio. Kuva: Mikko Hyvärinen
Tommi Rosendahlin ja Mika Savolaisen lämmin juttutuokio. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mihin ottelu ratkesi?
– Puoli tuntia näytti siltä, että Erä marssii kohti välieriä. Classic hallitsi palloa avauserän, mutta Erä teki maalit molemmilla laukauksillaan. Toinen erä oli tapanilalaisten. Puolen tunnin kohdalla Mika Moilanen rannasi ylivoimalla Erän jo 4-1-johtoon, ja Erällä oli vielä paikat lisätä johtoa. Classicin nousu alkoi, kun tamperelaisten hahmo Asser Jääskeläinen (1+2) laukoi kaukaa 4-2-kavennuksen. Erän peli passivoitui, ja Ville Matikainen kavensi maalin kulmalta.
– Toisen erän loppu ja päätöserä olivat muutamaa kotijoukkueen paikkaa lukuun ottamatta Classicin tasoituksen odottelua. Lassi Vänttinen osui lopulta ylivoimalla unelmavedolla ylänurkkaan viitisen minuuttia ennen loppua. Matalatempoisessa ottelussa välteltiin virheitä viimeiseen saakka, mutta molemmille aukesi silti paikat ratkaista ottelu ennen jatkoaikaa. Osan yleisöstä odotellessa jo rangaistuslaukauksia ratkaisi Veli-Matti Luukko jatkoajalla ottelun Classicille polvenkorkuisella laukauksella laidasta ajassa 67.27.

Ottelun hahmo?
– Hattutempun tehnyt Erän Mika Moilanen raatoi hirveän määrän ympäri kenttää ja oli ajoittain pallon kanssa lähes pitelemätön. Ilman Classicin Asser Jääskeläisen (1+2) vahvaa esitystä ja etenkin joukkueen sytyttänyttä 4-2-maalia Classic voisi olla jo kesälomilla.

Ottelun puheenaihe?
– Classic peluutti jo kolmatta maalivahtiaan näissä pudotuspeleissä. Pekka Nieminen pelasi kaksi ensimmäistä ottelua, mutta hänen loukkaantumisensa jälkeen kolmannessa ottelussa tositoimiin pääsi Jussi Viitanen. Viitanen ei 4-8-tappiossa onnistunut, joten tänään maalia vartioi vain neljä runkosarjapeliä pelannut poikamaajoukkuevahti Lassi Toriseva. Ensimmäiset kaksi laukausta upposi Torisevan taakse, mutta toisessa erässä hän otti pari isoa torjuntaa tärkeässä paikassa. Tämän sarjan ottelut ovat olleet maalivahdille vaikeita, kun laukauksia tulee välillä todella harvakseltaan.

Yksi Lassi Torisevan illan isoista torjunnoista toisen erän lopussa. Kuva: Mikko Hyvärinen
Yksi Lassi Torisevan illan isoista torjunnoista toisen erän lopussa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kommentit:
– Marginaalit olivat pienet ja olisi voinut pomppia kummalle vain, Classicin valmentaja Jarkko Rantala mietti.
– Meillä oli siinä hyvää tekemistä, mutta niskalaukaus jäi antamatta ja Classicin maalit erän loppuun muuttivat pelin luonnetta. Kolmannessa erässä meille tuli tärkeään paikkaan jäähyjä, joita varmaan ihmettelivät muutkin kuin minä, Kalinainen puolestaan kommentoi.

Tilastohuomiot:
Erä: Mika Moilanen 3+1 ja Tuomas Iiskola 0+2. Santtu Strandberg 19 torjuntaa.
Classic: Asser Jääskeläinen 1+2. Veli-Matti Luukko jatkoaikamaali ajassa 67.27. Lassi Toriseva 10 torjuntaa, joista yhdeksän toisessa erässä.

Perjantain pudotuspelikierroksen muut tulokset:
Oilers-SSV 4-7

Linkit:
Ottelupöytäkirja ja Mikko Hyvärisen kuvat

3 comments

  1. Rosendahl: ”Paperi voittaa kiven, hihi!”
    Savolainen: ”Ei voita tänään, ja kuti kuti!”
    Pasanen: ”wtf!”

    No nysse Viitanen sit sai monoa tai ainakin penkkiä…

  2. Se Erä matsi taisi olla viimeinen Classicin paidassa.
    Mitään ei peitetty, eikä kahvipannuakaan olisi kiinni saanut.