Josba haki arvokkaan vierasvoiton Sipoosta – Konkari Ketonen iski voittomaalin

Perinteikäs Miesten Salibandyliiga-seura Josba koki lauantaina karvaan kotitappion liigakarsintojen avausotteluss Divari-joukkue ÅIF:lle. Sunnuntaina Josba onnistui tasaamaan tilit, kun se haki niukan 4–3-vierasvoiton Sipoosta.

Nikkilän monitoimihallissa haastaja ÅIF johti vielä toisessa erässä 2-1, mutta erän toisella puolikkaalla Jiri Tikkanen tasoitti ja Niko Kejonen laukoi heti seuraavalla minuutilla Josban johtoon.

Kolmannen erän puolivälissä Markus Ketonen laukoi Josban kahden maalin johtoon osumalla, joka jäi illan voittomaaliksi ÅIF:n Miro Herlinin vielä kavennettua.

Josba–ÅIF-ottelusarja jatkuu tiistaina Joensuussa klo 18.30 alkaen.

Ottelun tilastot

9 comments

1. Oikeutettu voitto Josballe, joka koko ottelun ajan painoi palloa hyökkäyspäähän ja ÅIF tyytyi puolustamaan yrittäen tehdä maaleja vastahyökkäyksistä. Joukkueiden tasoero oli suurempi kuin loppunumeroista voisi päätellä. Voitollaan Josba karisti harteiltaan suurimmat putoamisen pelkotilat ja pystyy jatkossa keskittymään liigapaikan varmistavien kahden puuttuvan voiton ottamiseen.

Sipoossa ottelupaikkana oli maanalainen väestösuoja, jonka katsomotilat eivät olleet tällaiselle yleisötapahtumalle suunnitellut. Lisäksi iso miinus sipoolaisille kermap*rs*ille jotka istuivat katsomossa hiljaa kuin teatterissa näytelmää katsellen. Olisi voinut odottaa, että paikalliset olisivat arvostaneet liigakarsintaa hieman enemmän ja palkinneet joukkueensa kuuluvammalla kannustuksella.

Ottelusarja jatkuu jo tiistaina Josban kotihallissa Joensuu Areenan hornankattissa, joka tulee olemaan silloin vierasjoukkueelle kova paikka.

2. Todellakin hiljaista oli hallissa, kirjasto tai kirkko sopis myös hyvin ÅIF:n otteluiden pelipaikaksi. Voisiko muuten joku ÅIF:lainen kertoa minkä takia kenttä oli laitettu siihen päätyyn missä se nyt oli? Jos kenttä olisi ollut toisessa päädyssä (mihin se ihan hyvin olisi voitu sijoittaa) niin yläparvella istuvat katsojatkin olisivat nähneet peliä ilman kiikareita.

Josba hallitsi mutta oli todella tehoton, ei sinänsä ihme kun laukaukset olivat 2-3 divaritasoa. Toki ÅIF puolusti ja taisteli hyvin ja piti Josban poissa parhaimmilta maalipaikoilta mutta ei liigajoukkue noin huonosti voi viimeistellä. Kuten Karjalassa kajahtaa kirjoittaa niin ÅIF tyytyi puolustamaan ja yritti tehdä maaleja vastahyökkäyksistä mutta tällä kertaa Josba onnistui paremmin (vähän tuurillakin) ja vei loppujen lopuksi ansaitusti pisteet Joensuuhun. Varsinkin toisen erän kymmenen ensimmäistä minuuttia ÅIF oli aivan pesukoneessa eikä juuri palloa pitänyt, eikä silloin maalejakaan tehdä.

Huhujen mukaan Joensuussa paljon ongelmia, mutta jos näistä kahdesta on pakko valita niin pelillisesti haluan mieluummin nähdä Josban liigassa taas ensi kaudella. ÅIF:n pitää kyllä parantaa rutkasti jos haluavat pelata ensi kaudella liigaa, ja jos sinne pääsevät niin ennen kauden alkua pitää kyllä tehdä paljon hommia sekä organisaation että joukkueen kanssa, jotta olisi realistiset mahdollisuudet pysyä liigassa. Kysymys onkin sitten että kiinnostaako kaikkia pelaajia liigatason treenaaminen?

En muuten ole Josba enkä ÅIF kannattaja, enkä ole Joensuusta enkä Sipoosta.

3. Lattiassa on viivat, aloituspisteet jne. valmiiksi, joten kaukalolle on vain yksi paikka salissa.

4. Itse en ollut paikalla, mutta ihan kuin olisin jostain lukenut, että myös liigakarsinnat pelataan liigamatolla(?) Eikö tällöin kaukalon voi asentaa hallissa ihan minne haluaa?

5. Itse uskon että eilinen voitto aukaisi Josban henkisen lukon ja nyt on helpompi lähteä tuleviin peleihin. Tiistaina kun Josba pitää palloa ja ÅIF vaan keskittyy vastaiskuihin niin kyllä Josba tarvittavat maalit tekee. Se on fakta että Josballa on kokokauden aikana ollut maalinteko ongelma mutta silti luotan siihen että erityisesti 1 ja 2 kentän hyökkääjät eli Puska, Väänänen, Ketonen, Könönen, Moilanen ja Tikkanen paukuttavat maaleja siihen tahtiin että Josba pelaa myös ensikaudella salibandyliigaa! JOSBA!!!

6. Eilisessä ottelussa Josba oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ja koko ottelun puolustuskannalla ollut ÅIF olisi kyllä ansainnut kotiyleisöltään paremman kannustuksen. Ulkopuoliselle näytti kuin arvostuksen puute omaa joukkuetta kohtaan vaivaisi Sipoolaisia kun omien kannustaminen on niin häpeällisen laimeaa. Yksi muita hieman äänekkäämpi yritti saada muuta porukkaa herätettyä mutta laihoin tuloksin. Nähdyn perusteella Sipoolaiset eivät ansaitse kylälleen liigajoukkuetta ennen kuin oppivat kannustamaan omiaan. Tehkää ensi syksynä opintomatka Loviisaan jotta näette, mitä pienellä paikkakunnalla omien kannustamisen ja katsomokulttuurin tulisi olla, jotta voisi haastaa vahvemmat joukkueet saamalla yleisöstä sen kuuluisan kuudennen kenttäpelaajan.

7. Ukolle: hallissa on valmiiksi asennettuna mattoalusta. Toki jos sinne on asennettu ns.liigamatto, niin silloin tilanne on toinen. Pituussuunnassa liikuttelun varaa olisi metritolkulla molempiin suuntiin. En ollut paikan päällä, joten en osaa sanoa, tuotiinko sinne matto.

8. ^Kaikissa liiga peleissä ja liigakarsinnoissa pelataan ns. liigamatolla, niin eilenki sipoon pommarissa. Maton olisi voinu laittaa katsomon päätyyn, mutta permannolle ei olis silloin päässyt istuu. Ehkä ne mestan puitteet loi sellasen fiiliksen, että yleisö koki olevansa kuin teatterissa, koska oli permanto ja parvi kentän ollessa se näyttämö, jonne ei saa vislaa. Tai odottiko yleisö, että joku jakaa laulukirjat ja sitten aletaan sjungaa. Ihan hatutti Åiffin äijien puolesta, että kundit on tsempannut kybällä koko kauden ja hilannu jengin karsintoihin ja sit himassa porukat vaan tsiigaa hissukissun. Kentältä ihan kuulu kun stagat pyyhki maton pintaa. Ei ees junnut pitänyt möykkää. Toi homma ei noin skulaa. Tuli taas nähty, et Sipoossa ollaan viel ihan böndellä. Tsemiä kuitenki Åiffin äijille Joensuun reissulle. Ottakaa taas voitto himaan.

9. Ottelupari on kuin Daavid kohtaisi Goljatin. Suurempi,vahvempi ja perinteikkäämpi Josba painaa päälle ja pienempi sekä heikompi ÅIF yrittää puolustautua ja tilaisuuden tullen haastaa isompaansa, onnistuen siinä jo kerran.

Kukapa ei tässä asetelmassa pitäisi peukkuja altavastaajalle, paitsi tietysti joensuulaiset