Kailiala ja kumppanit lomille myös A-nuorissa – OLS puhtaalla sarjalla välieriin

Oulun Luistinseura eteni ensimmäisenä joukkueena nuorten SM-sarjan välieriin voittamalla torstaina kotonaan Linnanmaalla TPS:n lukemin 11-4 (1-1, 3-1, 7-2). Pääkallo.fi oli paikan päällä, kun puolivälieräsarja ratkesi puhtaasti otteluvoitoin 3-0 oululaisille.

Loput kolme välieriin menevää joukkuetta ratkeaa lauantain, sunnuntain tai viimeistään maanantain aikana. Tilanteet muissa ottelusarjoissa ovat: Happee-Oilers 2-1, Erä-Indians 2-1, NST-Classic 2-1.

Mihin ottelu ratkesi?
– Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä TPS oli juuri noussut kolmannessa erässä 4-2-tappioasemasta tasoihin ja näytti nousevan voittotaisteluun, mutta sitten OLS alkoi latoa palloa turkulaisten maaliin liukuhihnalta ja peli oli nopeasti paketoitu. OLS teki neljä maalia vaajaaseen kolmeen minuuttiin ja loppu oli enää kosmetiikkaa.

Ottelun hahmo?
– Tatu Kiipeli oli tänään kentän ylivoimainen kuningas. OLS:n ensimmäisestä viidestä maalista Kiipeli keräsi tehot 4+1 ja erityisesti toisessa erässä tehty hattutemppu piti oululaiset edellä, vaikka TPS hallitsi palloa. Kiipelin ensimmäiset kolme maalia olivat kuin kopioita toisistaan: riisto karvauksessa, pelinkääntö ja laukaus puolustajan jaloista maaliin.

Ottelun puheenaihe?
– Kaukalo oli täynnä liigapelaajia ja odotukset olivat korkeat pelintason suhteen. OLS:n riveistä löytyivät esimerkiksi Valtteri Parviainen, Petro Rautio, Petri Rantala ja Ville Turula. TPS puolestaan juoksutti kentälle muun muassa Miko Kailialan, Miika Sokan, Tino Salmisen ja Joonas Koskisen. Peli olikin moninpuolin hallitumpaa ja fiksumpaa verrattuna nuorten SM-sarjassa usein nähtävään hulinasalibandyyn.

Tilastohuomiot:
– OLS: Tatu Kiipeli 4+1, Konsta Kivioja 3+1, Valtteri Parviainen 3+0, Niko-Petteri Holappa 0+2.
– TPS: Miko Kailala 1+2, Topi Kanervisto 2+0, Joonas Koskinen 1+1.

19 comments

  1. Onkohan TPS varmasti perannut läpi kaikkien OLS pelaajien syntymätodistukset ettei protestille ole aihetta liian nuorien pelaajien johdosta?

  2. Osmille ottanut todella koville vissiin tietyt protestit ia sääntöjen noudattamatta jättäminen… Mut hei hienoa että avasit keskustelun ko aiheesta taas uudestaan 😀

  3. onhan se sääli ettei turkulaaset kestä jos tois puol jokkee on nuori kassari joka on liian hyvä etteivät maalia saa. sillonkin uskovaiset anto tasotusta, mutta samppa linnan kaltaiset plastiikka kirurgin veitsen alla viuhuvat johtoportaan miehet
    eivät yllättäneet ketään. eiköhän ne jotain itkettävää löydä… mikolla oli pikkurillissä laastari niin ei saanu parasta kaivettua!!!!
    Kamoon ols!!!

  4. Kannattaa antaa myös arvostusta olssin maalivahdille! Aivan loistavasti pelissä mukana koko ajan, ohjaa puolustusta ja kerkeää liikkua joka poikkarin eteen! Joko ens kaudella edustukseen, niin olisi sielläkin maalivahtiongelmat ohitse?

  5. Olssi mennyt eteenpäin huomattavasti, koska ei olisi kaksi vuotta sitten uskonut että voittavat a-junnuissa tepsin 1992-1994 syntyneiden ikäluokan.

  6. Kun OLS alkoi latoa maaleja viimeisessä erässä huonon pelin muutenkin pelannut Kailiala pakkasi kamppeensa ja läksi pukukopin puolelle. Aika epäurheilijamaista käytöstä näin katsojan mielestä.

  7. Twitteristä sai lukea, että miehellä oli kiire lentokoneeseen johon oli pakko ehtiä. Kailiala tuli peliin lentokoneella vaikka tiesi joutuvansa lähtemään viimeistään puoli yhdeksän. Kertoo mielestäni enemmänkin aika kovasta halusta olla mukana.

  8. Kailiala lähti koska oli seuraavana päivänä koulua Helsingissä ja piti ehtiä koneeseen. Pelin tulos ei vaikuttanut asiaan.

  9. Kailialalla kiire lentokoneeseen, koulua tänään stadissa ja pakko olla paikalla. Twitter-tilitään tieto peräisin.

    Kuitenki vähintään littipeukun arvoista lähtee bussilla Ouluun taistelee pleijarisarjan jatkon puolesta ja tulla omaan piikkiin(?) lentäen takasi. Aika moni ois jättäny koko matsin väliin.

  10. Liiton tulospalvelu ei valitettavasti tarjoa plusmiinuksia, mutta OLSsin 3.kenttä Kiipeli-Holappa-Kivioja-Veikkola-L.Tiira otti pelistä +5, vastaavasti Tepsin ykkönen Koskinen-Alho-Kailiala-T.Kanervisto-Salminen oli ainakin muutaman maalin pakkasella. Kuvastaa osaltaan myös ottelun ratkaisua.

  11. Heti on 10 ihmistä puolustamassa kun joku lähtee hippulat vinkuen pelistä 🙂 ”Kouluun” kiire 🙂 Kyllä mullakin ois varasuunnitelmana äkkilähtö lentokoneella valmiina jos on vaarana että saattaa tulla takkiin – selitys sitä myöten.

  12. Mielestäni pelkästään respect-arvoinen asia tulla lentokoneella A-junnujen peliin vaikkei ehdi edes kokonaan pelata. Tiedostaen vielä sen, että tota huutelua asiasta varmasti tulla.

    Pelkkä respect. Mutta ymmärrän, että suomalaisten tapoihin kuuluu tälläisissä tapauksissa kettuilu.

  13. Täällä pääkallossa avautuu se yksi suuri suomalaisuuden ongelma, toisille seuroille ollaan niin kateellisia ja joka asiasta pitää vinkua!! Yhtä kaikki pelasi Kailiala tossa pelissä hyvin tai huonosti, niin siinnä on kaveri joka pelaa isolla sydämmellä ja veikkaan että on seuraava maajoukkueen johtotähti!!

  14. Kailialalla taisi olla nimenomaan siksi kiire koneeseen koska aamulla yo-kirjoitukset(?) stadissa.
    Olssista sen verran että Konsta Kivioja on ilmiliekeissä ja häntä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin! Kolmessa ottelussa tehot 7+1 ja pistepörssin kärki. Nyt kun saatiin vielä Parviainen ja Rautio kehiin niin eiköhän ols juhli mestaruutta tänä keväänä. Parviainen iski hatullisen vaikka ei mielestäni pelannut vielä lähellekkään omaa tasoa. Go OLS!